Tiszta Forrás
2020. január 22.   
Névnap: Vince, Artúr

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

OLVASMÁNY: 2020-01-22 ~ ~ ~ ~ Amikor aztán eléje vitték, Dávid így szólt hozzá: ˝Senkinek se csüggedjen el a szíve e miatt; én, a te szolgád, elmegyek és megvívok a filiszteussal.˝ ~ ~ Azt mondta erre Saul Dávidnak: ˝Nem bírsz te szembeszállni és megvívni ezzel a filiszteussal, mert te gyermek vagy, az meg harchoz szokott ember kora ifjúságától kezdve.˝ ~ ~ Majd azt mondta Dávid: ˝Az Úr, aki megszabadított az oroszlán mancsai meg a medve mancsai közül, Ő fog megszabadítani engem e filiszteus kezéből.˝ ~ ~ Azt mondta erre Saul Dávidnak: ˝Eredj, s az Úr legyen veled!˝ ~ ~ S vette botját, amelyet mindig a kezében hordott, kiválasztott magának öt jó sima követ a patakból, s betette azokat pásztortáskájába, amely nála volt, s kezébe vette parittyáját, s kiment a filiszteus elé. ~ ~ Erre a filiszteus, előtte haladó fegyverhordozójával együtt ballagva és egyre jobban közeledve Dávid felé tartott. ~ ~ Amikor aztán a filiszteus feltekintett és meglátta Dávidot, semmibe sem vette, hiszen egy vörös, szép külsejű ifjú volt előtte. ~ ~ Erre a filiszteus így szólt Dávidhoz: ˝Hát kutya vagyok én, hogy bottal jössz ellenem?˝ ~ ~ Aztán a filiszteus megátkozta isteneivel Dávidot, és azt mondta Dávidnak: ˝Gyere csak ide hozzám, hadd adjam húsodat az ég madarainak s a mező vadjainak!˝ ~ ~ Dávid ekkor így szólt a filiszteushoz: ˝Te karddal, dárdával , s pajzzsal jössz ellenem, én pedig a Seregek Urának, Izrael hadainak Istene nevével megyek ellened, amelyeket te gyalázattal illettél a mai napon. Az Úr pedig a kezembe fog adni téged, megöllek, leveszem rólad a fejedet, és még ma az ég madarainak és a mező vadjainak adom a filiszteusok táborának hulláit, hadd tudja meg az egész föld, hogy van Izraelnek Istene! Tudja meg ez az egész gyülekezet, hogy nem kell kard és dárda az Úrnak a győzelemhez, mert ő a harc ura, s ő a kezünkbe is fog adni titeket!˝ ~ ~ Amikor aztán a filiszteus nekikészült, s elindult, s Dávid felé közelített, Dávid sietve a filiszteus elé futott, hogy megküzdjön vele, és benyújtotta kezét táskájába, kivett belőle egy követ, azt parittyájával megforgatta, s elhajította, s homlokon sújtotta vele a filiszteust, úgyhogy a kő belefúródott homlokába, s az arcával a földre bukott. ~ ~ Így győzte le Dávid a filiszteust parittyával és kővel, s miután leverte, meg is ölte a filiszteust. ~ ~ Mivel ugyanis kard nem volt Dávid kezében, odaszaladt, megállt a filiszteus felett, megfogta kardját, kirántotta hüvelyéből, s megölte őt és levágta fejét. ~ ~ Amikor a filiszteusok látták, hogy hősük meghalt, megfutamodtak. /1Sám 17,32-33.37.40-51/

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 60
- tegnap: 117
2016.09.09. 05:15 JóB
Hozzászólások: 0

Fiatalok a keresztény Európáért találkozó

Fiatalok a keresztény Európáért találkozó
 
 
 
 
 
 
 
Nyilvános · Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia szervezésében

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás