Tiszta Forrás
2020. július 12.   
Névnap: Izabella, Dalma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~ ~ ~ ~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~ ~ II ~ ~ Július hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk az utazókért, a nyaralókért, az úton levőkért. > Imádkozunk a fiatal, most avatott orvosokért, és az egészségügyben dolgozó munkatársakért. > Imádkozunk minden dolgozóért, és a munka nélküli testvéreinkért. > Imádkozzunk a görögországi tűzvész áldozataiért, és az áldozatok hozzátartozóiért is! ~ ~ II ~ ~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~ ~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~ ~ II ~ ~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~ ~ ~ ~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 115
- tegnap: 167
2015.07.25. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Jótékonysági koncert a Szent István-bazilikában a Máriapócsi Kegytemplom javára

Jótékonysági koncert a Szent István-bazilikában a Máriapócsi Kegytemplom javára

 

 

 

 

 

A Szent István-bazilikában július 26-án egyházzenei jótékonysági koncertet szervez a máriapócsi kegytemplom javára a Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztivál Szervezőbizottsága és a Hajdúdorogi Metropólia – olvasható a metropólia honlapján.

 

 

 

 

 

A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága és a Görögkatolikus Metropólia szeretettel hívja a zeneszerető közönséget a Szent István-bazilikába 2015. július 26-án rendezendő egyházzenei Jótékonysági koncertjére.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztivál Budapesten július 25-26-án a Pesti Vigadó Dísztermében. A két nap során az érdeklődőket kórusverseny, templomi hangversenyek, szakmai kurzusok várják. Görögkatolikus Egyházunkat a Budaörsi Görögkatolikus Egyházközség kórusa a Budaörsi Szent Demeter Kórus képviseli Vatamányné Kiss Krisztina karnagy vezetésével, és általuk nyer teret gazdag liturgikus dallamvilágunk a kórusverseny során.

Valamint a Fesztivál keretében a kórusversenyen fellépő kínai, magyar és szerb kórusok a Szent István-bazilikában 2015. július 26-án vasárnap 13:30 és 15:00 között adnak jótékonysági hangversenyt. Az összegyűjtött összeget a Máriapócsi Kegyhely javára ajánlják fel.

Csatolt dokumentumok:

 

Forrás: görögkatolikus.hu

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás