Tiszta Forrás
2023. október 04.   
Névnap: Ferenc, Hajnalka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 13
- tegnap: 109
2023.01.19. 00:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Január 19 - Évközi 2. hét csütörtök

Az ökumené szó a görög oikumené szóból származik, amely azt jelenti: az egész lakott föld. Felekezetek közti mozgalom, amely a protestáns, görög ortodox, római katolikus egyházak közt szorosabb szervezeti és munkakapcsolatokra törekszik.

Az ökumenikus mozgalom 1948-ig inkább a teológiai szervezeti egyesülés lehetőségeit vizsgálta, azóta a közös gyakorlati cselekvés összehangolását tartja legfőbb céljának. Az ökumenikus mozgalom irányítására alakult meg 1948-ban az Egyházak világtanácsa.

A katolikus egyház kezdetben gyanakodva szemlélte ezeket a törekvéseket, a II. Vatikáni Zsinat ökumenikus dekrétuma azonban lehetőséget ad a katolikus egyház tagjainak is arra, hogy felvegyék a kapcsolatot a protestáns ökumenikus szervekkel. 1965-ben közösen hozták létre a Sodepax nevű albizottságot Genfben, amelynek feladata protestáns és a katolikus kereszténység közös politikai társadalmi és békeakcióinak a megszervezése.

 
Képtalálat a következőre: „ökumenizmus”
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás