Tiszta Forrás
2021. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 86
- tegnap: 167
2015.08.04. 07:30 JóB
Hozzászólások: 1

Magyar virtus - világcsúcs 2 06 12

Magyar virtus - világcsúcs 2 06 12

Hosszú Katinka címét megvédve, 2:06.12 perces világcsúccsal nyert aranyérmet 200 méter vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek hétfői napján. Cseh László bronzérmet nyert 50 méter pillangón.

ORIGO
18:46

Egy szép, boldog család

Shane Tusup és Hosszú Katinka

Forrás: AFP/Martin Bureau
ORIGO
18:39

Boldogság éremmel

Siobhan Marie O'Connor (bronz), Hosszú Katinka (arany), Watanabe Kanako (ezüst)

Forrás: AFP/Martin Bureau
ORIGO
18:37

És akkor Hosszú fellépett a dobogóra

Forrás: AFP/Christophe Simon
ORIGO
18:30

Így tört el a mécses

Forrás: AFP/Christophe Simon
ORIGO
18:30

Cseh 200-on örülhet majd

Az 50 méteren bronzérmes Cseh László legközelebb a 200 pillangón bizonyíthat.

"Ha egy kicsit is jobban úszik, mint a győri országos bajnokságon, akkor a döntő után újra boldogan fog nyilatkozni" - jósolta id. Cseh László.

ORIGO
18:29

Ezzel a rajttal kezdeni kell valamit

"Az apai elismerés után azt is szeretném megjegyezni, hogy a rajtjával sürgősen kezdeni kell valamit, mert azzal nagyon nem vagyok kibékülve, és szerintem Laci sem lehet elégedett. Nemcsak a rajt akadozik, hanem azok a méterek is, amelyeket a rajt után a víz alatt tesz meg. A hiba okát abban látom, hogy a hosszabb távokon eddig nem kellett annyira iparkodnia, mert úgy gondolhatta, hogy a kevésbé jó rajt után is bőven van ideje és távolsága ahhoz, hogy javítson a pozícióján. Ennyit a kevéske rosszról, amit messze felülmúl a jó és a közös örömünk!" - mondta Cseh László édesapja.

ORIGO
18:26

Még javíthat a gyerek

Id. Cseh László, a mexikói és a müncheni olimpiai játékok résztvevője, az 1967-es ifjúsági Európa-bajnokság 100 méteres pillangóversenyének aranyérmese szerint a gyerek, azaz ifjabb Cseh László még az 50 méteres számban is sokat javulhat, ha szeretné megjavítani a Kazanyban kétszer is megdöntött egyéni rekordját.

"Az a legszebb a történetben, hogy Laci az 50 méteren tulajdonképpen azért indult el, hogy rá tudjon hangolódni a még nagyobb feladatok megoldására" - mondta Cseh apuka a Telekom Sporthír Szolgálatnak. 

ORIGO
18:23

Az első éremfotó

Egyelőre még csak Cseh Lászlóé. 

Nicholas Santos (ezüst), Florent Manaudou (arany), Konrad Czerniak és Cseh László (mindkettő bronz)

Forrás: AFP/Christophe Simon
ORIGO
18:18

Aztán megláttam, hogy 12

"Amikor a nevemet láttam, és az időt, a WR nem volt mellette. Hát akkor ez nincs meg. Aztán megláttam, hogy 12. És akkor tényleg elsírtam magam. Ez fantasztikus!" - idézte a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala Hosszút, aki 2:06.12 perces világrekorddal nyerte a 200 vegyest.

ORIGO
18:15

Boldogság

Forrás: AFP/Martin Bureau
ORIGO
18:14

24. arany

Hosszú ezzel önmaga negyedik, a magyar úszósport 24. világbajnoki aranyérmét szerezte.

ORIGO
18:14

Hosszú a dobogón

Már nem pityereg, hanem integet.

ORIGO
18:04

Hosszú: Hihetetlen!

"Álmodni sem mertem volna erről, a világcsúcsnak a közelében sem volt még senki. Hihetetlen, annyira boldog vagyok, hogy el sem tudom mondani" - nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 kamerája előtt.

ORIGO
18:02

Örömkönnyek

Hosszú Katinka a medencében, férje és edzője, Shane Tusup a parton pityereg.

ORIGO
17:59

Hosszú világcsúccsal aranyérmes

A jó rajt után Hosszú az 50 pillangón az élre állt, háton egy testhossznyi előnyt szerzett a brit Siobhan Marie O’Connor előtt, és három tizeddel a világcsúcsrészidőn belül úszott. Mellen nem csökkent az előny, a magyar klasszis óriási fölénnyel fordult az utolsó hosszra, végül 2:06.12-es eredménnyel, új világrekorddal nyert. 

Hosszú Katinka

Forrás: MTI/Kovács Anikó
ORIGO
17:57

Elrajtoltak

Jó volt a 200 vegyes rajtja.

ORIGO
17:55

Hosszú már a rajtkő mellett

Mindjárt rajtol a nap utolsó száma, a női 200 méteres mellúszás.

ORIGO
17:55

Lochte meghúzta

A férfi 200 gyors elődöntőjében az amerikai Ryan Lochte úszta a legjobb időt, a második futamban az egyes, surranópályán a világ idei legjobbjával (1:45.36) nyert. Az első futamban a brit James Guy győzött (1:45.43).

ORIGO
17:44

Hosszú a 4-es pályán

A 200 női vegyes pályabeosztása a következő:
1. Hannah Miley (brit, 2:11.19)
2. Sydney Pickrem (kanadai, 2:10.08)
3. Watanabe Kanako (japán, 2:09.61)
4. Hosszú Katinka (2:06.84)
5. Siobhan Marie O’Connor (brit, 2:08.45)
6. Maya Di Rado (amerikai, 2:09.82)
7. Melanie Margalis (amerikai, 2:10.61)
8. Je Si-ven (kínai, 2:11.39)

ORIGO
17:44

Hosszú a 10. érmét nyerheti

Hosszú Katinka eddig kilenc érmet (hét arany, egy ezüst, egy bronz) szerzett 200 vegyesen a különböző világversenyeken.

Világbajnokság:
2009, Róma, bronzérem
2013, Barcelona, aranyérem

Rövidpályás világbajnokság:
2012 Isztambul, ezüstérem
2014 Doha, aranyérem

Európa-bajnokság
2010, Budapest, aranyérem
2012, Debrecen, aranyérem
2014, Berlin, aranyérem

Rövidpályás Európa-bajnokság
2012, Chartres, aranyérem
2013, Herning, aranyérem

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.08.04.   10:57:44   __
Gratulálunk neki hozzá tiszta szívből! S bár a kanadai Casey Barrett megpróbálta irigységből kikezdeni pár hónappal ezelőtt ezt a tehetséget, de Gyárfás Tamás jó tanácsot adott neki ez ügyben: "Katinka ússzon, ne pereljen."