Tiszta Forrás
2019. február 16.   
Névnap: Julianna, Lilla

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 89 ~ ~ ~ ~ Mózesnek, az Isten emberének imádsága. ~ ~ ~ ~ Uram, te lettél a mi menedékünk nemzedékről nemzedékre. ~ ~ Mielőtt hegyek lettek, a föld és a világ születtek, te öröktől fogva és mindörökké vagy, Isten! ~ ~ Te visszatéríted az embert a porba, azt mondod: ˝Térjetek oda vissza, emberek fiai.˝ ~ ~ Hiszen szemed előtt ezer esztendő olyan, mint az eltűnt tegnapi nap, vagy mint egy őrváltásnyi idő éjszaka. ~ ~ Elragadod őket, olyanok , mint az álom, mint a reggel kiviruló fű: reggel kihajt és virágzik, estére lehull és elszárad. ~ ~ Elenyészünk ugyanis neheztelésed miatt, rettegjük haragod. ~ ~ Magad elé állítod gonoszságainkat, titkainkat arcod világossága elé. ~ ~ Napjaink mind elmúlnak haragodban, éveinket, mint egy sóhajtást, bevégezzük. ~ ~ Éveink száma a hetven esztendőt ha eléri, vagy az erőseké a nyolcvanat, és azok nagy része is munka és fájdalom, gyorsan elmúlnak és mi elmegyünk. ~ ~ Ki ismeri haragod erejét és félelmetes felindulásodat? ~ ~ Taníts meg számba venni napjainkat úgy, hogy bölcsességgel telítsük szívünket. ~ ~ Fordulj meg, Uram, végre valahára, légy irgalmas szolgáidhoz. ~ ~ Tölts el minket kora reggel irgalmaddal, hogy ujjongjunk és vigadjunk egész életünkben. ~ ~ Örvendeztess minket annyi napig, mint amennyin megaláztál minket, s annyi évig, mint amennyin nyomorúságot láttunk. ~ ~ Nyilvánuljon meg műved szolgáidon és dicsőséged az ő fiaikon. ~ ~ Derüljön ránk a mi Urunk, Istenünk fényessége, kezünk munkáját erősítsd meg, és áldd meg kezünk munkáját! ~ ~ ~ ~

Jelen van

1 felhasználó
28 látogató

Látogatások

- ma: 582
- tegnap: 1111
2016.10.12. 00:00 JóB
Hozzászólások: 0

Senki sem - Tompa Jázmin verse

Senki sem - Tompa Jázmin verse

Tompa Jázmin,- a ˝szárnybontogató˝ fiatal, tehetséges költő - egyik versét mutatjuk be.

Jázmin a tanulás mellett, kikapcsolódásképpen foglakozik a versírással. Így ír magáról:

 

˝Tompa Jázmin vagyok, Miskolcon tanulok a Földes Ferenc Gimnáziumban immár második éve, biológia tagozaton. Érdekel a földrajz és a történelem, komoly terveim azonban (sajnos), még nincsenek a jövőmre nézve.

A versírás számomra egyfajta kikapcsolódás, de nem törekszem és nem is tervezem, hogy a későbbiekben jobban beleássam magam a fortélyaiba, megmarad stresszoldásnak, hobbiszinten.˝

 

 

Senki sem

 

Senki sem tudja,

És soha nem is fogja,

Fáj ott mélyen,

A szívem közelében,

Hogy ismerem én

Az éter minden részét,

Lelkem sötétjének

Fekete szín fényét,

Hogy csillagtalan égbolt,

Melyben a hold volnék,

Ki világít magányos`,

S ez az űr csak növekszik,

És egyszer kiürül,

Érző szerv dobbanása

Kimerül s elfárad,

Leül szép csendesen,

Gyűlik sok felhő,

S ad örök fekhelyet,

Mert nincs már hová,

Hová temetni,

Hát égni kell, s nevetni,

Máglyán elégetni,

Fekete virágból csakis,

Csakis hegy lehet,

Hamvaiból épülve.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás