Tiszta Forrás
2018. december 16.   
Névnap: Etelka, Aletta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
37 látogató

Látogatások

- ma: 528
- tegnap: 1035
2015.09.11. 12:35 Pela
Hozzászólások: 0

Legóból építette föl a Vatikánt egy amerikai plébános

Legóból építette föl a Vatikánt egy amerikai plébános
 

 

A pennsylvaniai Sienai Szent Katalin-templom plébánosa, Bob Simon Philadelphiában felépítette a Vatikán kicsinyített mását legóból – adja hírül a Huffington Post.


 

Bob Simon azt mondta, két dologban volt mindig bizonyos élete ötven éve során: abban, hogy pap akar lenni, és abban, hogy szeret legóból építeni. Gyerekkorában végignézte, ahogy a hátsó kertjükben felépítenek egy kis plébániatemplomot. Kisfiúként a munkagépeket találta legizgalmasabbnak, ám felnőttként visszatekintve fölmerült benne: az az élmény, hogy végignézhette, hogyan épül fel és kel életre egy templom, talán papi hivatásához is hozzájárult.


Először hetedikes korában építette fel legóból Vatikánvárost, mely még egy nagyon kezdetleges verzió volt, javarészt piros és kék kockákból.

A nemrég elkészült legó-Vatikán ennél jóval összetettebb vállalkozás. Pusztán maga a homlokzat több mint 45 kiló súlyú; 44 ezer kockát használt fel az építéséhez a plébános. A Szent Péter teret megtöltik az apró legóemberkék.

A tíz hónapon át zajló építkezés alatt sokat gondolt a valódi Vatikán építészeire, például Gian Lorenzo Berninire, aki a Szent Péter-bazilika elé egy anya ölelő karjait idéző kolonnádot tervezett. „Ezt is meg akartam mutatni, hogy az egyház mindenkit tárt karokkal vár” – osztotta meg a Huffington Posttal. Ezért aztán a térre mindenféle figurát állított: rablót, tengerészt, még egy Elvis-hasonmást is.

A plébános éjszakákat töltött az apró téglák, ívek, kapuk rakosgatásával – a munka repetitív természete a rózsafüzérre emlékeztette őt. „Remekül lehetett imádkozni közben – mondta Bob Simon. – Kockánként, falfülkénként haladtam előre.”

A legóból készült Vatikánt a philadelphiai Franklin Intézetben állítják ki, ahol Ferenc pápa részt vesz szeptember 26–27-én a Családok Világtalálkozóján.

Fotó: The Franklin Institute

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás