Tiszta Forrás
2023. november 28.   
Névnap: Stefánia, Jakab

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 125
- tegnap: 142
2015.05.25. 17:35 JóB
Hozzászólások: 0

Szent Kristóf imaközösség

Szent Kristóf imaközösség

Szent Kristóf imaközösség

 

Kedves testvéreink!

 

Megalakítottuk Kristóf testvérünk javaslata alapján a Szent Kristófról elnevezett imaközösséget. Többen jelezték csatlakozási szándékukat. Az alábbiakban ismertetjük a létrejött imacsoporttal kapcsolatos előzményeket, és a működés feltételeit:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Arra gondoltam, hogy ahogyan ő mi is alapíthatnánk itt a neten így ismeretlenül egy ilyen kis közösséget. Ahol a középpontban az imádság áll, főleg a békéért és az Isteni Irgalmasságért, valamint Szűz Mária tisztelete és a pápa iránti hűség. Naponta imában tennék úgymond fogadalmat Istennek, hogy megpróbálunk a lehető legjobbat kihozni abból az adott napból.

(Fórum:  #151   2015.05.11.   12:41:51  Kristóf)

 

             Én még beleszőném hazánkért való imádságot is, szerintem nagyon ránk fér... Igaz, én minden nap megteszem, már régen imádkozom a Mindszenti József által indított imamozgalomban... Sok-sok éve... De nem árt szerintem a több csatorna... (Fórum:  #158    2015.05.17.   13:45:11  Orgonavirág56)

             Szép gondolat Kristóf támogatom. Annak külön örülök, hogy Piroska is velünk imádkozik. (Fórum: #155    2015.05.13.   16:04:26   Kriszta)

             Szeretnék csatlakozni az imacsoporthoz! (Fórum: #165    2015.05.19.   18:35:59   Gabriella)

             "Nagyon tetszik az imacsoport felhívás, és szívesen csatlakozom. " - ezt Christine írta emailben 05. 18-án.
             "Köszönöm szépen, támogatom az ötletet. Végre mi is teszünk valamit Jézus követőiként. " -ezt pedig Pirike írta ugyanekkor.

 

Az imádság egy központi helyet foglal el az ember életében. Hiszen csak imádság révén tudunk olyan közel kerülni Istenhez amennyire Ő azt szeretné. Ezért gondoltam arra a tegnapi nap folyamán, hogy szükséges lenne alapítani egy úgynevezett imacsoportot. De miért is kéne imádkozni? Egy biztos, hogy nem magunkért! A világ rettenetes gondokkal küzd ilyen például a háború, szeretetlenség, hitetlenség. Úgy gondolom, hogy ez a kis csoport, ha egy cél vezérli már tett valamit a világért az imádság által. Hogyan is képzelem el ezt? Ez egy rend, ami a legvilágibb. Nincsen úgynevezett örök fogadalom, hanem mindennap megújítjuk ezt a fogadalmat. Nincsenek szigorú szabályok csak egy: Istent mindenek fölött szeretni, magunkat megvetni, a békét és embertársainkat szolgálni. Elsőre lehetetlennek tűnik. De Isten nem azt várja el tölűnk, hogy egyik napról a másikra tökéletesek legyünk csak lássa bennünk az akarást, a vágyakozást rá. Ezen csoport tagjai erre törekszenek.

Nincsenek kötöttségek, bármikor ki lehet lépni a csoportból. De hogyan is épülne fel? Először is a "belépést" mindenki szentgyónással kezdené, amely után elmondaná a "fogadalmi" imát majd ezután választ magának egy védőszentet ehhez a küldetéshez. Ez lehet a keresztnév védőszentje is vagy egy tetszőleges szent. Ezzel a "belépés" véget ért. Magányosan, csendben, úgy, hogy csak Isten tudja, hogy ennek a csoportnak elköteleztük magunkat. Nem kell semmi megkülönböztető ruhadarabot vagy medált viselni csak a szívünkben tudni, hogy a tagjai vagyunk. A csoport tagjai személyesen nem ismerik egymást, mégis lélekben ezen csoport által az imádságban egyek leszünk. (Közösségi tér: 2015.05.12. 22:45 Kristóf)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

A Szent Kristóf imaközösség vezérelve, és működése:

 

  • A csoport tartópillére az imádság:

- imádkozunk a békéért

- imádkozunk az Isteni irgalmasságért

- imádkozunk hazánkért

- imádkozunk tagjaink, vagy olvasóink javaslata alapján egy-egy beteg testvérünkért

 Ezért lehetőség szerint próbáljuk meg mindennap elvégezni az Isteni Irgalmasság rózsafüzér egy tizedét, amelyet a Napi ima rovatban megjelentetünk a hét öt napján (20:00 órakor).

Imáink mellett imaszándékunk megerősítése érdekében próbáljunk meg felajánlásokat tenni /szentmise, áldozás, szentgyónás./

 

  • A béke ott kezdődik, hogy mi megpróbáljuk megteremteni magunk körül. Ezért a csoport tagjaitól lehetőség szerint kérném a türelmet, megértést és a megbocsátást egymással szemben. Valamint a toleranciát a más vallású, nemzetiségű testvéreinkkel szemben és lehetőség szerint segíteni őket. 

 

  • Szűz Máriát különleges tisztelettel szeretni. Ez mutatkozzon meg a mindennapokban, és az imádságban is.

 

  • A pápa iránt hűséggel tartozunk, és imáinkkal támogatjuk.

 

  • Külön böjtöt vállani nem kell, de péntekenként lemondhatnánk valamely szenvedélyünkről és ezt felajánlani a békéért, az Isteni irgalmasságért. A  gyónás és szentáldozás tekintetében a katolikus egyház előírásai szerint járjunk el.

 

  • Jelszavunk:  Isten, te vagy a szeretet, add, hogy én mindenkinek mindene legyek! 

 

Az imacsoport nyitott, bárki csatlakozhat. Bárki jelezheti, hogy imát kér a csoporttól valaki részére.

(Az imaszándékot a Fórumon, vagy a Kapcsolat rovatban /jobb alsó sarok/ megadott email címen lehet kérni.)

 

Isten áldása legyen rajtunk!  Benedicat nos Deus!

 

2015-05-25        Pünkösd második napján

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás