Tiszta Forrás
2018. december 13.   
Névnap: Luca, Otília

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 144 ~ ~ ~ ~ Magasztallak téged, Istenem, királyom, s áldom nevedet örökkön örökké. ~ ~ Áldalak téged mindennap, és dicsérem nevedet örökkön örökké. ~ ~ Nagy az Úr és méltó a dicséretre, nagysága fölfoghatatlan. ~ ~ Nemzedék nemzedéknek dicséri alkotásaidat és hirdeti hatalmadat. ~ ~ Elmondják szentséged fölséges dicsőségét, elbeszélik csodáidat. ~ ~ Elmondják félelmetes erődet, és hirdetik nagyságodat. ~ ~ Megemlékeznek túláradó jóságodról, igazságodat ujjongva ünneplik. ~ ~ Irgalmas az Úr és könyörületes, hosszantűrő és nagyirgalmú. ~ ~ Jó az Úr mindenkihez, és könyörületes minden teremtményéhez. ~ ~ Magasztaljon téged, Uram, minden műved, és áldjanak szentjeid. ~ ~ Országod dicsőségét hirdessék és beszéljék el hatalmadat, hogy megismertessék az emberek fiaival hatalmadat, és országodnak fölséges dicsőségét. ~ ~ A te országod örökké tartó ország, és uralmad nemzedékről nemzedékre fönnáll. ~ ~ Hűséges az Úr minden igéjében, és szentséges minden tettében. ~ ~ Fölemel az Úr mindenkit, aki elesik, és minden elnyomottat fölsegít. ~ ~ Mindeneknek szemei tebenned bíznak, Úristen, mert te adsz nekik eledelt. ~ ~ Alkalmas időben megnyitod kezedet, és betöltesz minden élőt áldásoddal. ~ ~ Igazságos az Úr minden útjában, és szent minden művében. ~ ~ Közel van az Úr mindazokhoz, akik segítségül hívják, akik segítségül hívják őt igazságban. ~ ~ Teljesíti akaratát azoknak, akik őt félik, meghallgatja könyörgésüket és megszabadítja őket. ~ ~ Megőrzi az Úr mindazokat, akik őt szeretik, de elpusztítja mind a bűnösöket. ~ ~ Hirdesse szám az Úr dicséretét, és minden élő áldja szent nevét örökkön-örökké. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
9 látogató

Látogatások

- ma: 357
- tegnap: 828
2015.08.08. 22:30 JóB
Hozzászólások: 1

Nagy Zsuzsanna verse

Nagy Zsuzsanna verse

Nagy Zsuzsanna

 

holnap nem fog fájni

 

 

 

 

 

 

elhallgatásaimban berekedt szavak

csendes sírás rengeti a falat

élni akarásom sziklarepesztő fa

ölembe ritkán hullott csak manna

mikor teher alatt sem nőtt a pálma

harcom csitult borús éjszakába

paradox már minden panaszkodásom

Isten alamizsnáit preferálom

amíg Ő a két tenyerén hordozott

erőmet meglopták sorsdémonok

gyógyulni indultak tátongó sebek

rajtuk fénylő stigmák a hegek

mára egyidejű lett múlt-jövő-jelen

sötétben vegytisztán lát a szemem

az Isten ujjától kezdtem újra látni

mi tegnap vágott holnap nem fog fájni

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.08.09.   16:36:57   István
Lehet gondolkodni rajta, hogy miért kell az embernek elviselnie sok nehézséget, bajokat, nagy szenvedéseket , habár legtöbbször arról van szó, hogy az ember azt kérdezi:miért pont én?Ha tudomásul vesszük, hogy milyen világban élünk, akkor érthető, hogy miért:sok bűn, bűnhődés, szenvedés ártatlanul, a bűn terhei alatt, annak tudatától, lelki sebek.A bölcs ember kialakít egy együttélési módot a szenvedésekkel(fő a nyugalom, a higgadtság) és ha sok is a teher, képes Rá tekinteni, őt keresni szüntelenül, mert aki keres, az talál.. never ending story. Jézus gondoskodik arról, hogy legyenek életünkben kiemelkedő pillanatok, élmények, hogy ne felejtsük el a menny ízét.Köszönöm a verset a szerkesztőnek és a szerzőnek.