Tiszta Forrás
2019. február 16.   
Névnap: Julianna, Lilla

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 89 ~ ~ ~ ~ Mózesnek, az Isten emberének imádsága. ~ ~ ~ ~ Uram, te lettél a mi menedékünk nemzedékről nemzedékre. ~ ~ Mielőtt hegyek lettek, a föld és a világ születtek, te öröktől fogva és mindörökké vagy, Isten! ~ ~ Te visszatéríted az embert a porba, azt mondod: ˝Térjetek oda vissza, emberek fiai.˝ ~ ~ Hiszen szemed előtt ezer esztendő olyan, mint az eltűnt tegnapi nap, vagy mint egy őrváltásnyi idő éjszaka. ~ ~ Elragadod őket, olyanok , mint az álom, mint a reggel kiviruló fű: reggel kihajt és virágzik, estére lehull és elszárad. ~ ~ Elenyészünk ugyanis neheztelésed miatt, rettegjük haragod. ~ ~ Magad elé állítod gonoszságainkat, titkainkat arcod világossága elé. ~ ~ Napjaink mind elmúlnak haragodban, éveinket, mint egy sóhajtást, bevégezzük. ~ ~ Éveink száma a hetven esztendőt ha eléri, vagy az erőseké a nyolcvanat, és azok nagy része is munka és fájdalom, gyorsan elmúlnak és mi elmegyünk. ~ ~ Ki ismeri haragod erejét és félelmetes felindulásodat? ~ ~ Taníts meg számba venni napjainkat úgy, hogy bölcsességgel telítsük szívünket. ~ ~ Fordulj meg, Uram, végre valahára, légy irgalmas szolgáidhoz. ~ ~ Tölts el minket kora reggel irgalmaddal, hogy ujjongjunk és vigadjunk egész életünkben. ~ ~ Örvendeztess minket annyi napig, mint amennyin megaláztál minket, s annyi évig, mint amennyin nyomorúságot láttunk. ~ ~ Nyilvánuljon meg műved szolgáidon és dicsőséged az ő fiaikon. ~ ~ Derüljön ránk a mi Urunk, Istenünk fényessége, kezünk munkáját erősítsd meg, és áldd meg kezünk munkáját! ~ ~ ~ ~

Jelen van

1 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 574
- tegnap: 1111
2016.06.01. 07:40 JóB
Hozzászólások: 0

Hősök Napja - püspöki szentmise

Hősök Napja - püspöki szentmise

Püspöki szentmise keretében emlékeztek meg a hősök napjáról a Don-kanyar-emlékkápolnánál

2016. május 31. kedd 14:30
 

Pákozdon a Katonai Emlékpark doni kápolnájánál a hagyományoknak megfelelően Spányi Antal székesfehérvári püspök mutatott be szentmisét nemzetünk hősi halottaira emlékezve a „hősök vasárnapján”, május 29-én.

 

 

 

Az eseményen részt vettek állami, katonai és egyházi vezetők, köztük Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári püspök és Huszár János vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsokság parancsnoka, valamint Görög István nyugalmazott ezredes, aki sokat tett a pákozdi Katonai Emlékpark fejlesztéséért, működtetéséért. Támogatta a Mészeg-hegyi katonai emlékkápolna felújítását és környezetének rendezését, új elemekkel való fejlesztését, továbbá az emlékkápolnánál történő megemlékezéseket, emléknapokat évről évre a Honvédség és Társadalom Baráti Körének székesfehérvári szervezetével rendezi meg.

A katonahősökért tartott szentmisében Spányi Antal püspök hangsúlyozta, hogy örök példát adtak a nemzeti összetartozásra azok, akik képesek voltak a legnagyobb áldozatot hozni, az életüket adni hazájukért. „Tudták, hogy egy olyan országhoz tartoznak, amelynek történelmében sokan védték ezer veszélytől a magyar népet, a magyar értékeket, a kultúrát életük árán is. Tudták, hogy hálával tartoztak az anyaföldnek, amely fölnevelte őket, és gyermekeik jövőjét is itt tervezték el” – emelte ki a főpásztor, majd hozzátette: „Fontos, hogy ne csak emlékezzünk, hanem példájuk nyomán mi is tudjunk áldozatot hozni, kiállni hazánkért és hitünkért egy olyan Európában, ahol nem könnyű a nemzeti érdekeket és a keresztény hitet képviselni.”

Beszéde végén Spányi Antal kitért azokra is, akik ma katonai szolgálatot teljesítenek, és elődeik nyomában ugyanazért a hazáért vállalnak mindent. „Kérjük Isten áldását mindazokra, akik helytállnak értünk, és védik hazánkat, hogy erőt és hitet merítsenek minden tevékenységükhöz” – fohászkodott a főpásztor.

A szentmisét követően a résztvevők a Don-kanyar-emlékműnél, az ismeretlen katona sírjánál helyeztek el koszorút, tisztelegve az idegen földön elhunyt magyar katonák áldozatvállalása előtt.

 

https://www.youtube.com/embed/o4eNbE7_ie4

 

Forrás, fotó és videó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás