Tiszta Forrás
2018. december 13.   
Névnap: Luca, Otília

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 401
- tegnap: 828
2015.05.12. 22:45 Kristóf
Hozzászólások: 0

Szent Rita és Slachta Margit közösség

Szeretteim! Az imádság egy központi helyet foglal el az ember életében. Hiszen csak imádság révén tudunk olyan közel kerülni Istenhez amennyire Ő azt szeretné. Ezért gondoltam arra a tegnapi nap folyamán, hogy szükséges lenne alapítani egy úgynevezett imacsoportot. De miért is kéne imádkozni? Egy biztos, hogy nem magunkért! A világ rettenetes gondokkal küzd ilyen például a háború, szeretetlenség, hitetlenség. Úgy gondolom, hogy ez a kis csoport ha egy cél vezérli már tett valamit a világért az imádság által. Hogyan is képzelem el ezt? Ez egy rend ami a legvilágibb. Nincsen úgynevezett örök fogadalom hanem mindennap megújítjuk ezt a fogadalmat. Nincsenek szigorú szabályok csak egy: Istent mindenfölött szeretni, magunkat megvetni, a békét és embertársainkat szolgálni. Elsőre lehetetlennek tűnik. De Isten nem azt várja el tölűnk, hogy egyik napról a másikra tökéletesek legyünk csak lássa bennünk az akarást, a vágyakozást rá. Ezen csoport tagjai erre törekszenek. Miért pont Szent Rita és Slachta Margit? Szent Rita a lehetetlen ügyek védőszentje, ha az ő imádsága is a miénk mellett van akkor tényleg sikeres lehet a csoport munkája. Slachta Margit élete és bátorsága adta meg a kezdő lökést és őt mindig is nagy példaképemnek tekintek valamint ezzel is kifejezzük a csoport világias voltát, hogy egy nem szentté avatott nevét is viseli. Nincsenek kötöttségek, bármikor ki lehet lépni a csoportból. De hogyan is épülne fel? Elöször is a "belépést" mindenki szentgyónással kezdené amely után elmondaná a "fogadalmi" imát majd ezután választ magának egy védőszentet ehhez a küldetéshez. Ez lehet a keresztnév védőszentje is vagy egy tetszőleges szent. Ezzel a "belépés" véget ért. Magányosan, csendben, úgy, hogy csak Isten tudja, hogy ennek a csoportnak elköteleztük magunkat. Nem kell semmi megkülönbőztető ruhadarabot vagy medált viselni csak a szivünkben tudni, hogy a tagjai vagyunk. A csoport tagjai személyesen nem ismerik egymást mégis lélekben ezen csoport által az imádságban eggyek leszünk. 

Szabályok: 

1, A csoport tartó pillére az imádság. Amelyet legfőképpen a békéért és az Isteni irgalmasságért végzünk. Ezért lehetőség szerint próbáljuk meg mindennap elvégezni az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét valamint saját szavainkkal imádkozni a békéért és ennek érdekében felajánlásokat tenni /szentmise, áldozás, szengyónás../

2, A béke ott kezdődik, hogy mi megpróbáljuk megteremteni magunk körül. Ezért a csoport tagjaitól lehetőség szerint kérném a türelmet, megértést és a megbocsátást egymással szemben. Valamint a toleranciát a más vallású, nemzetiségű testvéreinkkel szemben és lehetőség szerint segíteni őket. 

3, Külön böjtöt vállani nem kell de péntekenként lemondhatnánk valamely szenvedélyünkről és ezt felajánlani a békéért, Isteni irgalmasságért. 

4, Gyónás minden hónapban kell végezni lehetőség szerint első pénteken vagy vasárnap és ilyenkor egy imaórát Jézus Szívéhez. 

5, Szűz Máriát különleges tisztelettel szeretni ez mutatkozzon meg a mindennapokban és az imádságban is

6, A pápa iránt hűséggel tarotunk és imáinkkal támogatjuk

Jelszavunk: Isten tevagy a szeretet, add hogy én mindenkinek mindene legyek! 

Isten áldása legyen rajtunk! 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás