Tiszta Forrás
2019. április 24.   
Névnap: György

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI OLVASMÁNY: 2019-04-24 ~ ~ ~ ~ Péter és János pedig felmentek a templomba a kilencórai imádság idején. ~ ~ Ekkor egy férfit vittek arra, aki születésétől fogva béna volt. ~ ~ Naponta odatették a templomnak az úgynevezett Ékes-kapujához, hogy a templomba jövőktől alamizsnát kérjen. ~ ~ Amikor Pétert és Jánost meglátta, amint a templomba készültek bemenni, könyörgött, hogy alamizsnát kapjon. ~ ~ Péter Jánossal együtt reátekintett, és azt mondta: ˝Nézz ránk!˝ ~ ~ Erre az rájuk nézett, remélve, hogy kap tőlük valamit. ~ ~ Péter azonban így szólt: ˝Ezüstöm, aranyam nincs, de amim van, azt neked adom: a Názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel és járj!˝ ~ ~ Azzal megfogta jobb kezénél, és fölemelte. ~ ~ Erre azonnal erő szállt a lábába és talpába, úgyhogy felugrott, állt és járt-kelt. ~ ~ Bement velük a templomba, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent. ~ ~ Az egész nép látta, hogy jár, és Istent magasztalja. ~ ~ Ráismertek, hogy ő az, aki alamizsnáért üldögélt a templom Ékes-kapujánál. ~ ~ Elteltek csodálkozással, és magukon kívül voltak amiatt, ami vele történt. /ApCsel 3,1-10/ ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 119
- tegnap: 768
2016.09.22. 00:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Szeptember 22- Évközi 25. hét csütörtökje

1791. szeptember 21-én vagyis 225 éve született gróf Széchenyi István...emlékezzünk rá ezzel az imával

Széchenyi István gróf imája

„Mindenható Isten! Hallgasd meg minden órai imámat! Töltsd el szívemet angyali tiszta szeretettel embertársaim, hazám és honfitársaim iránt! Világosíts fel engem egy kerub lángszellemével, erős eszével! Engedj a jövőbe pillantanom s megkülönböztetnem a jónak magvát a gonoszak magvától! Add tudtomra, mit tegyek és miként kezdjem, hogy neked egykor arról a tőkéről, melyet reám bíztál, beszámolhassak! Gondolkodni akarok és dolgozni éjjel és nappal egész életemen át. Segítsd sikerre bennem azt, ami jó; tipord el csírájában azt, aminek rossz gyümölcs lehetne! Nyújtsd segélyedet, hogy minden heves indulatot elnyomhassak magamban! Engedd, hogy igazi lelki alázattal tekintsek mindent a világon, s úgy fogjak hozzá bármihez!”
Ámen!

 
Képtalálat a következőre: „széchenyi istván”
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás