Tiszta Forrás
2019. október 21.   
Névnap: Orsolya, Zsolt

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~ ~ ~ ~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~ ~ I I ~ ~ Október hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk a határainkon belül élő honfitársainkért. > Imádkozunk a Kárpát-medencében élő magyarokért. > Imádkozunk az európai országokban élő honfitársainkért, és a világon szétszóródott magyarokért. > Imádkozunk a hitükért vértanúságot szenvedett keresztény testvéreinkért. > Imádkozunk a terrortámadások áldozataiért, a meggyilkolt papokért és civilekért, az erőszakot szenvedett nőkért, gyermekekért. ~ ~ I I ~ ~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~ ~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~ ~ ~ ~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~ ~ ~ ~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 557
- tegnap: 1107
2015.08.08. 22:30 JóB
Hozzászólások: 1

Nagy Zsuzsanna verse

Nagy Zsuzsanna verse

Nagy Zsuzsanna

 

holnap nem fog fájni

 

 

 

 

 

 

elhallgatásaimban berekedt szavak

csendes sírás rengeti a falat

élni akarásom sziklarepesztő fa

ölembe ritkán hullott csak manna

mikor teher alatt sem nőtt a pálma

harcom csitult borús éjszakába

paradox már minden panaszkodásom

Isten alamizsnáit preferálom

amíg Ő a két tenyerén hordozott

erőmet meglopták sorsdémonok

gyógyulni indultak tátongó sebek

rajtuk fénylő stigmák a hegek

mára egyidejű lett múlt-jövő-jelen

sötétben vegytisztán lát a szemem

az Isten ujjától kezdtem újra látni

mi tegnap vágott holnap nem fog fájni

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.08.09.   16:36:57   István
Lehet gondolkodni rajta, hogy miért kell az embernek elviselnie sok nehézséget, bajokat, nagy szenvedéseket , habár legtöbbször arról van szó, hogy az ember azt kérdezi:miért pont én?Ha tudomásul vesszük, hogy milyen világban élünk, akkor érthető, hogy miért:sok bűn, bűnhődés, szenvedés ártatlanul, a bűn terhei alatt, annak tudatától, lelki sebek.A bölcs ember kialakít egy együttélési módot a szenvedésekkel(fő a nyugalom, a higgadtság) és ha sok is a teher, képes Rá tekinteni, őt keresni szüntelenül, mert aki keres, az talál.. never ending story. Jézus gondoskodik arról, hogy legyenek életünkben kiemelkedő pillanatok, élmények, hogy ne felejtsük el a menny ízét.Köszönöm a verset a szerkesztőnek és a szerzőnek.