Tiszta Forrás
2020. április 06.   
Névnap: Vilmos, Bíborka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

JÉZUS SZAVAI FAUSZTINA NŐVÉRHEZ: ~ ~ ~ ~ Azt akarom, hogy a bűnösök félelem nélkül jöjjenek Hozzám. A legnagyobb bűnösöknek különös joguk van Irgalmasságomra. Ha bűneik még oly elvetendők volnának is, megörvendeztetnek akkor, ha Irgalmasságomnál keresnek menedéket. Elhalmozom őket szeretetemmel várakozásukon felül. Nem tudom megbüntetni azt, aki Irgalmasságomban bízik! ~ ~ ~ ~ Kívánom, hogy a papok hirdessék a bűnös lelkeknek nagy Irgalmasságomat. ~ ~ ~ ~ Mondd meg a papoknak, amikor kimeríthetetlen Irgalmasságomat hirdetik, szavaiknak oly erőt adok, hogy tőlük a legkonokabb bűnös szíve is meglágyul. ~ ~ ~ ~ Ha egy bűnös Irgalmasságomhoz fordul, megdicsőít Engem és tiszteli szenvedésemet. Halála óráján megvédem őt. ~ ~ ~ ~ Ha egy lélek Irgalmasságomat magasztalja, megremeg tőle a sátán és a pokol mélységébe menekül. ~ ~ ~ ~ Leányom, ne hagyj fel küldetéseddel! Vigasztald Szívemet, mely a bűnösök iránti Irgalmamban felemésztődik! ~ ~ ~ ~ Azokat a lelkeket, akik irgalmasságom tiszteletét terjesztik, egész életükben megoltalmazom. Haláluk óráján pedig nem bírájuk, hanem irgalmas Megváltójuk leszek! ~ ~ ~ ~ Úgy tetszik nekem, hogy ez által az ima által mindent megadjak, amire engem kértek, ha ez megegyezik akaratommal. ~ ~ ~ ~ Ha ezt az imát haldokló mellett mondják, mérséklődik Isten haragja, és mérhetetlen irgalom veszi körül a lelket. E rózsafüzér imádkozásával közelebb hozod hozzám az emberiséget. ~ ~ ~ ~ Azokat a lelkeket, akik ezt a rózsafüzért imádkozzák, már életükben körülöleli irgalmam, különösen pedig haláluk óráján. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 248
- tegnap: 246
2015.06.05. 09:40 JóB
Hozzászólások: 1

A Szt. Gellért forrásnál (vers)

A Szt. Gellért forrásnál (vers)

Juszikot egy verseket publikáló internetes portálon ismertem meg. Szerény, mély érzésekkel rendelkező, szabadlelkű, családszerető alkat. Nem reklámozza önmagát, csendesen meghúzódik a háttérben. Verseit olvasva valamiféle borzongás fut át az olvasón. Jusziko átlagon felüli, kimagasló tehetség. Nem kell műértőnek lenni ahhoz, hogy ez kiderüljön. Első olvasásra nyilvánvalóvá válik.

 

 

A weblappal kapcsolatban írta:

 „Igényes, szép, mély hitet árasztó az oldal. Számomra Jézus tanításai a mérvadóak, amelyekből sajnos 2000 év alatt semmit nem tudott az emberiség megvalósítani. Pedig Egy-szerűek. Jómagam erre az egy-szerűségre törekszem, és reménykedem, hogy sikerül legalább egy tanításhoz közelebb kerülnöm ebben az életemben.”

Megkértem, hogy járuljon hozzá az alábbi versének a közléséhez. Örömmel eleget tett ennek a kérésnek.

Szeretnénk a jövőben is sok-sok versét közkinccsé tenni Juszikonak, ennek az Isten-adta tehetségnek.

 

Jusziko

 

A Szt. Gellért forrásnál

 

 

Századokon átsuhan,

meglibben a lombokon,

erdőillat lengedez

s megsimítja homlokom.

 

Zsenge-zöld a bükk, a tölgy,

sziklák közt a fény fehér,

forrás vize csörgedez,

száz imával is felér.

 

Szent a föld, a víz, az ég,

kápolnában csend lakik.

Hozzám hajol hűvösen

s elsuttogja titkait.

 

Üdvösségre szomjazom.

Kálvárián baktatok.

Ott, ahol egy hallgatag,

vén remete lakhatott.

 

Görnyedt háta elcipelt

száz keresztet, bűnt, nyomort,

lelke mégis jó maradt,

benne békesség honolt.

 

Eldönteni nem tudom

valójában ki volt ő,

zörgő csontú vén bolond,

vagy igaz hitű magvető?

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.06.19.   18:03:30   István
Nagyon jó..gratulálok , Jusziko!