Tiszta Forrás
2018. december 17.   
Névnap: Lázár, Olimpia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ♡ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
30 látogató

Látogatások

- ma: 433
- tegnap: 960
2017.05.13. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Fatima szobra

Fatima szobra

 

 

 

 

 

A világ egyik leghíresebb szobrának története az 1920-as évekbe nyúlik vissza, amikor is Jose Thedim (1892 – 1971) szobrász Brazíliából vitte a cédrusfából készült 110 cm nagyságú szobrot Fatimába. Az alkotó az akkor 13 éves látnok, Lucia útmutatásai szerint készítette el a szobrát.

 

 

 

 

 

Thedim 1946-ban ismételten felkereste Luciat Tuy kolostorában. Átadta neki azt a képet, melyen Mária látható, aprólékos részletességgel kidolgozva, ahogyan a jelenéskor a látnok 1917-ben látta. A mester együtt dolgozott tanítványával, Joaquim Oliveiraval és kőből készítették el a leghitelesebb ábrázolást Máriáról a Fatimai jelenések beszámolói alapján.

Az eredeti kegyszobrot a jelenési kápolnában őrzik, koronájában pedig benne található az 1981-es, Szent II. János Pál pápa elleni merényletben használt golyók egyike.

Lucia nővér elmondásai alapján készült Mária vándorszobra is 1947-ben, Thedim és Oliveira munkája nyomán. A szobor azóta bejárta az egész világot, mint a béke és a szeretet nagykövete.

Röviddel a második világháború vége után született az a kezdeményezés Berlin egyik papjától, hogy egy zarándok szobrot kell készíteni.

Javaslata az volt, hogy a mi szeretett Égi Édesanyánk fatimai szobra minden fővárosba, püspöki székhelyre eljusson Európa-szerte, egészen Oroszország határáig. Az ötletből 1946 áprilisában egy luxemburgi képviselőn keresztül valóság lett és a következő évben az első útját kezdte meg a szobor.

A vándorszobor 100 országban járt már, az USA-n keresztül Oroszországon át egészen Kínáig jutott.

Amikor Ferenc pápa május 12-én Portugáliába látogat, megemlékezik arról is, hogy 2013. október 13-án az eredeti kegyszobor – megalkotása óta harmadik alkalommal – a Vatikánba látogatott.

A szobor megérkezése a Szent Péter térre az egyik legnagyobb ünnepe volt a meghirdetett Hit évének. A tematikus évet még XVI. Benedek pápa hirdette meg, de visszavonulása után Ferenc pápa zárta le.

A kegyszobor 4 napig tartózkodott Rómában, melyet a TAP portugál légitársaság különleges gépe szállított az Örök Városba.

                    

Első alkalommal a 2000-es évben volt a szobor Rómában, a Szent Év keretében, amikor Szent II. János Pál pápa fogadta és jelenlétben felajánlotta a világot Mária Szeplőtlen Szívének.

Második alkalommal 2006-ban, a pápa elleni merénylet 25. évfordulóján látogatott a városba XVI. Benedek pápa meghívására. 2006. május 13-án a Mária szobor a római reptérről helikopterrel érkezett az Angyalvárhoz, onnan pedig gyertyás körmenetben több mint 20.000 hívő kíséretében érkezett a Szent Péter térre, ahol gyermekek 1000 sárga és kék lufit engedtek a levegőbe.

 

 Forrás : http://http://www.kath.net/news/59387 

Bese Gergö

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás