Tiszta Forrás
2020. január 19.   
Névnap: Sára, Márta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
129 látogató

Látogatások

- ma: 497
- tegnap: 883
2016.06.01. 07:40 JóB
Hozzászólások: 0

Hősök Napja - püspöki szentmise

Hősök Napja - püspöki szentmise

Püspöki szentmise keretében emlékeztek meg a hősök napjáról a Don-kanyar-emlékkápolnánál

2016. május 31. kedd 14:30
 

Pákozdon a Katonai Emlékpark doni kápolnájánál a hagyományoknak megfelelően Spányi Antal székesfehérvári püspök mutatott be szentmisét nemzetünk hősi halottaira emlékezve a „hősök vasárnapján”, május 29-én.

 

 

 

Az eseményen részt vettek állami, katonai és egyházi vezetők, köztük Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári püspök és Huszár János vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsokság parancsnoka, valamint Görög István nyugalmazott ezredes, aki sokat tett a pákozdi Katonai Emlékpark fejlesztéséért, működtetéséért. Támogatta a Mészeg-hegyi katonai emlékkápolna felújítását és környezetének rendezését, új elemekkel való fejlesztését, továbbá az emlékkápolnánál történő megemlékezéseket, emléknapokat évről évre a Honvédség és Társadalom Baráti Körének székesfehérvári szervezetével rendezi meg.

A katonahősökért tartott szentmisében Spányi Antal püspök hangsúlyozta, hogy örök példát adtak a nemzeti összetartozásra azok, akik képesek voltak a legnagyobb áldozatot hozni, az életüket adni hazájukért. „Tudták, hogy egy olyan országhoz tartoznak, amelynek történelmében sokan védték ezer veszélytől a magyar népet, a magyar értékeket, a kultúrát életük árán is. Tudták, hogy hálával tartoztak az anyaföldnek, amely fölnevelte őket, és gyermekeik jövőjét is itt tervezték el” – emelte ki a főpásztor, majd hozzátette: „Fontos, hogy ne csak emlékezzünk, hanem példájuk nyomán mi is tudjunk áldozatot hozni, kiállni hazánkért és hitünkért egy olyan Európában, ahol nem könnyű a nemzeti érdekeket és a keresztény hitet képviselni.”

Beszéde végén Spányi Antal kitért azokra is, akik ma katonai szolgálatot teljesítenek, és elődeik nyomában ugyanazért a hazáért vállalnak mindent. „Kérjük Isten áldását mindazokra, akik helytállnak értünk, és védik hazánkat, hogy erőt és hitet merítsenek minden tevékenységükhöz” – fohászkodott a főpásztor.

A szentmisét követően a résztvevők a Don-kanyar-emlékműnél, az ismeretlen katona sírjánál helyeztek el koszorút, tisztelegve az idegen földön elhunyt magyar katonák áldozatvállalása előtt.

 

https://www.youtube.com/embed/o4eNbE7_ie4

 

Forrás, fotó és videó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás