Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Minden kedves olvasónknak – határainkon belül, és határainkon túl – nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! ~ ~ ~ ~ I ~ ~ ~ Isten, áldd meg a magyart, ~ ~ ~ Jó kedvvel, bőséggel, ~ ~ ~ Nyújts feléje védő kart, ~ ~ ~ Ha küzd ellenséggel; ~ ~ ~ Bal sors akit régen tép, ~ ~ ~ Hozz rá víg esztendőt, ~ ~ ~ Megbűnhődte már e nép ~ ~ ~ A múltat s jövendőt! /Magyar Himnusz/

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 4
- tegnap: 161
2021.02.18. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

Bábel

 Bábel

És akkor végtére mind az egész Európának egy nyelve és egyféle beszéde vala. Egyféleképpen beszélének mindenről, hasonlóképp egyféleképpen nem beszélének minden másról. Egyféle vala a WC-jük, és egyféle vala az ő Iphone-juk is, és egyféle a pénzük. És nem különbözének többé az ő atyafiaik az ő atyalányaiktól. És nem valának többé szőkék, és barnák, és vörösek, és nem valának többé sárgák és feketék, és fehérek. Egyféle szürkék valának. És nem tekintének ők többé sem előre, sem hátra, sem fölfelé, sem lefelé, csak a köldökükig.

 

És lemérék az ő uborkáiknak súlyát is, és méretet vesznek vala azoknak görbületéről. És átlagot vonnak vala azokból. És megmérik vala az paradicsomaiknak átmérőjét, és átlagot vonnak vala. Legott feltörék földimogyoróikat, és megszámlálják azoknak magjait is, és átlagot vonnak vala. És lőn Európának egyféle uborkája, egyféle paradicsoma és egyféle földimogyorója.

Összeönték az ő söreiket, hasonlóképpen összeönték az ő boraikat, hogy Európának egyféle söre és bora legyen. Végezetül összeönték az ő söreiket az ő boraikkal, és mindennemű alkoholaikkal, hogy Európának egyféle szeszesitala legyen. Jószágaikat ledarálák, és összekeverék azoknak húsait, és végtére Európának egyféle hamburgere vala.  Hasonlóképpen összekeverék az olivának olaját a napraforgó és a repce olajával, és abban süték ki hasábburgonyáikat.

 

És tesznek vala kezdetben az ő pizzáikra tonhalat, és ananászt, és kolbászokat, és babot, és tesznek mindennemű sajtokat, és hagymát, és tojást, és csilipaprikát, és tesznek tenger gyümölcseit és sonkát, és kukoricát, és végezetül megelégelék vala, és kitiltják az egyénieskedő pizzát Európából.

És végére érve mindezeknek, elunatkozandanak.

És gondolák magukban, lássa meg a világ és tisztelje őket az ő egyfelé hajló uborkáik arányos görbületéért. És hódoljon a világ az egyféle európai szeszesitaluk nektárcseppjeinek zamatossága előtt. És ámuljon el a világ az egyféle pénzükön és WC-iken, valamint köldökükön. És mondák, építsünk magunknak tornyot, amelynek teteje az eget érje, és ezzel szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész föld színén. És kezdék építeni Brüsszel tornyát.

Az Úr pedig leszállt, hogy lássa a tornyot, amelyet építettek Európa gyermekei, és mondá: íme, e nép egy, és az egésznek egy a nyelve, egy a beszédje és a WC-je, egy paradicsomaiknak átmérője, és állandó földimogyoróik magjainak  száma. És munkájuknak ez a vége, ennyire menének. Ezért szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét. És szétszélesztette őket onnan az Úr  Európa földjeire, és megszűntek építeni a tornyot. Ezért nevezték annak nevét Brüsszelnek; mert ott zavarta össze az Úr ismét az egész Európa nyelvét.

 

Forrás: 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2021.02.18.   21:14:03   JóB
És midőn kitiltották már maguk közül az Unió egységét mélységesen megsértő szotyolát, cigánypecsenyét, négercsókot, a szakállal és bajusszal nem rendelkező, kalocsai és kalotaszegi népviseletbe öltözött menyecskéket, a torony falai repedezni kezdtek - mert a kínai cementet elfelejtették kitiltani.