Tiszta Forrás
2021. január 23.   
Névnap: Zelma, Rajmund

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 126
- tegnap: 216
2015.05.25. 17:35 JóB
Hozzászólások: 0

Szent Kristóf imaközösség

Szent Kristóf imaközösség

Szent Kristóf imaközösség

 

Kedves testvéreink!

 

Megalakítottuk Kristóf testvérünk javaslata alapján a Szent Kristófról elnevezett imaközösséget. Többen jelezték csatlakozási szándékukat. Az alábbiakban ismertetjük a létrejött imacsoporttal kapcsolatos előzményeket, és a működés feltételeit:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Arra gondoltam, hogy ahogyan ő mi is alapíthatnánk itt a neten így ismeretlenül egy ilyen kis közösséget. Ahol a középpontban az imádság áll, főleg a békéért és az Isteni Irgalmasságért, valamint Szűz Mária tisztelete és a pápa iránti hűség. Naponta imában tennék úgymond fogadalmat Istennek, hogy megpróbálunk a lehető legjobbat kihozni abból az adott napból.

(Fórum:  #151   2015.05.11.   12:41:51  Kristóf)

 

             Én még beleszőném hazánkért való imádságot is, szerintem nagyon ránk fér... Igaz, én minden nap megteszem, már régen imádkozom a Mindszenti József által indított imamozgalomban... Sok-sok éve... De nem árt szerintem a több csatorna... (Fórum:  #158    2015.05.17.   13:45:11  Orgonavirág56)

             Szép gondolat Kristóf támogatom. Annak külön örülök, hogy Piroska is velünk imádkozik. (Fórum: #155    2015.05.13.   16:04:26   Kriszta)

             Szeretnék csatlakozni az imacsoporthoz! (Fórum: #165    2015.05.19.   18:35:59   Gabriella)

             "Nagyon tetszik az imacsoport felhívás, és szívesen csatlakozom. " - ezt Christine írta emailben 05. 18-án.
             "Köszönöm szépen, támogatom az ötletet. Végre mi is teszünk valamit Jézus követőiként. " -ezt pedig Pirike írta ugyanekkor.

 

Az imádság egy központi helyet foglal el az ember életében. Hiszen csak imádság révén tudunk olyan közel kerülni Istenhez amennyire Ő azt szeretné. Ezért gondoltam arra a tegnapi nap folyamán, hogy szükséges lenne alapítani egy úgynevezett imacsoportot. De miért is kéne imádkozni? Egy biztos, hogy nem magunkért! A világ rettenetes gondokkal küzd ilyen például a háború, szeretetlenség, hitetlenség. Úgy gondolom, hogy ez a kis csoport, ha egy cél vezérli már tett valamit a világért az imádság által. Hogyan is képzelem el ezt? Ez egy rend, ami a legvilágibb. Nincsen úgynevezett örök fogadalom, hanem mindennap megújítjuk ezt a fogadalmat. Nincsenek szigorú szabályok csak egy: Istent mindenek fölött szeretni, magunkat megvetni, a békét és embertársainkat szolgálni. Elsőre lehetetlennek tűnik. De Isten nem azt várja el tölűnk, hogy egyik napról a másikra tökéletesek legyünk csak lássa bennünk az akarást, a vágyakozást rá. Ezen csoport tagjai erre törekszenek.

Nincsenek kötöttségek, bármikor ki lehet lépni a csoportból. De hogyan is épülne fel? Először is a "belépést" mindenki szentgyónással kezdené, amely után elmondaná a "fogadalmi" imát majd ezután választ magának egy védőszentet ehhez a küldetéshez. Ez lehet a keresztnév védőszentje is vagy egy tetszőleges szent. Ezzel a "belépés" véget ért. Magányosan, csendben, úgy, hogy csak Isten tudja, hogy ennek a csoportnak elköteleztük magunkat. Nem kell semmi megkülönböztető ruhadarabot vagy medált viselni csak a szívünkben tudni, hogy a tagjai vagyunk. A csoport tagjai személyesen nem ismerik egymást, mégis lélekben ezen csoport által az imádságban egyek leszünk. (Közösségi tér: 2015.05.12. 22:45 Kristóf)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

A Szent Kristóf imaközösség vezérelve, és működése:

 

  • A csoport tartópillére az imádság:

- imádkozunk a békéért

- imádkozunk az Isteni irgalmasságért

- imádkozunk hazánkért

- imádkozunk tagjaink, vagy olvasóink javaslata alapján egy-egy beteg testvérünkért

 Ezért lehetőség szerint próbáljuk meg mindennap elvégezni az Isteni Irgalmasság rózsafüzér egy tizedét, amelyet a Napi ima rovatban megjelentetünk a hét öt napján (20:00 órakor).

Imáink mellett imaszándékunk megerősítése érdekében próbáljunk meg felajánlásokat tenni /szentmise, áldozás, szentgyónás./

 

  • A béke ott kezdődik, hogy mi megpróbáljuk megteremteni magunk körül. Ezért a csoport tagjaitól lehetőség szerint kérném a türelmet, megértést és a megbocsátást egymással szemben. Valamint a toleranciát a más vallású, nemzetiségű testvéreinkkel szemben és lehetőség szerint segíteni őket. 

 

  • Szűz Máriát különleges tisztelettel szeretni. Ez mutatkozzon meg a mindennapokban, és az imádságban is.

 

  • A pápa iránt hűséggel tartozunk, és imáinkkal támogatjuk.

 

  • Külön böjtöt vállani nem kell, de péntekenként lemondhatnánk valamely szenvedélyünkről és ezt felajánlani a békéért, az Isteni irgalmasságért. A  gyónás és szentáldozás tekintetében a katolikus egyház előírásai szerint járjunk el.

 

  • Jelszavunk:  Isten, te vagy a szeretet, add, hogy én mindenkinek mindene legyek! 

 

Az imacsoport nyitott, bárki csatlakozhat. Bárki jelezheti, hogy imát kér a csoporttól valaki részére.

(Az imaszándékot a Fórumon, vagy a Kapcsolat rovatban /jobb alsó sarok/ megadott email címen lehet kérni.)

 

Isten áldása legyen rajtunk!  Benedicat nos Deus!

 

2015-05-25        Pünkösd második napján

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás