Tiszta Forrás
2022. november 27.   
Névnap: Virgil, Virgínia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI OLVASMÁNY: 2022-11-27 ~ ~ ~ ~ Az ige, melyet látomásban kapott Izajás, Ámosz fia, Júdáról és Jeruzsálemről. ~ ~ Ez történik majd az utolsó napokban: szilárdan áll az Úr házának hegye a hegyek tetején, kiemelkedik a halmok közül; és özönlenek hozzá mind a nemzetek. ~ ~ Odamegy számos nép, és így szólnak: ˝Jöjjetek, menjünk fel az Úr hegyére, Jákob Istenének házához! Hadd tanítson minket útjaira, hogy az ő ösvényein járjunk!˝ ~ ~ Mert Sionról jön a tanítás, és az Úr igéje Jeruzsálemből. ~ ~ Ítéletet tart majd a nemzetek között, és megfenyít számos népet; ők pedig kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat szőlőmetsző késekké. ~ ~ Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és nem tanulnak többé hadviselést. ~ ~ Jákob háza, jöjjetek, járjunk az Úr világosságában! /Iz 2,1-5/ ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 59
- tegnap: 121
2021.04.04. 20:30 beckerj
Hozzászólások: 0

A remény gyógyít – Táncra perdültek a budapesti Bethesda Gyermekkórház dolgozói

A remény gyógyít – Táncra perdültek a budapesti Bethesda Gyermekkórház dolgozói

 

A Jerusalemához, a tavalyi évben nagy sikert aratott tánckihíváshoz csatlakoztak idén húsvétkor a Bethesda Gyermekkórház dolgozói is.

Az április 3-án közzétett klippel, amit egy nap alatt több mint háromszázezren néztek meg, kívánnak reményteli húsvétot.

 

 

 

 

A sok kórházi hír között igazi felüdülés a Bethesda Gyermekkórház videója, amelyben az intézmény dolgozói a húsvét örömét adják át azoknak, akiket gyógyítanak. A klipben nem rejtik véka alá, hogy nekik is nagy szükségük van arra, hogy reményt találjanak a koronavírus-járvány harmadik hulláma közepette.

We dance for you. We care for you. We send you hope. You who fight on the frontline. You who raise children. You who are exhausted. You who cannot smile anymore. You who mourn for someone. You who are overwhelmed by the third wave. And ourselves, for it is only together that we can survive the pandemic.

We wish you the hope of Easter! Staff of Bethesda Children's Hospital (Budapest)

„Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt...” – írják a videó feliratában.

A kórház – amint a videó alatti ismertetésben olvasható – azzal a céllal csatlakozott a Jerusalema táncos kihíváshoz, hogy reményt adjon másoknak és maguknak a dolgozóknak is. „Küldjük az erőt azoknak a munkatársainknak, akik a fullasztó védőruhában Covid-osztályokon segítenek az ünnepekkor is, önként, azoknak, akik folyamatosan oltják a lakosságot húsvét mindegyik napján (is), akik ügyelnek, gyermeket gyógyítanak, ápolnak, műtenek, vizsgálnak, vagy épp kórtermet takarítanak...

 

Harmadnapra legyőzte a halált. Et ressurrexit tertia die.

Reményteli húsvétot kívánunk Neked a Bethesda Gyermekkórház munkatársai nevében!”

 

 

Forrás, fotó és videó: Bethesda Kórház Alapítvány

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás