Tiszta Forrás
2019. április 24.   
Névnap: György

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI OLVASMÁNY: 2019-04-24 ~ ~ ~ ~ Péter és János pedig felmentek a templomba a kilencórai imádság idején. ~ ~ Ekkor egy férfit vittek arra, aki születésétől fogva béna volt. ~ ~ Naponta odatették a templomnak az úgynevezett Ékes-kapujához, hogy a templomba jövőktől alamizsnát kérjen. ~ ~ Amikor Pétert és Jánost meglátta, amint a templomba készültek bemenni, könyörgött, hogy alamizsnát kapjon. ~ ~ Péter Jánossal együtt reátekintett, és azt mondta: ˝Nézz ránk!˝ ~ ~ Erre az rájuk nézett, remélve, hogy kap tőlük valamit. ~ ~ Péter azonban így szólt: ˝Ezüstöm, aranyam nincs, de amim van, azt neked adom: a Názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel és járj!˝ ~ ~ Azzal megfogta jobb kezénél, és fölemelte. ~ ~ Erre azonnal erő szállt a lábába és talpába, úgyhogy felugrott, állt és járt-kelt. ~ ~ Bement velük a templomba, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent. ~ ~ Az egész nép látta, hogy jár, és Istent magasztalja. ~ ~ Ráismertek, hogy ő az, aki alamizsnáért üldögélt a templom Ékes-kapujánál. ~ ~ Elteltek csodálkozással, és magukon kívül voltak amiatt, ami vele történt. /ApCsel 3,1-10/ ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 119
- tegnap: 768
2016.06.17. 00:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Június 17- Évközi 11. hét péntekje

Június 17- Évközi 11. hét péntekje

 

Olyan szünidőtől, amely elpuhít, amely henyélésben telik, amelyben az értelem és szív számára semmi hasznos sem terem, Uram, ments meg engem!

Olyan naptól, amely Isten nélkül kezdődik, amely Istentől távol végződik,Uram, ments meg engem!

A lustálkodástól, a léha szórakozástól, amely gyengíti önuralmamat, és fogékonnyá tesz a rosszra, Uram, ments meg engem!

A pénz könnyelmű tékozlásától, minden meggondolatlanságtól, amely másokat kísértésbe vihetne, vagy bosszanthatna Uram, ments meg engem!

 

Uram, Jézus Krisztus! Szívből örülök a vakációnak. Sokat várok tőle: örömöt, pihenést, felüdülést.

Adj nyitott szemet, hogy meglássam a világ szépségeit!

Adj nyitott fület, hogy meghalljam hívásodat!

Tölts el örömöddel! Engedd, hogy minél többet ízleljek meg világod gazdagságából!

Vigyázz rám minden utamon, hogy a szünidő is erősítsen és gazdagítson!

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás