Tiszta Forrás
2020. április 05.   
Névnap: Vince, Irén

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 21 ~ ~ ~ ~ Istenem, Istenem, miért hagytál el engem? ~ ~ Távol van szabadulásomtól hangos jajveszékelésem. ~ ~ Én Istenem, kiáltok nappal, de te nem hallgatsz meg, és éjjel is, de nyugtot nem találok. ~ ~ Pedig te szent vagy és Izrael dicsérete között laksz. ~ ~ Benned bíztak atyáink, bíztak, és te megszabadítottad őket. ~ ~ Hozzád kiáltottak és megszabadultak, benned bíztak és meg nem szégyenültek. ~ ~ Én azonban féreg vagyok, nem ember, embereknek gyalázata, népnek utálata. ~ ~ Aki csak lát, mind gúnyt űz belőlem, félrehúzza ajkát, fejét csóválgatja: ˝Az Úrban bízott, mentse meg őt, szabadítsa meg, ha kedvét leli benne.˝ ~ ~ Hiszen te vagy, aki kihoztál engem anyám méhéből, te vagy reménységem anyám emlője óta. ~ ~ Rád voltam utalva anyám ölétől, anyám méhétől fogva te vagy az Istenem. ~ ~ Ne légy távol tőlem, mert közel a nyomorúság, és nincs, aki segítséget nyújtana. ~ ~ Körülvett engem sok tulok, Básán bikái körülfogtak engem. ~ ~ Kitátották felém szájukat, mint ragadozó és ordító oroszlán. ~ ~ Szétfolytam, miként a víz, minden csontom kificamodott, szívem, mint a viasz, megolvadt bensőmben. ~ ~ Ajkam, mint a cserép, kiszáradt, nyelvem ínyemhez tapadt, lesújtottál a halál porába. ~ ~ Körülvett engem nagy sereg kutya, a gonoszok zsinatja körülfogott engem. ~ ~ Átlyuggatták kezemet és lábamat, megszámlálhattam minden csontomat. ~ ~ Néznek rám, bámulnak engem, elosztották maguk között ruháimat, és köntösömre sorsot vetettek. ~ ~ De te, Uram, ne légy távol tőlem, én erősségem siess segítségemre! ~ ~ Szabadítsd meg lelkemet a kardtól, egyetlenemet a kutyák karmából! ~ ~ Ments meg az oroszlán torkából, engem, a megalázottat, a bölény szarvától! ~ ~ Hadd hirdessem testvéreimnek nevedet, a gyülekezetben hadd dicsérjelek: Ti, akik félitek az Urat, dicsérjétek őt, Jákob minden utóda, magasztaljátok őt! ~ ~ Félje őt Izrael minden utóda, mert ő nem veti meg és nem nézi le a szegény nyomorúságát, nem fordítja el tőle tekintetét, és meghallgatja, amikor hozzá kiált. ~ ~ Rólad szól dicséretem a nagy gyülekezetben; amit fogadtam, teljesítem azok előtt, akik félik őt. ~ ~ Jóllakásig esznek majd a szegények, akik keresik az Urat, dicsérik majd őt: ˝Éledjen fel szívük mindörökre!˝ ~ ~ Észbe kap és megtér az Úrhoz a föld minden határa, és leborul színe előtt a nemzetek valamennyi családja. ~ ~ Mert az Úré a királyi hatalom, és ő uralkodik a nemzeteken. ~ ~ Csak őt imádják mind, akik a földben alszanak; leborulnak előtte mindazok, akik a porba leszállnak. ~ ~ Neki él majd a lelkem, Neki szolgálnak majd utódaim. ~ ~ Az Úrról beszélnek az eljövendő nemzedéknek, az ő igazságát fogják hirdetni a születendő népnek: ˝Így cselekedett az Úr!˝ ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
27 látogató

Látogatások

- ma: 85
- tegnap: 344
2017.05.13. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Fatima szobra

Fatima szobra

 

 

 

 

 

A világ egyik leghíresebb szobrának története az 1920-as évekbe nyúlik vissza, amikor is Jose Thedim (1892 – 1971) szobrász Brazíliából vitte a cédrusfából készült 110 cm nagyságú szobrot Fatimába. Az alkotó az akkor 13 éves látnok, Lucia útmutatásai szerint készítette el a szobrát.

 

 

 

 

 

Thedim 1946-ban ismételten felkereste Luciat Tuy kolostorában. Átadta neki azt a képet, melyen Mária látható, aprólékos részletességgel kidolgozva, ahogyan a jelenéskor a látnok 1917-ben látta. A mester együtt dolgozott tanítványával, Joaquim Oliveiraval és kőből készítették el a leghitelesebb ábrázolást Máriáról a Fatimai jelenések beszámolói alapján.

Az eredeti kegyszobrot a jelenési kápolnában őrzik, koronájában pedig benne található az 1981-es, Szent II. János Pál pápa elleni merényletben használt golyók egyike.

Lucia nővér elmondásai alapján készült Mária vándorszobra is 1947-ben, Thedim és Oliveira munkája nyomán. A szobor azóta bejárta az egész világot, mint a béke és a szeretet nagykövete.

Röviddel a második világháború vége után született az a kezdeményezés Berlin egyik papjától, hogy egy zarándok szobrot kell készíteni.

Javaslata az volt, hogy a mi szeretett Égi Édesanyánk fatimai szobra minden fővárosba, püspöki székhelyre eljusson Európa-szerte, egészen Oroszország határáig. Az ötletből 1946 áprilisában egy luxemburgi képviselőn keresztül valóság lett és a következő évben az első útját kezdte meg a szobor.

A vándorszobor 100 országban járt már, az USA-n keresztül Oroszországon át egészen Kínáig jutott.

Amikor Ferenc pápa május 12-én Portugáliába látogat, megemlékezik arról is, hogy 2013. október 13-án az eredeti kegyszobor – megalkotása óta harmadik alkalommal – a Vatikánba látogatott.

A szobor megérkezése a Szent Péter térre az egyik legnagyobb ünnepe volt a meghirdetett Hit évének. A tematikus évet még XVI. Benedek pápa hirdette meg, de visszavonulása után Ferenc pápa zárta le.

A kegyszobor 4 napig tartózkodott Rómában, melyet a TAP portugál légitársaság különleges gépe szállított az Örök Városba.

                    

Első alkalommal a 2000-es évben volt a szobor Rómában, a Szent Év keretében, amikor Szent II. János Pál pápa fogadta és jelenlétben felajánlotta a világot Mária Szeplőtlen Szívének.

Második alkalommal 2006-ban, a pápa elleni merénylet 25. évfordulóján látogatott a városba XVI. Benedek pápa meghívására. 2006. május 13-án a Mária szobor a római reptérről helikopterrel érkezett az Angyalvárhoz, onnan pedig gyertyás körmenetben több mint 20.000 hívő kíséretében érkezett a Szent Péter térre, ahol gyermekek 1000 sárga és kék lufit engedtek a levegőbe.

 

 Forrás : http://http://www.kath.net/news/59387 

Bese Gergö

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás