Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~ ~ ~ ~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~ ~ II ~ ~ December hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk a koronavírus járvány megszűnéséért. > Imádkozunk a családokért. > Imádkozunk a Kárpát-medencében élő magyarokért. > Imádkozunk az európai országokban élő honfitársainkért, és a világon szétszóródott magyarokért. > Imádkozunk a békéért, a háborúk áldozataiért, a hitükért vértanúságot szenvedett keresztény testvéreinkért. > Imádkozunk a terrortámadások áldozataiért, a meggyilkolt papokért és civilekért, az erőszakot szenvedett nőkért, gyermekekért. > Imádkozunk Krisztus urunk második eljöveteléért. ~ ~ II ~ ~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~ ~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~ ~ II ~ ~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~ ~ ~ ~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 101
- tegnap: 148
2021.04.04. 20:30 beckerj
Hozzászólások: 0

A remény gyógyít – Táncra perdültek a budapesti Bethesda Gyermekkórház dolgozói

A remény gyógyít – Táncra perdültek a budapesti Bethesda Gyermekkórház dolgozói

 

A Jerusalemához, a tavalyi évben nagy sikert aratott tánckihíváshoz csatlakoztak idén húsvétkor a Bethesda Gyermekkórház dolgozói is.

Az április 3-án közzétett klippel, amit egy nap alatt több mint háromszázezren néztek meg, kívánnak reményteli húsvétot.

 

 

 

 

A sok kórházi hír között igazi felüdülés a Bethesda Gyermekkórház videója, amelyben az intézmény dolgozói a húsvét örömét adják át azoknak, akiket gyógyítanak. A klipben nem rejtik véka alá, hogy nekik is nagy szükségük van arra, hogy reményt találjanak a koronavírus-járvány harmadik hulláma közepette.

We dance for you. We care for you. We send you hope. You who fight on the frontline. You who raise children. You who are exhausted. You who cannot smile anymore. You who mourn for someone. You who are overwhelmed by the third wave. And ourselves, for it is only together that we can survive the pandemic.

We wish you the hope of Easter! Staff of Bethesda Children's Hospital (Budapest)

„Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt...” – írják a videó feliratában.

A kórház – amint a videó alatti ismertetésben olvasható – azzal a céllal csatlakozott a Jerusalema táncos kihíváshoz, hogy reményt adjon másoknak és maguknak a dolgozóknak is. „Küldjük az erőt azoknak a munkatársainknak, akik a fullasztó védőruhában Covid-osztályokon segítenek az ünnepekkor is, önként, azoknak, akik folyamatosan oltják a lakosságot húsvét mindegyik napján (is), akik ügyelnek, gyermeket gyógyítanak, ápolnak, műtenek, vizsgálnak, vagy épp kórtermet takarítanak...

 

Harmadnapra legyőzte a halált. Et ressurrexit tertia die.

Reményteli húsvétot kívánunk Neked a Bethesda Gyermekkórház munkatársai nevében!”

 

 

Forrás, fotó és videó: Bethesda Kórház Alapítvány

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás