Tiszta Forrás
2021. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 67
- tegnap: 413
2015.05.16. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Frissítve: A Szentszék és Palesztina megállapodása – két nép, két állam a megoldás

Frissítve: A Szentszék és Palesztina megállapodása – két nép, két állam a megoldás
 
 
2015. május 14. csütörtök 16:10

 

 

A Szentszék és a Palesztin Állam közötti kétoldalú bizottság május 13-i ülésén befejezettnek nyilvánították az általános megegyezésről szóló szöveg kidolgozását, amely a 2000. február 15-én aláírt alapegyezmény eredménye – tájékoztat a Vatikáni Rádió.


A tizenöt évvel ezelőtti megállapodást a Szentszék és a Palesztin Felszabadítási Szervezet írta alá. A szöveget most jóváhagyásra terjesztik elő az illetékes hatóságoknál, mielőtt kijelölnék az aláírás dátumát.

A szívélyes hangú és építő jellegű szerdai találkozón a két magas szintű delegáció elismerte a közös technikai csoport által előzetesen végzett nem hivatalos munkát, amely a legutóbbi, 2014. február 6-ai ramallahi hivatalos találkozót követte.

A szentszéki közlemény arról tájékoztat, hogy a bizottság – amelyet Antoine Camilleri prelátus, a vatikáni államközi kapcsolatok titkárhelyettese, illetve palesztin részről Rawan Sulaiman nagykövet, külügyminiszter-helyettes vezetett – nagy megelégedéssel nyugtázta a megállapodás szövegének kidolgozását. Az egyezmény a palesztinai katolikus helyi egyház életének és tevékenységének alapvető kérdéseivel foglalkozik. Ezekről Camilleri prelátus a L’Osservatore Romano vatikáni napilapnak úgy nyilatkozott, hogy az egyház cselekvési szabadsága, a joghatóság, a személyi státusz, a kultuszhelyek, a szociális és karitatív tevékenység, a tömegkommunikációs eszközök, az adóügyek és a tulajdonjogi kérdések szerepelnek benne.

Az egyezmény lényeges eleme – amint azt Camilleri prelátus kifejtette –, hogy a palesztin–izraeli konfliktus megoldására a két nép, két állam elvet javasolja a nemzetközi közösség határozatainak tiszteletben tartásával. Előremutató volna, ha a megegyezés valamiképpen segíthetné a palesztinokat abban, hogy kijelöltnek és elismertnek lássák az önálló Palesztin Államot, amely szuverén és demokratikus, és amely békében és biztonságban él Izraellel és szomszédjaival. A dokumentum emellett bátorítólag akar hatni a nemzetközi közösségre, főként a közvetlenül érintett felekre, hogy határozottabb fellépéssel járuljanak hozzá a tartós békéhez és a két állam közti viszony kívánatos rendezéséhez.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Audiencián fogadta Ferenc pápa a palesztin elnököt

2015. május 16. szombat 17:01

A tárgyalások újrafelvétele és a bátor döntések felvállalása a béke érdekében nemzetközi támogatással: ennek a kívánságának adott hangot Ferenc pápa és Mahmúd Abbász palesztin elnök a vatikáni találkozón – tudósít a Vatikáni Rádió.

A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélésen a felek nagy megelégedésüket fejezték ki az átfogó egyezmény szövege kapcsán, amely foglalkozik a katolikus egyház életének és tevékenységének alapvető aspektusaival Palesztinában, és amelyet hamarosan aláírnak.

Az izraeli békefolyamatra vonatkozóan annak a reményüknek adtak hangot, hogy hamarosan újrakezdődnek a közvetlen tárgyalások a felek között, hogy igazságos és tartós megoldást találjanak a konfliktusra. Ennek érdekében azt kívánták, hogy a nemzetközi közösség támogatásával az izraeliek és palesztinok elszántan, bátor döntést hozzanak a béke érdekében. Végül a Közel-Keletet sújtó konfliktusokra utalva megerősítették, hogy fontos a terrorizmus elleni küzdelem és a vallásközi párbeszéd.

A pápai audienciát követően a palesztin elnök találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

Mahmúd Abbász vasárnap részt vesz a két palesztin boldog szentté avatásán a Szent Péter téren, amelyért köszönetet mondott Ferenc pápának.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás