Tiszta Forrás
2020. július 06.   
Névnap: Csaba, Mária

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2020-07-06 ~ ~ ~ ~ Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: ˝Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel!˝ Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt elment vele. ~ ~ Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt gondolta magában: ˝Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok.˝ Jézus erre megfordult, ránézett, és így szólt: ˝Bízzál, leányom! Hited meggyógyított téged.˝ Attól az órától fogva egészséges lett az asszony. ~ ~ Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a lármás tömeget, rájuk szólt: ˝Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány, csak alszik!˝ Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt azon az egész vidéken. (Mt 9,18-26) ~ ~ ~ ~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 65
- tegnap: 186
2020.02.20. 00:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Február 20. - Évközi 6. hét csütörtökje

Urunk, Mennyei Atyánk! 

 

Tudjuk, hogy a házasságban nagy feladat vár ránk, s kezünkbe van letéve a jövő nemzedék áldása vagy romlása.

Ezért kérünk Téged, terjeszd ki ránk kegyelmedet, hogy a házasságra a lehető legjobban fölkészüljünk.

Világosíts meg és erősíts meg bennünket, hogy már most gyakoroljuk azokat az erényeket, amelyek egy Neked tetsző házasságban elengedhetetlenek: az istenfélelmet,  az áldozatkészséget, az őszinteséget és a tisztalelkűséget.

Add, hogy együtt növekedjünk szeretetedben: hogy szeressük mindazt, amelyben megcsillan valami a Te fenséges arcodból.

Engedd, hogy tiszta szerelemmel szeressük egymást, hogy tisztán és szűzen járuljunk szent oltárod elé, és ezzel méltók legyünk áldásodra,

Krisztus Urunk által.

 

Ámen.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás