Tiszta Forrás
2019. február 16.   
Névnap: Julianna, Lilla

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~~~~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~~ II ~~ Február hónapban felajánljuk imáinkat a balesetek és erőszakos cselekmények áldozataiért, kérve Isten vigasztaló szeretetét a gyászoló családok számára. ~~ Imádkozunk az üldözött keresztény testvéreinkért. ~~ Imádkozunk a papokért, lelkészekért, szerzetesekért, az egyház szolgálatában álló civil munkatársakért, hogy szolgálatukat jó pásztor módjára, az evangélium szellemében végezzék, életükkel a Főpásztor -Jézus Krisztus - mellett tegyenek tanúságot. ~~ II ~~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~~~~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~~~~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~~~~

Jelen van

0 felhasználó
24 látogató

Látogatások

- ma: 723
- tegnap: 1111
2015.10.15. 10:00 JóB
Hozzászólások: 0

Egyházmegyei családtalálkozó

Egyházmegyei családtalálkozó

Egyházmegyei családtalálkozót tartottak Kecskeméten

2015. október 14. szerda 18:58

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ismét találkozóra hívta a családokat október 10-én Kecskemétre. Ezen a napon tartották a hitoktatók őszi továbbképzését, és Bábel Balázs érsek ebből az alkalomból adta át a hitoktatók munkájának elismeréseként a Koszter-díjat.

 

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A családtalálkozó szentmisével kezdődött a kecskeméti Urunk Mennybemenetele-társszékesegyházban. A liturgiát Bábel Balázs érsek mutatta be, a szentbeszédet Nagy Attila piarista igazgató mondta a megszentelt élet évéhez kapcsolódva.

 

 

A szentmise keretében adták át a hitoktatók munkájának elismeréseként a Koszter-díjat, melyet Bábel Balázs érsek alapított 2004-ben Koszterszitz József (1898–1970) kanonok, kiváló hittanár, író emlékére. A díjat idén Vass Gáborné kunszentmiklósi és Katonáné Kovács Krisztina géderlaki hitoktató vehette át. Munkájukat plébánosaik, Vangel Imre és Vass Huba méltatták.

Az egyházmegye családbizottságának és kateketikai bizottságának felkérésére a Parázs Pasztorális Központ által szervezett rendezvény a Szent Imre-iskolában folytatódott.

A szülőknek Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója tartott előadást Egy esély a boldogságra címmel, majd Hortobágyiné Nagy Ágnes, a Parázs Központot működtető SZÉK Egyesület (Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület) szakmai felelőse folytatta a téma kibontását.

 

 

A gyerekek játékos foglalkozásokon vettek részt: volt arcfestés, lufihajtogatás, különböző kézműves-foglalkozások, valamint a nagyobbakat is megmozgató közösségi és érzékszervi játékok. A gyerekek foglalkoztatását az iskola pedagógusai, lajosmizsei és izsáki fiatalok biztosították, illetve a 72 óra kompromisszum nélkül közösségi akció önkéntese és az iskola diákjai felügyeltek rájuk. Emelett részt vehettek a kecskeméti Ciróka BábszínházKuckómóka című zenés előadásán, melynek keretében különböző érdekes hangszereket is kipróbálhattak.

 

 

A katekétáknak Koczkás Emma M. Eszter CSSK nővér, a Nagyasszonyunk Köznevelési Intézmény vezetője tartott bemutatóórát kalocsai diákok részvételével. Ezután a Szent Imre-iskola hitoktatói módszertani börzével várták a kollégákat Bíróné Kiss Gabriella szervezésében, és Csepregi Brigitta M. Terézia nővér adott gyakorlati ötleteket a diszlexiás gyermekek hitoktatásához.

Fotó: Parázs Pasztotális Központ

Magyar Kurír

 http://www.magyarkurir.hu/hirek/egyhazmegyei-csaladtalalkozot-tartottak-kecskemeten-64728#lightbox['g64728']/1/

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás