Tiszta Forrás
2020. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

SZENTLECKE: 2020-09-27 ~ ~ ~ ~ Ha ér valamit a Krisztusban adott buzdítás, a szeretetből fakadó intelem, a lelki közösség, a bensőség és együttérzés, akkor tegyétek örömömet teljessé azáltal, hogy egyetértetek, egy szívvel szerettek, és egy lélekkel ugyanarra törekedtek. Vetélkedésből ne tegyetek semmit, sem hiú dicsőségvágyból! Egyik a másikat tekintse inkább alázatosan önmagánál kiválóbbnak! Ne keresse senki csak a maga javát, hanem a másét is! ~ ~ Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt. ~ ~ Ő, mint Isten, az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez feltétlenül ragaszkodnia kell, hanem szolgai alakot öltött, kiüresítette önmagát, és hasonló lett az emberekhez. Megalázta magát, és engedelmes lett a halálig, mégpedig a kereszthalálig. ~ ~ Ezért Isten felmagasztalta őt, és olyan nevet adott neki, amely felette áll minden névnek, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr! (Fil 2,1-11) ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
81 látogató

Látogatások

- ma: 84
- tegnap: 193
2015.01.31. 00:00 amalina
Hozzászólások: 3

Élő hit

„Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely, amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak.” Mk 4,26-34

(Napi Evangélium: 2015.01.30. Péntek)

 

Élő hit

Gyűszűnyi hitem melengetem.
Magként a földbe elvetem.
Sarjadzó virágai nyílnak.
Örömükben sírnak-rínak.
Gyöngyszemükből csurog a könny.
Elmos mindent, ami közöny.


Schrenk Éva (Amalina)

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#3    2015.02.08.   19:28:06   amalina
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik.
#2    2015.02.08.   17:53:35   JóB
Csatlakozom István véleményéhez.
Remélem több szép verset is olvashatunk majd itt Amalinától.
#1    2015.02.07.   21:32:33   István
Nagyon tömör vers , tetszik, megalájk :) . Élő hit.. ez kell nekem!