Tiszta Forrás
2021. április 17.   
Névnap: Rudolf, Izidóra

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 32 ~ ~ ~ ~ Örvendezzetek igazak, az Úrban, igaz emberekhez illik a dicséret! ~ ~ Áldjátok az Urat lanttal, zengjetek neki dalt tízhúrú hárfával! ~ ~ Daloljatok neki új éneket, ujjongó szóval ügyesen zsoltárt énekeljetek neki! ~ ~ Mert igaz az Úr igéje, és minden tette hűséggel teli. ~ ~ Az igazságot és a törvényt szereti. ~ ~ Az Úr irgalma betölti a földet. Az Úr szava alkotta az egeket, szájának lehelete minden seregüket. ~ ~ A tenger vizeit mintegy tömlőbe gyűjtötte, az örvényeket tárházakba helyezte. ~ ~ Félje az Urat az egész föld, remegjen előtte a földkerekség minden lakója! ~ ~ Mert ő szólt, és meglettek, parancsolt, és létrejöttek. ~ ~ Felforgatja az Úr a nemzetek szándékait, elveti a népek gondolatait. ~ ~ De megmarad az Úr terve mindörökre, szíve szándéka nemzedékről nemzedékre. ~ ~ Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet tulajdonául kiválasztott! ~ ~ Letekint az Úr az égből, mind látja az emberek fiait. ~ ~ Hajlékából nézi a föld megannyi lakóját. ~ ~ Egytől-egyig ő alkotta szívüket, ismeri minden tettüket. ~ ~ Nem szabadítja meg a királyt a nagy sereg, s a hőst nem menti meg nagy ereje. ~ ~ Nem nyújt neki a ló biztos segítséget, nem szabadítja meg hatalmas ereje. ~ ~ De íme, nézi az Úr szeme azokat, akik félik őt, akik remélik irgalmát, és megmenti a haláltól lelküket, s éhínség idején is táplálja őket. ~ ~ Lelkünket az Úr hordozza, ő segít meg s oltalmaz minket. ~ ~ Valóban, benne örvend a szívünk, és szent nevében reménykedünk. ~ ~ Legyen, Uram, irgalmad rajtunk, amint benned bizakodunk! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
29 látogató

Látogatások

- ma: 278
- tegnap: 525
2019.01.29. 00:00 JóB
Hozzászólások: 0

Kvantum - elmélet (és gyakorlat)

Kvantum - elmélet (és gyakorlat)

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas homoksivatag. Körbe-körbe, ameddig a szem ellátott, nem volt más, mint végtelenül nagy kiterjedésű sívó homok (de nevezhetnénk semminek is).

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer három ember (de nevezhetnénk kvarknak is): X, Y és Z. Ez a három ember egy végtelenül nagy sugarú kör mentén, egymáshoz képest 120°fokos szögben helyezkedett el.

 

 

 

Egyszer csak gondolt egyet X, és elindult egyenes irányban, éppen a kör középpontja felé.

Ugyanabban a pillanatban gondolt egyet Y is, és ő is elindult egyenes irányban, éppen a kör középpontja felé.

Pontosan ugyanakkor gondolt egyet Z is, és ő is elindult egyenes irányban, éppen a kör középpontja felé.

 

Mentek, mendegéltek. Ugyanakkora sebességgel haladt X is, Y is és Z is.

Végtelenül sok ideig vándoroltak, mígnem összetalálkoztak. Éppen a kör közepén.

 

- Honnan jöttél? - kérdezte X-et Y és Z.

  Én onnan jöttem, ahol még van víz. - válaszolta X.

- És hoztál magaddal? - kérdezte ismét Y és Z.

  Hoztam. - felelte X.

 

- És te honnan jöttél? - kérdezte Y-t X és Z.

  Én onnan jöttem, ahol még van termőföld. - válaszolta Y.

- És hoztál magaddal? - kérdezte ismét X és Z.

  Hoztam. - felelte Y.

 

- És te honnan jöttél? - kérdezte Z-t X és Y.

  Én onnan jöttem, ahol még van búzamag. - válaszolta Z.

- És hoztál magaddal? - kérdezte ismét X és Y.

  Hoztam. - felelte Z.

 

Lehetséges változatok:

 

1. változat:

Y és Z összebeszélt, hogy szövetkeznek egymással. Elveszik X-től a vizet. Elültetik a búzamagot a termőföldbe, X vizével meglocsolják, majd a termésen ketten osztoznak. Y és Z meg is támadta X-et. X védekezett, de a csata hevében a víz kiömlött a sivatag homokjára. Y és Z végül legyőzte X-et. A búzamagot elültették a termőföldbe, de az nem kelt ki.

 

2. változat:

X és Z összebeszélt, hogy szövetkeznek egymással. Elveszik Y-tól a termőföldet. Elültetik a búzamagot Y termőföldjébe, meglocsolják a vízzel, majd a termésen ketten osztoznak. X és Z meg is támadta Y-t. Y védekezett, de a csata hevében a termőföld szétszóródott homokon. X és Z végül legyőzte Y-t. A búzamagot elültették a homokba, de hiába locsolták, az nem kelt ki.

 

3. változat:

X és Y összebeszélt, hogy szövetkeznek egymással. Elveszik Z-től a búzamagot. Elültetik Z búzamagját a termőföldbe, meglocsolják a vízzel, majd a termésen ketten osztoznak. X és Y meg is támadta Z-t. Z védekezett, de a csata hevében a búzamag a sivatag homokjába esett. X és Y végül legyőzte Z-t. A termőföldet szétszórták a homokon, de hiába locsolták, a búzamag nem kelt ki.

 

Utolsó változat:

X, Y és Z összebeszélt, hogy szövetkeznek egymással.  Elültetik Z búzamagját Y termőföldjébe, X vizével meglocsolják. Így is tettek. A búzamag kinőtt és százszoros termést hozott, melyen X, Y és Z igazságosan megosztozott.

 

A.D.2019.01.27.©JóB

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás