Tiszta Forrás
2021. január 23.   
Névnap: Zelma, Rajmund

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 12
- tegnap: 216
2020.04.12. 00:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Április 12 - Húsvét, Urunk feltámadásának ünnepe

Április 12 - Húsvét, Urunk feltámadásának ünnepe

Miután Nagypénteken kereszthalált halt és Nagyszombaton a sírban feküdt vasárnap hajnalra csodálatos dolog történik az Úr Jézussal, feltámad a halálból elsőként a holtak közül.

Igaz, hogy sok halálból való visszatérésről olvashatunk az evangéliumokban de azok mind Jézus által történtek az ő erejével. De itt, Jézust senki nem kelti fel, senki nem teszi rá a kezét hanem magától Isten csodálatos hatalmával feltámad. Milyen hatalmas csoda ez! A legtöbb ünnepünkön olyan csodát ünneplünk amit emberi ésszel fel sem tudunk fogni, de úgy gondolom

Húsvét az egyik legfelfoghatatlanabb ünnepünk. Ámulunk rajta, imádjuk érte az Istent de teljesen nem tudjuk megérteni, hogy lehetséges az, hogy aki olyan szörnyű kínhalált halt egyszerűen felkel és kisétál a sírból. Az ember számára a halál a véget jelenti, hogy már nincs tovább. Igen, egészen az első Húsvétig.

Amikor Krisztus megmutatta, hogy diadalmaskodott a halál fölött és, hogy a fény mindig legyőzi a sötétséget. Kérjük a mai napon és a húsvéti időben különösen is a Feltámadott Krisztust űzze ki belőlünk a bűn sötétéséget, hogy ragyogó, fehér szívvel tudjunk szolgálni neki és mi is majd vele együtt feltámadhasunk az örök életre. 

Feltámadt Krisztus irgalmazz a világnak és hozd el az áhított békét a világnak!

Jézus Krisztus feltámadása(Piero della Francesca)

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás