Tiszta Forrás
2021. január 23.   
Névnap: Zelma, Rajmund

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
11 látogató

Látogatások

- ma: 130
- tegnap: 216
2015.08.18. 07:30 JóB
Hozzászólások: 0

A máriapócsi kegykép

A máriapócsi kegykép

A máriapócsi kegykép csodálatos könnyezésére emlékeztek

 

 

 

 

 

 

 

A kegyképről még itt is olvashattok:

> Idén ünneplik a máriapócsi kegyhely tricentenáriumát :

http://www.tiszta-lap.hu/napi_aktualis/588/Iden-unneplik-a-mariapocsi-kegyhely-tricentenariumat-/

> Budapestre érkezett a máriapócsi kegykép:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_aktualis/760/Budapestre-erkezett-a-mariapocsi-kegykep-%E2%80%93-KEPGALERIAVAL-/

> Országjárásra indult a máriapócsi kegykép:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_aktualis/719/Orszagjarasra-indult-a-mariapocsi-kegykep-%E2%80%93-KEPGALERIAVAL/

 

~ ~ ~ ~ ~

Augusztus 15-én Szent Liturgiát mutattak be Máriapócson, a kegytemplom előtti téren. Isten terveit az ember nem tudja keresztülhúzni – hangsúlyozta Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita, utalva arra, hogy háromszáz éve Pócson a császár által elhurcolt kegykép másolata is könnyezni kezdett.

Háromszáz éve Pócson a könnyezésen túl is rendkívüli dolog történt: Isten megmutatta ajándékát – fogalmazott a Nagyboldogasszony-napi búcsú keretében bemutatott liturgián Kocsis Fülöp. 1996-ban is ünnepelhettek volna, hiszen 1696-ban könnyezett az eredeti kegykép, de mivel a császár elszállíttatta, a pócsiak nem örvendhettek sokáig a kegyképnek. Úgy tűnt, hogy az emberek keresztülhúzták a mennyeiek terveit. A másolatra csak szomorúan néztek a pócsiak, a magyar nemzet fájó emléke maradt a kegykép elhurcolása, olyannyira, hogy még Rákóczi fejedelem is felvette követeléseinek listájára annak visszaszerzését.

Aztán 1715-ben kiderült, hogy az Isten terveit az ember nem tudja keresztülhúzni, hiszen a kegykép másolata is elkezdett könnyezni. Az eltelt háromszáz évben csodák sorozata ment végbe, amióta létrejött a kegyhely: a külső gyógyulások mellett még sokkal fontosabbak a lélekben történt átalakulások – mutatott rá a főpásztor.

Kocsis Fülöp a gonosz világban való hatalmára irányította a hívek figyelmét. Az Ukrajnában zajló háború kapcsán is rámutatott, hogy a háború valójában egy embernek sem érdeke, még az abból gazdaságilag profitáló fegyvergyárosoknak sem, hiszen azok sem lesznek boldogabbak attól, hogy háború van. Egyedül a sátánnak érdeke, hogy egymásnak uszítsa az embereket, és minden furfangot fel is használ, hogy ezt elérje. Ám hiába üldöznek a korábbi keresztényüldözéseket is felülmúló számban ma keresztényeket, a másikat megtámadó ember is csupán áldozata a gonosz művének.

Itt az öreg Európában is az ördög állítja pellengérre a keresztényeket, el akarja tiporni a keresztény jelképeket. Különösen a házasságot, a családot támadja, mivel abban van legjobban jelen Isten országa köztünk – figyelmeztetett a főpásztor, hozzátéve: hiába akarják az azonos neműek életközösségét házasságként elismerni, a Biblia világosan beszél arról, hogy ez bűn.

Máriapócson meg tudunk erősödni abban, hogy mit vár tőlünk az Isten, éppen ezért is hív minket ide – hangoztatta a hajdúdorogi metropolita. Isten bűnbocsátó szeretete nemcsak a bűneinket veszi el, hanem erőt is ad: önmagát adja, az ő isteni életét. Ezzel az isteni erővel tudjuk felvenni a harcot a sátáni erőkkel szemben – emelte ki Kocsis Fülöp.

A házigazda érsek-metropolita külön köszöntötte John Kudrick görögkatolikus érseket, aki Ohióból érkezett, ahol szintén létezik egy máriapócsi kegyhely, amely idén a hatvanadik évfordulóját ünnepli.

A szertartás végén Szjatoszlav Sevcsuk kijev-halicsi nagyérsek szólt az egybegyűltekhez. Elmondta, hogy azért jött, hogy a Máriapócson összegyűltekkel együtt imádkozzon, Európa, Magyarország és természetesen Ukrajna békéjéért. Külön köszöntötte a görgkatolikus gyalogos zarándoklat keretében érkezett fiatalokat, akikkel egy szakaszon ő is együtt zarándokolt. Napjainkban különösen szükségünk van az önök imádságára, jóakaratára – tolmácsolta az Ukrajnában élők békevágyát.

A máriapócsi nemzeti kegyhely háromszáz éves jubileumi ünnepségének legkiemelkedőbb eseményén sok ezren voltak jelen a rekkenő hőségben. Sevcsuk nagyérsek és John Kudrick mellett Ternyák Csaba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökhelyettese és a testület számos tagja, illetve több határon túli görög- és római katolikus püspök vett részt a szertartáson.

A Nagyboldogasszony-napi búcsú kétnapos ünnepe holnap ér véget Máriapócson. A tíz órakor kezdődő ünnepi Szent Liturgiát megelőzően negyed tízkor megáldják a békesség harangját.

Fotó: Lambert Attila

Agonás Szonja/Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás