Tiszta Forrás
2019. május 22.   
Névnap: Júlia, Rita

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

SZENTLECKE: 2019-05-22 ~ ~ ~ ~ Eközben néhányan azok közül, akik lejöttek Júdeából, így tanították a testvéreket: ˝Ha nem metélkedtek körül Mózes törvénye szerint, nem üdvözülhettek.˝ ~ ~ Mivel pedig Pál és Barnabás nagyon felháborodtak ezen, elhatározták, hogy Pál, Barnabás és még néhányan a többiek közül menjenek fel Jeruzsálembe az apostolokhoz és a presbiterekhez ennek a kérdésnek az ügyében. ~ ~ Az egyház elkísérte őket, ők pedig átmentek Fönícián és Szamarián. ~ ~ Elbeszélték a pogányok megtérését, nagy örömet szerezve az összes testvérnek. ~ ~ Amikor megérkeztek Jeruzsálembe, az egyház, az apostolok és a presbiterek fogadták őket, ők pedig elbeszélték, hogy milyen nagy dolgokat művelt velük az Isten. ~ ~ De egyesek, akik a farizeusok felekezetéből lettek hívők, előálltak, és azt mondták, hogy azoknak is körül kell metélkedniük, és nekik is meg kell parancsolni, hogy tartsák meg Mózes törvényét. ~ ~ Emiatt az apostolok és a presbiterek összegyűltek, hogy megvizsgálják ezt a kérdést. /ApCsel 15,1-6/~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 569
- tegnap: 1352
2015.11.24. 06:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Dung-Lac Szent András és társai vértanúk

Szüleivel 12 éves korában költözött Hanoiba. Ott találkozott egy katekistával, aki szállást, élelmet és keresztény tanítást biztosított három éven keresztül. Vinh-Triben keresztelték meg, ekkor kapta az András nevet. Megtanulta a kínai és a latin nyelvet, majd ő is katekista lett. Teológiai tanulmányokból vizsgázva 1823március 15-én pappá szentelték. Ke-Dâmban lett plébános, ahol sokan követték a keresztényi úton. 1835-ben Minh-Mang (1820–1840) uralkodása idején bebörtönözték, de gyülekezete pénzzel kiváltotta a fogságából. Elváltoztatott néven (Dung helyett Lac) rejtőzködött az üldözés elől, de 1839.november 10-én Peter Thi gyóntatójával együtt ismét letartóztatták. Pénzzel újra kiszabadultak a fogságból, de mindkettőjüket hamarosan elfogták. Hanoiba szállították őket, ahol borzalmasan megkínozták, majd 1839. december 21-én lefejezték a két papot.  Andrást 1900május 27-én boldoggá avatták. Szentté avatását II. János Pál pápa végezte 1988június 19-én Rómában. A római kalendárium által említett 127 szent emléknapját november 24-én ünneplik

 
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás