Tiszta Forrás
2023. szeptember 23.   
Névnap: Tekla, Líviusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Esti imádság: ♡ Istenem, hiszek tebenned, mert örökké igazmondó vagy. ♡ Istenem, remélek tebenned, mert mindenkor hű és irgalmas vagy. ♡ Istenem, mindennél jobban szeretlek téged, mert végtelenül jó és szeretetreméltó vagy. ♡

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 87
- tegnap: 116
2023.04.16. 21:45 JóB
Hozzászólások: 0

Jakobinus módszerek a XXI. században

Jakobinus módszerek a XXI. században

Ismét templomokat rongáltak Franciaországban

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Újabb vallás elleni támadás történt, ezúttal egy templom szobrait gyalázták meg Franciaországban. A belügyminiszter mindent megtesz a tettesek kézre kerítése érdekében, a jobboldal példát statuálna. Az országban egyre több az ilyen jellegű rongálás.

Ismét templomokat rongáltak Franciaországban

Franciaországban az utóbbi időben rendszeressé váltak a keresztény vallás elleni támadások. Amint arról a V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolt, a bíróság döntése alapján több olyan vallási témájú szobrot is el kell távolítani, amelyek közterületen állnak, mivel egy egyesület szerint ez sérti a vallás és az állam szétválasztásáról rendelkező 1905-ös törvényt.

Ám nem ez az egyetlen, vallás elleni támadás, amely a kedélyeket borzolja mostanság. 

Franciaország nyugati részén a Loire mentén fekvő Angers városában megrongálták a Sainte-Madeleine nevű templomot, több szobrot is lefejeztek és megcsonkítottak, feszületeket törtek össze és a főoltárt is megrongálták.

 A vandál tettről a város alpolgármestere, Maxence Henry osztott meg képeket a Twitteren, a rombolás mértéke megdöbbentő.

A történtekkel kapcsolatban a város polgármestere, Jean-Marc Verchère közleményt adott ki, amelyben határozottan elítéli a város fontos vallási örökségének számító épületét érintő támadást. A polgármester kiemelte, a vandál tett épp az egyik legjelentősebb keresztény ünnep, húsvét után történt, hozzátéve, hogy feljelentést tett az ügyben.

Reagált a történtekre Gérald Darmanin belügyminiszter is, aki azt írta a Twitteren, hogy elfogadhatatlannak tartja a rongálást, hozzátéve, mindent megtesz a vallási örökség elleni támadás elkövetőinek kézre kerítéséért.

Az egyik legnépszerűbb francia ellenzéki politikus, Marine Le Pen is elítéli a vandalizmust, véleménye szerint az újabb templomot ért szentségtörés felhívja a figyelmet arra, hogy egyre általánosabb jelenséggé válik az országban a keresztényellenes gyűlölet. Mivel az ilyen jellegű tettek évek óta szaporodnak, ám a hatóságok közömbösek irántuk, a jobboldali politikus véleménye szerint az igazságszolgáltatásnak példaértékű, szigorú ítéletet kell hoznia.

Franciaországban az utóbbi időben valóban ugrásszerűen megnőtt a keresztény templomok elleni támadások száma, a V4NA korábbi cikkéből kiderül, hogy 2022-ben kiemelkedően sok ilyen jellegű bűncselekmény történt. Tavaly év elején egy hét alatt három templomot is kifosztottak és megrongáltak, ami sajnos ékes bizonyítéka az országban egyre jobban eluralkodó keresztényellenességnek.

 

Borítókép: A franciaországi Angers városban található Sainte-Madeleine nevű templom megrongált részlete (Forrás: Twitter)

Forrás: Magyar Nemzet / V4NA nemzetközi hírügynökség

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás