Tiszta Forrás
2020. augusztus 10.   
Névnap: Lőrinc, Blanka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~ ~ ~ ~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~ ~ II ~ ~ Július hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk az utazókért, a nyaralókért, az úton levőkért. > Imádkozunk az orvosokért, és az egészségügyben dolgozó munkatársakért. > Imádkozunk minden dolgozóért, és a munka nélküli testvéreinkért. > Imádkozzunk a bejrúti robbanás áldozataiért, a sebesültekért és a hozzátartozóikért is! ~ ~ II ~ ~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~ ~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~ ~ II ~ ~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~ ~ ~ ~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 200
- tegnap: 246
2018.12.19. 06:55 JóB
Hozzászólások: 0

Dr. Bábel Balázs érsek Baja díszpolgára lett

Dr. Bábel Balázs érsek Baja díszpolgára lett

December 15-én a bajai városháza dísztermében adták át az elismeréseket azoknak, akik sokat tettek Bajáért.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a várostól díszpolgári címet kapott.

 

 

 

 

 

 

Baja – német nevén Frankenstadt – Bács-Kiskun megye déli részén, a Duna bal partján fekszik. A várost és határát – mint földesúr – a kincstár (kamara) foglalta le magának. I. Lipót császár 1696. december 24-én szabadalmas kamarai mezővárossá nyilvánította. Ezzel a dátummal, Ádám és Éva napjával magyarázható Baja címere, mely az első emberpárt ábrázolja a paradicsomi almafa alatt.

2018 decemberében is kitüntették a Baja városáért tevékenykedőket; olyan példaképeket, akikre fel lehet és fel kell nézni. Baja Város Önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy idén Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket a város díszpolgárává avatja.

Az ünnepséget december 15-én tartották a városháza dísztermében, ahol az ünnepi képviselő-testületi ülést a Liszt Ferenc Kórus előadása nyitotta meg. A Himnusz közös eléneklése után Fercsák Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket és ünnepelteket. A polgármester többek között bejelentette, hogy 2019 az ifjúság éve lesz Baja városában.

A köszöntések után következett a díjak átadása. A díszpolgári címet Fercsák Róbert polgármester és Zsigó Róbert államtitkár, valamint Csubákné Besesek Andrea és Vedelek Norbert alpolgármesterek adták át.

A kitüntetettek nevében Bábel Balázs érsek szólt. Több korábbi bajai emlékéről beszélt, és arról, hogy egy elismerés mögött nemcsak a kitüntetett áll, hanem mindazok, akik segítik, segítették őt.

A főpásztor beszélt a közelgő ünnep fontosságáról is, és a képviselő-testület tagjait megajándékozta karácsonyi elmélkedésének egy-egy példányával, melybe bajai emlékeit is belefoglalta.

Ezt követően ünnepi műsorral köszöntötték a kitüntetetteket. A magyarországi németek műsorát a horvát kisebbség képviselőinek előadása követte, majd betlehemes népi játékot mutattak be a Szent László Általános Művelődési Központ gimnazistái és a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fuvolásai.

Az ünnepi ülés végén az érsek megáldotta a jelenlévőket, valamint jelképesen Baja városát.

 

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Koprivanacz Kristóf

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás