Tiszta Forrás
2023. szeptember 30.   
Névnap: Jeromos

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 69
- tegnap: 144
2021.02.13. 10:35 JóB
Hozzászólások: 0

Az élő Isten jelen van. (Cs. István cikke)

Az élő Isten jelen van.  (Cs. István cikke)

Az élő Isten jelen van a világban a világ teremtése óta, Jézus Krisztus megjelenése, élete és kereszthalála történelmileg dokumentált események.

Nekünk, keresztényeknek nagyon sokat jelent az Isteni Ige (Jézus) megtestesülése, tanítása, példája, kínhalála (szeretetből vállalt szenvedés), de ugyanígy feltámadása is, majd a Szentlélek eljövetele az első pünkösdkor.

Az örömhír (evangélium) minden emberhez szól, azokhoz is, akik nem vallják magukat keresztényeknek."Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.(Jn 3, 16), "Isten országa köztetek van ".

Keresztény olvasatban az emberiség történelmének központi eseménye Jézus Krisztus, a Megváltó születése, élete, halála és feltámadása.

Az ősbűn következtében a bűn elterjedt az egész világon, Isten akkor küldte el Fiát, amikor a Földön sok nép sötétségben élt. Ő szembeszállt a bűnnel, a Gonosszal és a kereszt oltárán legyőzte őt áldozatával, mint emberré lett Isten és főpap. Áldozatának értéke felbecsülhetetlen, a halál, a gonosz és a bűn feletti győzelme számunkra nyilvánvaló, de ezt a győzelmet értünk vívta ki, hittel részesülhetünk ennek áldásos hatásából, ha elfogadjuk Jézus Krisztust, mint az Atyaisten küldöttjét Urunknak és elfogadjuk, magunkévá tesszük megváltó áldozatát, ebben az esetben megváltottak leszünk és szabaddá az istenes életre, szolgálva Teremtőnket és embertársainkat (felebarátainkat).

Aktuális mondandóm lényege az lenne, hogy igaz ugyan,hogy sokan hallani sem akarnak Róla (szélsőséges eset), igyekeznek mások hitét is "megbontani", mások pedig, mivel hisznek abban, hogy a világ megjobbítását a keresztények nélkül kell megvalósítani és szembefordulnak a Teremtővel. Ő nem mond le arról, hogy a jószándékú, és hívő emberekkel karöltve továbbteremtse a világot és gyógyulást adjon a sok sebből vérző, sérült emberiségnek, reményt és jövőt ajánljon és munkáljon mindannyiunk hasznára, javára és az Ő dicsőségére.

A szeretet, amely szerintem oka a teremtésnek, szüntelenül árad felénk és azokra, akik azt el tudják fogadni.

Az Újszövetség idejében élünk, amelyet az Atya szeretett fiának vére pecsételt meg. Ő nem feledkezik meg a szövetségről, sem azok, akik Őt szeretik.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás