Tiszta Forrás
2020. október 23.   
Névnap: Gyöngyvér, János

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 64.ÉVFORDULÓJA VAN. ~ ~ ♡ ~ ~ VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ~ ~ ANGELUS ~ ~ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 119
- tegnap: 135
2020.04.12. 00:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Április 12 - Húsvét, Urunk feltámadásának ünnepe

Április 12 - Húsvét, Urunk feltámadásának ünnepe

Miután Nagypénteken kereszthalált halt és Nagyszombaton a sírban feküdt vasárnap hajnalra csodálatos dolog történik az Úr Jézussal, feltámad a halálból elsőként a holtak közül.

Igaz, hogy sok halálból való visszatérésről olvashatunk az evangéliumokban de azok mind Jézus által történtek az ő erejével. De itt, Jézust senki nem kelti fel, senki nem teszi rá a kezét hanem magától Isten csodálatos hatalmával feltámad. Milyen hatalmas csoda ez! A legtöbb ünnepünkön olyan csodát ünneplünk amit emberi ésszel fel sem tudunk fogni, de úgy gondolom

Húsvét az egyik legfelfoghatatlanabb ünnepünk. Ámulunk rajta, imádjuk érte az Istent de teljesen nem tudjuk megérteni, hogy lehetséges az, hogy aki olyan szörnyű kínhalált halt egyszerűen felkel és kisétál a sírból. Az ember számára a halál a véget jelenti, hogy már nincs tovább. Igen, egészen az első Húsvétig.

Amikor Krisztus megmutatta, hogy diadalmaskodott a halál fölött és, hogy a fény mindig legyőzi a sötétséget. Kérjük a mai napon és a húsvéti időben különösen is a Feltámadott Krisztust űzze ki belőlünk a bűn sötétéséget, hogy ragyogó, fehér szívvel tudjunk szolgálni neki és mi is majd vele együtt feltámadhasunk az örök életre. 

Feltámadt Krisztus irgalmazz a világnak és hozd el az áhított békét a világnak!

Jézus Krisztus feltámadása(Piero della Francesca)

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás