Tiszta Forrás
2019. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 95 ~ ~ ~ ~ Énekeljetek az Úrnak új éneket, énekeljetek az Úrnak minden földek! ~ ~ Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek napról-napra szabadítását! ~ ~ Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, csodatetteit minden népnek! ~ ~ Mert nagy az Úr, méltó a dicséretre, minden istennél félelmetesebb. ~ ~ Mert a nemzetek istenei mind csak hamis istenek, az Úr azonban egeket alkotott. ~ ~ Színe előtt fenség van és szépség, szentélyében ékesség és hatalom. ~ ~ Ünnepeljétek az Urat, népek családjai, ünnepeljétek az Úr dicsőségét és hatalmát. ~ ~ Adjátok meg az Úr nevének a dicsőséget, hozzatok áldozati ajándékokat és jöjjetek udvaraiba. ~ ~ Boruljatok le szent pompával az Úr előtt, rettegjen előtte az egész föld! ~ ~ Hirdessétek a nemzetek közt: ˝Király az Úr!˝ ~ ~ Megerősítette a föld kerekségét, hogy ne ingadozzék, s igazságosan ítéli a népeket. ~ ~ Örvendjenek az egek, ujjongjon a föld, zúgjon a tenger, s ami betölti azt; Vigadjanak a mezők és minden, ami rajtuk van! ~ ~ Ujjongjon akkor az erdő minden fája az Úr előtt, mert eljön, eljön, hogy megítélje a földet. ~ ~ Igazságban ítéli meg a föld kerekségét, s a népeket hűsége szerint. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 622
- tegnap: 1424
2018.03.16. 15:10 JóB
Hozzászólások: 0

A hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek

A hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek

A hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek nemzeti ünnepünkön Kalocsán

 

Március 15-én a hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

 

 

A főpásztor beszédében kiemelte, március 15-e nem pusztán egy ország ünnepe, hanem egy nemzeté. A magyar nemzet egységes, közös ünnepe, melyet nem lehet pártoskodással szétszabdalni. Ünnep, amely figyelmezteti a nemzet tagjait azokra az égető feladatokra, melyeket meg kell valósítani.

Beszédében az érsek kiemelte, hogy a ’48-as ifjak eszméi ma is programot adnak. Akár a szabadság helyes értelmezésére gondolunk, akár a közös teherviselésre, akár az igazságosságra. A márciusi ifjak személyes érdekeik elé helyezték a haza javát. A mi feladatunk is, hogy a magasabb rendű értékeket önző gondolkodásunk elé helyezzük.

Bábel Balázs érsek szentbeszéde teljes terjedelmében meghallgatható ITT.

A szentmise után a főpásztor részt vett a városi ünnepségen, melynek keretében koszorút helyezett el Magyarország első felelős kormányának kalocsai emlékművénél.

Forrás és fotó: Fülöp Ernő/Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás