Tiszta Forrás
2019. június 18.   
Névnap: Arnold, Levente

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
38 látogató

Látogatások

- ma: 615
- tegnap: 1519
2018.10.12. 07:35 beckerj
Hozzászólások: 0

Pápa a vasfüggönyön túlról - Nemzetközi konferencia

Pápa a vasfüggönyön túlról - Nemzetközi konferencia

 

A konferencia védnökei: 

Marek Jędraszewski, krakkói érsek

                                             Marek Kuchciński, a Szejm marsallja

                                             Kövér László, az Országgyűlés elnöke

 

 

 

 

 

 

 


Időpontok: 


              - 2018. október 9-10., kedd-szerda 
                           Helyszín:  Jagelló Egyetem, Krakkó

              - 2018. október 12., péntek
                            Helyszín:  Országház, Felsőházi ülésterem, Budapest

Program: 

Pápa a vasfüggönyön túlról                                                                                                                       

II. János Pál pápaságának hatása a szovjet blokk országaira és egyházaira                                                                                                                         

A konferencia részletes programja a csatolmányban érhető el.


A konferencia nyelve: lengyel, magyar, angol. 

Tolmácsolást biztosítanak.

A budapesti eseményen való részvételi szándékot kérik 2018. október 10-éig jelezni a Nemzet Főtere honlapon:
                        

http://www.nemzetfotere.hu/rendezvenyek?event=papa-vasfuggonyon-tulrol-1012


További információ:  +36 1 441 4479

.................................................................................................................

Lengyel–magyar konferencia kezdődött Krakkóban Szent II. János Pál pápáról

2018. október 9. kedd 19:59

Karol Wojtyła krakkói érsek pápává választásának 40. évfordulója alkalmából háromnapos konferencia kezdődött október 9-én Krakkóban a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) és a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) szervezésében. A résztvevőket Andrzej Duda lengyel elnök levélben köszöntötte.

A Pápa a vasfüggönyön túlról című konferencián megvitatják Szent II. János Pál pápaságának hatását a szovjet blokk országaira és egyházaira. A rendezvény felett Kövér László országgyűlési elnök, Marek Kuchciński lengyel alsóházi elnök, valamint Marek Jędraszewski krakkói érsek vállalt tiszteletbeli védnökséget.

Az ünnepi megnyitón felolvasták Andrzej Duda üdvözlő levelét, amelyben az államfő felidézte: Karol Wojtyła krakkói érsek pápává választása a kommunizmus időszakában, 1978. október 16-án, majd első lengyelországi zarándoklata 1979 júniusában a pápa hazájában új reményt adott és hatalmas társadalmi energiát szabadított fel, amely rövidesen a sok millió embert vonzó Szolidaritás mozgalom megalakulásában nyilvánult meg. A Szentatya hatására újból bebizonyosodott, hogy a milliókban felébresztett remény hatalmas erőt jelent, mely képes megváltoztatni a történelem alakulását, és ezt ma is érdemes szem előtt tartani, amikor világszerte erősödik az ellenállás a túl elitista és átláthatatlan kormányzati stílus ellen.

A NEB elnöke, Földváryné Kiss Réka nyitóbeszédében azt a hatást idézte fel, amelyet a pápa szállóigévé vált „Ne féljetek!” biztatása a magyarokban kiváltott. Leszögezte: II. János Pál „egyszerre volt egy nagyon konzervatív pápa, az egyházi tanítás és értékek szigorú őrzője és ugyanakkor egy nagyon modern pápa is, akit szerettek a fiatalok”.

Ma is érdemes keresni a választ arra, milyen módon lett II. János Pál egy világtörténelem-formáló személyiség, hogyan tudott egy egyházvezető érvényeset mondani egy olyan világban, amelyet keleten a kommunista diktatúra, nyugaton pedig az egyre erősebb szekularizáció hat át – mondta a NEB elnöke.

Az IPN elnöke, Jarosław Szarek II. János Pál megválasztását a világtörténelem egyik legfontosabb eseményének nevezte, mivel, mint fogalmazott, az evangélium ekkor győzte le a Kommunista kiáltványt. „A jó diadalmaskodott a rossz felett, a szeretet a gyűlölet felett, az igazság a hazugság felett, és ez a győzelem félelmet keltett azokban, akik sok éve uralkodtak Európa e részében” – hangsúlyozta Jarosław Szarek. Kiemelte: a szovjet érdekszférába tartozó társadalom, „a világ leigázott része”, tudatában volt annak, hogy II. János Pál megtapasztalta a szovjet és a német totalitarizmust, és hogy életével is tanúsítja: „az ellenálláshoz a hit, a bátorság és a kitartás szükséges”.

A nemzetközi konferencia első részét kedden és szerdán a krakkói Jagelló Egyetemen tartják meg, folytatása pénteken Budapesten, az Országházban következik. A krakkói részen a NEB munkatársain kívül előadást tartanak a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szakértői, és felszólal Jánosi Csongor a Bukaresti Egyetemről.

Forrás: MTI    Fotó: Vatican News    Magyar Kurír

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás