Tiszta Forrás
2022. december 08.   
Névnap: Mária, Emőke

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~~~~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~~ II ~~ November hónapban imáinkat az üldözést szenvedő keresztényekért, az idegen elnyomás alatt élő magyar testvéreinkért, az egyházhoz még hűséges papokért és hívekért, és a világunkban dúló háborúk áldozataiért ajánljuk fel. ~~ II ~~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~~~~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~~~~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~~~~

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 91
- tegnap: 130
2015.03.02. 00:00 JóB
Hozzászólások: 0

Küldj reményt Ukrajnába

Küldj reményt Ukrajnába!

2015. február 25. szerda 16:08

Kelet-Ukrajnában a fegyveres konfliktus által sújtott területeken családok, gyerekek maradnak lakás nélkül, idősek élnek elhagyatva, éhezve a lerombolt településeken. A Szent Egyed közösség és a Fiatalok a békéért mozgalom felhívást tett közzé a menekültek és a magukra hagyott emberek támogatására.

„Ha odaadod az éhezőnek a kenyeredet, és jóllakatod az elnyomottat, akkor felragyog a sötétségben a világosságod, és homályod déli verőfényre változik” (Iz 58,10)

Az ukrán–orosz határon, ahol most tankokkal kelnek át, nemrég még személyi igazolvány is elég volt, ha ugyan volt egyáltalán határállomás. A békét akkor kell értékelni, amikor még megvan. Ennek legjobb módja, ha szolidárisak vagyunk azzal, akit háború sújt. A kijevi Szent Egyed közösség és a Fiatalok a békéért mozgalom tagjai segítik a menekülteket és a háború áldozatait.

Olyan fiatalok ők, akik nem a győzelem békéjében, hanem a béke győzelmében reménykednek. A kelet-ukrajnai Szlovjanszkban európai „táv-örökbefogadók” segítségével tartják fent a Reménység Vitorlája nevű gyermekotthont. Ezenkívül elindították a Stop Hunger elnevezésű kampányt, aminek köszönhetően sok adomány érkezik a térségbe. Megpróbálják a fegyveres konfliktus által sújtott területeken élő családokat kimenekíteni otthonaikból, és elhelyezni őket a gyermekotthonban.

Januárban hetekig próbáltak a háborús övezetből kimenekíteni négy családot, de a harcok következtében egy ötgyermekes család elveszítette otthonát. Bomba találta el a házukat, miközben ők a pincében rejtőztek el. „Ma Isten meghallgatta kérésünket, és mind a négy család elmenekülhetett. Most a Reménység Vitorlája gyermekotthonban élnek, a mi árváinkkal együtt. Jelenleg tizenhat háborús menekült (nyolc felnőtt és nyolc gyerek) talált itt menedéket, és a további napokban még többen lesznek” – olvasható az önkéntesek januári Facebook-bejegyzésében.

A gyermekek helyzetét így érzékeltetik: „Ahelyett, hogy iskolába járnának, megpróbálnak saját maguk tanulni a hideg, nedves pincékben. Szeretnék biztonságban érezni magukat, és próbálnak pihenni, miközben kint bombák robbannak. Nincs meleg víz, sőt egyáltalán víz, amiben kimoshatnák a ruháikat. És gyakran gáz, áram és élelmiszer sincs, hogy legalább valamit főzzenek nekik. Megszakad a szívem. Azt kívánom, bárcsak többet tehetnék, kívánom, hogy befejeződjön a háború.”

Házak százai szenvedtek kárt és ablakok ezrei törtek be. Az emberek PET-fóliát használnak, hogy védjék házaikat, eltakarják a falakban lévő lyukakat, az ablakokat és tetőket. Debalcevéből, amelyet a szeparatisták bekerítettek és bombáztak, a közösség tagjai életük kockáztatásával evakuáltak gyerekeket, időseket, betegeket és sérülteket.

„Az elfoglalt Luhanszk területén négy konyha gondoskodik naponta ezer-ezerötszáz éhező emberről a Stop Hunger projekt keretében. Az emberek öt kilométert gyalogolnak, hogy ebédet kapjanak” – olvasható az önkéntesek bejegyzéseiben.

„Az adományoknak hála, a gyermekek újra járhatnak iskolába, ami a háborús övezetben sokáig nem volt lehetséges. Kérünk mindenkit, imádkozzon ezekért a családokért, akik annyi mindenen keresztülmentek, annyi mindent elveszítettek, és bizonytalan jövő áll előttük” – írta az egyik fiatal önkéntes.

Aki segíteni szeretne, „Stop Hunger” megjegyzéssel utalhatja át adományát – amelyet aztán közvetlenül az említett segítő szervezeteknek juttatnak el – az alábbi számlaszámra: Kultúra és Segélyegylet Alapítvány, 12001008—00110054—00100004.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Kárpátalján kialakult súlyos helyzet miatt döntött arról, hogy katasztrófaalapból 10 millió forint értékben gyorssegélyt juttat el a nehéz helyzetben lévő családok és az egyedülálló idős emberek megsegítésére. 

Ezzel egyidejűleg a püspökök gyűjtést hirdetnek minden katolikus templomban március 15-én, vasárnap a kárpátaljai testvérek javára. 

A Katolikus Karitász továbbra is elkülönített bankszámlán várja az adományokat Kárpátalja megsegítésére. 

Katolikus Karitász 

Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00800007 

A közlemény rovatba kérjük beírni: „Kárpátalja”.

 

 

Fotó: A Kinderheim Segel der Hoffnung Facebook-oldala

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás