Tiszta Forrás
2022. november 30.   
Névnap: András, Andor

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ~ ~ Esti ima: Urunk, fölséges Isten, egyedül te vagy halhatatlan és fényességed alkonyt nem ismer. A mi napunkra éjszaka borul. Maradj velünk irgalmas szeretettel! Eléd emelem az elmúlt napot, amit csak tettem: a jót is, a rosszat is. A jót neked köszönöm, a rosszat bánni akarom előtted. Fogadj el és ismerj magadénak! Atyám, a szívem vádol engem, de te nagyobb vagy a szívemnél. Nem mentegetőzöm: te mindent tudsz és megbocsátasz nekem, mert Jézus meghalt értem. Áldd meg az egész emberiséget és vezesd Országodba! Viseld gondját minden szükségében népünknek, hazánknak! Légy távollévő testvéreink oltalmazója, a megholtaknak pedig adj örök nyugodalmat Krisztus, a mi Urunk által. Ámen. ~ ~ ~ ~ Ezzel a szép esti imával kívánok a főszerkesztő és szerkesztő társaim nevében is minden kedves olvasónknak nyugodalmas jó éjszakát! ~ ~ ~ ~ (Krisztina) ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
47 látogató

Látogatások

- ma: 227
- tegnap: 239
2015.05.25. 13:55 István
Hozzászólások: 0

Utazás -Via, Veritas et Vita

Utazás -Via, Veritas et Vita

Ha hiszel, templomba jársz, igyekszel komolyan venni a hit dolgait, ha igénybe veszed Isten vezetését, akkor van rá lehetőséged, hogy az életedet olyan kontextusban lásd, amilyen az valójában.De ez még nem üdvösség:csak lehetőség, hogy lásd, miről van szó az életedben, ki az, aki melletted van, ki az, mi az, ami ellened.Megláthatod, mit is a dolgod az életben, Isten mit kér tőled.Ami fontos: döntened kell, hogy azt választod, amit Jézus ajánl, vagy a nagy semmit, amiből mindig az ördög kerül ki győztesen.Nem elég az sem, hogy nem mondasz nemet a te Istenednek:igent kell mondanod, hogy az életed rendben folyjon tovább és hogy számíthass az isteni áldásra.Ha azt veszed észre, hogy zavaros vagy vagy pedig vannak zavaros dolgok benned, jusson eszedbe, ki az, aki a zavarosban szeret halászni: ha nem javulsz, akkor előbb-utóbb vereséget szenvedsz ettől az ellenségtől, a hazugság atyjától.Az nem jó, ha homályosan látsz . Isten tudtodra adja, amit tudnod kell, ha igénybe veszed a vezetését.Ha még nem mondtál igent neki akkor tedd meg, ha halogatod a döntést, légy tisztában vele, hogy előbb-utóbb muszáj lesz döntened.Végül, ha már mellette döntöttél:sok munka vár rád és harc is, de legalább az üdvözülésért fogsz harcolni, sajátodért és mások üdvözüléséért.Igazi életed még csak most kezdődik.Bon voyage!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás