Tiszta Forrás
2020. július 06.   
Névnap: Csaba, Mária

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2020-07-06 ~ ~ ~ ~ Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: ˝Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel!˝ Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt elment vele. ~ ~ Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt gondolta magában: ˝Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok.˝ Jézus erre megfordult, ránézett, és így szólt: ˝Bízzál, leányom! Hited meggyógyított téged.˝ Attól az órától fogva egészséges lett az asszony. ~ ~ Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a lármás tömeget, rájuk szólt: ˝Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány, csak alszik!˝ Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt azon az egész vidéken. (Mt 9,18-26) ~ ~ ~ ~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 69
- tegnap: 186
2018.04.30. 20:40 JóB
Hozzászólások: 0

Brenner János boldoggá avatása

Brenner János boldoggá avatása

 

Élőben közvetíti Brenner János boldoggá avatását a közmédia

 

Brenner János május 1-jei boldoggá avatásával újabb névvel gazdagodik egyházi, eszmei és kulturális örökségünk.

A boldoggá avatás szertartását a Duna Televízió élőben közvetíti.

 

Angelo Amato, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa május 1-jén, Szombathelyen boldoggá avatja Brenner Jánost. 

Az 1956-os forradalom utáni kommunista megtorlások egyik első vértanúját, a mindössze 26 éves Brenner Jánost 32 késszúrással ölték meg 1957 decemberében.

 

Meggyilkolása reggelén így szólt a plébánia házvezetőnőjéhez, aki a reggelit készítette: „Málcsi néni, olyan gyönyörű ez a nap, átölelném az egész világot.”

Ferenc pápa 2017. november 8-án engedélyezte Brenner János boldoggá avatását.

 

A Duna Televízió a kanonizáció szertartását megelőzően, 

 

10.15-től az Isten kezében: A hivatás vértanúja – Brenner János című dokumentumfilmet közvetíti.

11 órakor kapcsolják Szombathelyet, így a csatorna nézői élőben követhetik a boldoggáavatási szertartást, amelyen a szentbeszédet Erdő Péter bíboros tartja.

 

Forrás: MTVA

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás