Tiszta Forrás
2019. február 16.   
Névnap: Julianna, Lilla

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 89 ~ ~ ~ ~ Mózesnek, az Isten emberének imádsága. ~ ~ ~ ~ Uram, te lettél a mi menedékünk nemzedékről nemzedékre. ~ ~ Mielőtt hegyek lettek, a föld és a világ születtek, te öröktől fogva és mindörökké vagy, Isten! ~ ~ Te visszatéríted az embert a porba, azt mondod: ˝Térjetek oda vissza, emberek fiai.˝ ~ ~ Hiszen szemed előtt ezer esztendő olyan, mint az eltűnt tegnapi nap, vagy mint egy őrváltásnyi idő éjszaka. ~ ~ Elragadod őket, olyanok , mint az álom, mint a reggel kiviruló fű: reggel kihajt és virágzik, estére lehull és elszárad. ~ ~ Elenyészünk ugyanis neheztelésed miatt, rettegjük haragod. ~ ~ Magad elé állítod gonoszságainkat, titkainkat arcod világossága elé. ~ ~ Napjaink mind elmúlnak haragodban, éveinket, mint egy sóhajtást, bevégezzük. ~ ~ Éveink száma a hetven esztendőt ha eléri, vagy az erőseké a nyolcvanat, és azok nagy része is munka és fájdalom, gyorsan elmúlnak és mi elmegyünk. ~ ~ Ki ismeri haragod erejét és félelmetes felindulásodat? ~ ~ Taníts meg számba venni napjainkat úgy, hogy bölcsességgel telítsük szívünket. ~ ~ Fordulj meg, Uram, végre valahára, légy irgalmas szolgáidhoz. ~ ~ Tölts el minket kora reggel irgalmaddal, hogy ujjongjunk és vigadjunk egész életünkben. ~ ~ Örvendeztess minket annyi napig, mint amennyin megaláztál minket, s annyi évig, mint amennyin nyomorúságot láttunk. ~ ~ Nyilvánuljon meg műved szolgáidon és dicsőséged az ő fiaikon. ~ ~ Derüljön ránk a mi Urunk, Istenünk fényessége, kezünk munkáját erősítsd meg, és áldd meg kezünk munkáját! ~ ~ ~ ~

Jelen van

1 felhasználó
38 látogató

Látogatások

- ma: 568
- tegnap: 1111
2015.05.25. 13:55 István
Hozzászólások: 0

Utazás -Via, Veritas et Vita

Utazás -Via, Veritas et Vita

Ha hiszel, templomba jársz, igyekszel komolyan venni a hit dolgait, ha igénybe veszed Isten vezetését, akkor van rá lehetőséged, hogy az életedet olyan kontextusban lásd, amilyen az valójában.De ez még nem üdvösség:csak lehetőség, hogy lásd, miről van szó az életedben, ki az, aki melletted van, ki az, mi az, ami ellened.Megláthatod, mit is a dolgod az életben, Isten mit kér tőled.Ami fontos: döntened kell, hogy azt választod, amit Jézus ajánl, vagy a nagy semmit, amiből mindig az ördög kerül ki győztesen.Nem elég az sem, hogy nem mondasz nemet a te Istenednek:igent kell mondanod, hogy az életed rendben folyjon tovább és hogy számíthass az isteni áldásra.Ha azt veszed észre, hogy zavaros vagy vagy pedig vannak zavaros dolgok benned, jusson eszedbe, ki az, aki a zavarosban szeret halászni: ha nem javulsz, akkor előbb-utóbb vereséget szenvedsz ettől az ellenségtől, a hazugság atyjától.Az nem jó, ha homályosan látsz . Isten tudtodra adja, amit tudnod kell, ha igénybe veszed a vezetését.Ha még nem mondtál igent neki akkor tedd meg, ha halogatod a döntést, légy tisztában vele, hogy előbb-utóbb muszáj lesz döntened.Végül, ha már mellette döntöttél:sok munka vár rád és harc is, de legalább az üdvözülésért fogsz harcolni, sajátodért és mások üdvözüléséért.Igazi életed még csak most kezdődik.Bon voyage!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás