Tiszta Forrás
2019. április 24.   
Névnap: György

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI OLVASMÁNY: 2019-04-24 ~ ~ ~ ~ Péter és János pedig felmentek a templomba a kilencórai imádság idején. ~ ~ Ekkor egy férfit vittek arra, aki születésétől fogva béna volt. ~ ~ Naponta odatették a templomnak az úgynevezett Ékes-kapujához, hogy a templomba jövőktől alamizsnát kérjen. ~ ~ Amikor Pétert és Jánost meglátta, amint a templomba készültek bemenni, könyörgött, hogy alamizsnát kapjon. ~ ~ Péter Jánossal együtt reátekintett, és azt mondta: ˝Nézz ránk!˝ ~ ~ Erre az rájuk nézett, remélve, hogy kap tőlük valamit. ~ ~ Péter azonban így szólt: ˝Ezüstöm, aranyam nincs, de amim van, azt neked adom: a Názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel és járj!˝ ~ ~ Azzal megfogta jobb kezénél, és fölemelte. ~ ~ Erre azonnal erő szállt a lábába és talpába, úgyhogy felugrott, állt és járt-kelt. ~ ~ Bement velük a templomba, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent. ~ ~ Az egész nép látta, hogy jár, és Istent magasztalja. ~ ~ Ráismertek, hogy ő az, aki alamizsnáért üldögélt a templom Ékes-kapujánál. ~ ~ Elteltek csodálkozással, és magukon kívül voltak amiatt, ami vele történt. /ApCsel 3,1-10/ ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
9 látogató

Látogatások

- ma: 119
- tegnap: 768
2017.06.25. 01:00 Kristóf
Hozzászólások: 0

Június 25 - Évközi 12. vasárnap

Június 25 - Évközi 12. vasárnap

Urunk, Istenünk, add, hogy szent nevedet mindenkor tiszteljük és szeressük, mert gondviselő oltalmadat soha nem vonod meg azoktól, akiket állhatatos szeretetedre tanítasz. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.

 
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás