Tiszta Forrás
2018. december 12.   
Névnap: Gabriella, Johanna

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Esti imádság: ~ ~ ~ ~ SUB TUUM PRAESIDIUM ~ ~ ~ ~ Sub tuum praesidium confugimus, Sancte Dei Genitrix, nostras deprecationes ne despicias in necessitatibus nostris; sed a periculis cunctis libera nos semper, Virgo gloriosa et benedicta. ~ ~ Domina nostra, Mediatrix nostra, advocata nostra, tuo Filio nos reconcilia, tuo Filio nos commenda, tuo Filio nos repraesenta. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ OLTALMAD ALÁ FUTUNK ~ ~ ~ ~ Oltalmad alá futunk Istennek Szent Szülője, könyörgéseinket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó dicsőséges és áldott Szűz. ~ ~ Mi Asszonyunk, mi közbenjárónk és szószólónk. Engeszteld meg nekünk Szent Fiadat, ajánlj minket Szent Fiadnak, mutass be minket Szent Fiadnak. ~ ~ Ámen. ~ ~ VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
36 látogató

Látogatások

- ma: 694
- tegnap: 728
2015.07.25. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Jótékonysági koncert a Szent István-bazilikában a Máriapócsi Kegytemplom javára

Jótékonysági koncert a Szent István-bazilikában a Máriapócsi Kegytemplom javára

 

 

 

 

 

A Szent István-bazilikában július 26-án egyházzenei jótékonysági koncertet szervez a máriapócsi kegytemplom javára a Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztivál Szervezőbizottsága és a Hajdúdorogi Metropólia – olvasható a metropólia honlapján.

 

 

 

 

 

A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága és a Görögkatolikus Metropólia szeretettel hívja a zeneszerető közönséget a Szent István-bazilikába 2015. július 26-án rendezendő egyházzenei Jótékonysági koncertjére.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztivál Budapesten július 25-26-án a Pesti Vigadó Dísztermében. A két nap során az érdeklődőket kórusverseny, templomi hangversenyek, szakmai kurzusok várják. Görögkatolikus Egyházunkat a Budaörsi Görögkatolikus Egyházközség kórusa a Budaörsi Szent Demeter Kórus képviseli Vatamányné Kiss Krisztina karnagy vezetésével, és általuk nyer teret gazdag liturgikus dallamvilágunk a kórusverseny során.

Valamint a Fesztivál keretében a kórusversenyen fellépő kínai, magyar és szerb kórusok a Szent István-bazilikában 2015. július 26-án vasárnap 13:30 és 15:00 között adnak jótékonysági hangversenyt. Az összegyűjtött összeget a Máriapócsi Kegyhely javára ajánlják fel.

Csatolt dokumentumok:

 

Forrás: görögkatolikus.hu

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás