Tiszta Forrás
2021. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 78
- tegnap: 167
2015.03.02. 00:00 JóB
Hozzászólások: 0

Küldj reményt Ukrajnába

Küldj reményt Ukrajnába!

2015. február 25. szerda 16:08

Kelet-Ukrajnában a fegyveres konfliktus által sújtott területeken családok, gyerekek maradnak lakás nélkül, idősek élnek elhagyatva, éhezve a lerombolt településeken. A Szent Egyed közösség és a Fiatalok a békéért mozgalom felhívást tett közzé a menekültek és a magukra hagyott emberek támogatására.

„Ha odaadod az éhezőnek a kenyeredet, és jóllakatod az elnyomottat, akkor felragyog a sötétségben a világosságod, és homályod déli verőfényre változik” (Iz 58,10)

Az ukrán–orosz határon, ahol most tankokkal kelnek át, nemrég még személyi igazolvány is elég volt, ha ugyan volt egyáltalán határállomás. A békét akkor kell értékelni, amikor még megvan. Ennek legjobb módja, ha szolidárisak vagyunk azzal, akit háború sújt. A kijevi Szent Egyed közösség és a Fiatalok a békéért mozgalom tagjai segítik a menekülteket és a háború áldozatait.

Olyan fiatalok ők, akik nem a győzelem békéjében, hanem a béke győzelmében reménykednek. A kelet-ukrajnai Szlovjanszkban európai „táv-örökbefogadók” segítségével tartják fent a Reménység Vitorlája nevű gyermekotthont. Ezenkívül elindították a Stop Hunger elnevezésű kampányt, aminek köszönhetően sok adomány érkezik a térségbe. Megpróbálják a fegyveres konfliktus által sújtott területeken élő családokat kimenekíteni otthonaikból, és elhelyezni őket a gyermekotthonban.

Januárban hetekig próbáltak a háborús övezetből kimenekíteni négy családot, de a harcok következtében egy ötgyermekes család elveszítette otthonát. Bomba találta el a házukat, miközben ők a pincében rejtőztek el. „Ma Isten meghallgatta kérésünket, és mind a négy család elmenekülhetett. Most a Reménység Vitorlája gyermekotthonban élnek, a mi árváinkkal együtt. Jelenleg tizenhat háborús menekült (nyolc felnőtt és nyolc gyerek) talált itt menedéket, és a további napokban még többen lesznek” – olvasható az önkéntesek januári Facebook-bejegyzésében.

A gyermekek helyzetét így érzékeltetik: „Ahelyett, hogy iskolába járnának, megpróbálnak saját maguk tanulni a hideg, nedves pincékben. Szeretnék biztonságban érezni magukat, és próbálnak pihenni, miközben kint bombák robbannak. Nincs meleg víz, sőt egyáltalán víz, amiben kimoshatnák a ruháikat. És gyakran gáz, áram és élelmiszer sincs, hogy legalább valamit főzzenek nekik. Megszakad a szívem. Azt kívánom, bárcsak többet tehetnék, kívánom, hogy befejeződjön a háború.”

Házak százai szenvedtek kárt és ablakok ezrei törtek be. Az emberek PET-fóliát használnak, hogy védjék házaikat, eltakarják a falakban lévő lyukakat, az ablakokat és tetőket. Debalcevéből, amelyet a szeparatisták bekerítettek és bombáztak, a közösség tagjai életük kockáztatásával evakuáltak gyerekeket, időseket, betegeket és sérülteket.

„Az elfoglalt Luhanszk területén négy konyha gondoskodik naponta ezer-ezerötszáz éhező emberről a Stop Hunger projekt keretében. Az emberek öt kilométert gyalogolnak, hogy ebédet kapjanak” – olvasható az önkéntesek bejegyzéseiben.

„Az adományoknak hála, a gyermekek újra járhatnak iskolába, ami a háborús övezetben sokáig nem volt lehetséges. Kérünk mindenkit, imádkozzon ezekért a családokért, akik annyi mindenen keresztülmentek, annyi mindent elveszítettek, és bizonytalan jövő áll előttük” – írta az egyik fiatal önkéntes.

Aki segíteni szeretne, „Stop Hunger” megjegyzéssel utalhatja át adományát – amelyet aztán közvetlenül az említett segítő szervezeteknek juttatnak el – az alábbi számlaszámra: Kultúra és Segélyegylet Alapítvány, 12001008—00110054—00100004.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Kárpátalján kialakult súlyos helyzet miatt döntött arról, hogy katasztrófaalapból 10 millió forint értékben gyorssegélyt juttat el a nehéz helyzetben lévő családok és az egyedülálló idős emberek megsegítésére. 

Ezzel egyidejűleg a püspökök gyűjtést hirdetnek minden katolikus templomban március 15-én, vasárnap a kárpátaljai testvérek javára. 

A Katolikus Karitász továbbra is elkülönített bankszámlán várja az adományokat Kárpátalja megsegítésére. 

Katolikus Karitász 

Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00800007 

A közlemény rovatba kérjük beírni: „Kárpátalja”.

 

 

Fotó: A Kinderheim Segel der Hoffnung Facebook-oldala

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás