Tiszta Forrás
2023. november 28.   
Névnap: Stefánia, Jakab

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 125
- tegnap: 142
2015.05.12. 22:45 Kristóf
Hozzászólások: 0

Szent Rita és Slachta Margit közösség

Szeretteim! Az imádság egy központi helyet foglal el az ember életében. Hiszen csak imádság révén tudunk olyan közel kerülni Istenhez amennyire Ő azt szeretné. Ezért gondoltam arra a tegnapi nap folyamán, hogy szükséges lenne alapítani egy úgynevezett imacsoportot. De miért is kéne imádkozni? Egy biztos, hogy nem magunkért! A világ rettenetes gondokkal küzd ilyen például a háború, szeretetlenség, hitetlenség. Úgy gondolom, hogy ez a kis csoport ha egy cél vezérli már tett valamit a világért az imádság által. Hogyan is képzelem el ezt? Ez egy rend ami a legvilágibb. Nincsen úgynevezett örök fogadalom hanem mindennap megújítjuk ezt a fogadalmat. Nincsenek szigorú szabályok csak egy: Istent mindenfölött szeretni, magunkat megvetni, a békét és embertársainkat szolgálni. Elsőre lehetetlennek tűnik. De Isten nem azt várja el tölűnk, hogy egyik napról a másikra tökéletesek legyünk csak lássa bennünk az akarást, a vágyakozást rá. Ezen csoport tagjai erre törekszenek. Miért pont Szent Rita és Slachta Margit? Szent Rita a lehetetlen ügyek védőszentje, ha az ő imádsága is a miénk mellett van akkor tényleg sikeres lehet a csoport munkája. Slachta Margit élete és bátorsága adta meg a kezdő lökést és őt mindig is nagy példaképemnek tekintek valamint ezzel is kifejezzük a csoport világias voltát, hogy egy nem szentté avatott nevét is viseli. Nincsenek kötöttségek, bármikor ki lehet lépni a csoportból. De hogyan is épülne fel? Elöször is a "belépést" mindenki szentgyónással kezdené amely után elmondaná a "fogadalmi" imát majd ezután választ magának egy védőszentet ehhez a küldetéshez. Ez lehet a keresztnév védőszentje is vagy egy tetszőleges szent. Ezzel a "belépés" véget ért. Magányosan, csendben, úgy, hogy csak Isten tudja, hogy ennek a csoportnak elköteleztük magunkat. Nem kell semmi megkülönbőztető ruhadarabot vagy medált viselni csak a szivünkben tudni, hogy a tagjai vagyunk. A csoport tagjai személyesen nem ismerik egymást mégis lélekben ezen csoport által az imádságban eggyek leszünk. 

Szabályok: 

1, A csoport tartó pillére az imádság. Amelyet legfőképpen a békéért és az Isteni irgalmasságért végzünk. Ezért lehetőség szerint próbáljuk meg mindennap elvégezni az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét valamint saját szavainkkal imádkozni a békéért és ennek érdekében felajánlásokat tenni /szentmise, áldozás, szengyónás../

2, A béke ott kezdődik, hogy mi megpróbáljuk megteremteni magunk körül. Ezért a csoport tagjaitól lehetőség szerint kérném a türelmet, megértést és a megbocsátást egymással szemben. Valamint a toleranciát a más vallású, nemzetiségű testvéreinkkel szemben és lehetőség szerint segíteni őket. 

3, Külön böjtöt vállani nem kell de péntekenként lemondhatnánk valamely szenvedélyünkről és ezt felajánlani a békéért, Isteni irgalmasságért. 

4, Gyónás minden hónapban kell végezni lehetőség szerint első pénteken vagy vasárnap és ilyenkor egy imaórát Jézus Szívéhez. 

5, Szűz Máriát különleges tisztelettel szeretni ez mutatkozzon meg a mindennapokban és az imádságban is

6, A pápa iránt hűséggel tarotunk és imáinkkal támogatjuk

Jelszavunk: Isten tevagy a szeretet, add hogy én mindenkinek mindene legyek! 

Isten áldása legyen rajtunk! 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás