Tiszta Forrás
2020. július 14.   
Névnap: Örs, Stella

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 47 ~ ~ ~ ~ Nagy az Úr, minden dicséretre méltó Istenünk városában. ~ ~ Pompás magaslat az ő szent hegye, gyönyörűsége az egész földnek. ~ ~ Sion hegye messzi észak, a nagy király városa. ~ ~ Házaiban úgy ismerik Istent, mint menedéket. ~ ~ Mert íme, a föld királyai összegyűltek és egyesültek. ~ ~ De ahogy meglátták, ámulatba estek. ~ ~ Megrémültek, megremegtek. ~ ~ Rettegés fogta el őket ott, s a vajúdó asszonyéhoz hasonló gyötrelem. ~ ~ Hatalmas széllel összetörted a társisi hajókat. ~ ~ Amint hallottuk, magunk is láttuk, hogy a seregek Urának városát, a mi Istenünknek városát örökre alapította Isten! ~ ~ Megemlékezünk irgalmadról, ó Isten, templomod belsejében. ~ ~ Mint ahogy híred, ó Isten, dicséreted is betölti a föld határait. ~ ~ Jobbod igazsággal teljes. ~ ~ Örvendezik Sion hegye, s Júda leányai ujjongva örülnek ítéleteidnek, Uram. ~ ~ Járjátok körül Siont, nézzétek meg, számláljátok meg tornyait! ~ ~ Tekintsétek meg erődítéseit, járjátok be házait, hogy elmondhassátok a jövendő nemzedéknek! ~ ~ Valóban ő az Isten, a mi Istenünk örökké, mindörökkön-örökké, ő vezet minket mindörökké! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 68
- tegnap: 233
2018.04.06. 00:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Április 6 - Péntek húsvét nyolcadában (Első péntek)

Mindenható, örök Isten, te Húsvét szent titkában a kiengesztelődés szövetségét kötötted meg az emberekkel. Add, hogy amit ünneplő lélekkel vallunk, életünkkel valóra is váltsuk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás