Tiszta Forrás
2019. október 21.   
Névnap: Orsolya, Zsolt

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ORA PRO CHRISTIAN EUROPE! ~ ~ ~ ~ PRECES MATUTINAE SANCTAE ROMANAE ECCLESIAE - 2: ~ ~ ~ ~ Redde mihi, Pater aeterne, et conserva in me vestem innocentiae, quam in Baptismate recepi, ne paradiso caelesti excludar. ~ ~Amen. ~ ~ ~ Indue me, Iesu Christe, rex gloriae, fragrantibus virtutum tuarum vestimentis, humilitatis scilicet, patientae, caritatis et castitatis, ut Patris caelestis obtineam benedictionem. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ Orna me, Spiritus Sancte, tunica polymita donorum tuorum, ut in oculis tuis gratiam inveniam. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ A RÓMAI EGYHÁZ REGGELI MAGÁNIMÁI - 2: ~ ~ ~ ~ Add vissza nekem, örök Atya, és őrízd is meg rajtam az ártatlanság ruháját, melyet a szent Keresztségben kaptam, és ne zárj ki engem a mennyei Paradicsomból. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ Öltöztess be, Jézus Krisztus, dicsőség Királya, a te erősséged illatos öltönyébe, az alázat, a tűrés, a szeretet és a tisztaság ruhájába, hogy kieszközölhessem a mennyei Atya áldását. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ Díszíts fel, Szentlélek, a te sokféle ajándékod öltözetével, hogy kegyelmet találjak a te szemeidben. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 311
- tegnap: 1107
2015.06.01. 22:20 JóB
Hozzászólások: 0

A hit nem üzlet

A hit nem üzlet

Ferenc pápa: A hit csodákat tesz, nem üzleteket köt

 

2015. május 29. péntek 18:05

 

Ferenc pápa május 29-én, pénteken reggel a Szent Márta-házban tartott szentmise homíliájában a napi evangéliumnak a templom megtisztításáról szóló történetét magyarázta – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

 

 

A mai evangélium három képben három életmódot ábrázol – kezdte homíliáját a pápa. – Az első a terméketlen fügefa, a másik a templomi kereskedő, a harmadik a hit embere.

A füge a sterilitást, a terméketlenséget, a gyümölcsök nélküli életet jelképezi. Olyan élet ez, mely nem hoz gyümölcsöt, képtelen jót tenni. Az ilyen ember önmagának él, önző, nem akar problémákat. Jézus megátkozza a fügefát, vagyis a steril életet, mert semmit nem adott a sajátjából, hogy gyümölcsöt teremjen – mutatott rá a Szentatya.

A füge azt a személyt jelképezi, aki senkinek nem segít, csak önmagának él, hogy ne hiányozzon neki semmi. Végül aztán ezek idegbetegek lesznek, mind! Jézus elítéli a spirituális sterilizmust, a spirituális önzést. Az ilyenek mondják: „Én magamnak élek, hogy mindenem meglegyen, ne hiányozzon semmi, a többiek pedig boldoguljanak, ahogy tudnak!”

 

A másik életmód a kizsákmányolóké, a templomban üzletelőké, akik kihasználják Isten szent helyét saját üzletükké teszik, pénzt váltanak, állatokat adnak el az áldozatok számára, még szakszervezetük is van, hogy megvédjék magukat. És ezt nemcsak eltűrték, hanem megengedték a templom papjai. Ők azok, akik a vallásból üzletet csinálnak. A Szentírásban áll – emlékeztetett a pápa – egy pap fiainak a története, akik arra ösztönözték a népet, hogy adakozzanak, és nagyon sok bevételük volt, még a szegényektől is. Jézus pedig nem takarékoskodik a szavakkal: Az én házamat az imádság házának hívják, ti pedig rablóbarlanggá tettétek!” Az emberek zarándokútra indultak az Úr áldásáért, hogy áldozatot mutassanak be, és akkor ott kizsákmányolták őket. A papok nem imádkozni tanították őket. Nem tartottak nekik katekézist. Az a hely egy rablóbarlang volt, bevételekkel és kiadásokkal. Üres, kegyelem nélküli szertartásokat végeztek. Ugyan milyen dolog kihasználni az Isten dolgait a saját nyereség érdekében?

 

A harmadik életmód a hit élete, ahogy azt Jézus kéri: legyen hitetek az Istenben. Ha valaki azt mondja ennek a hegynek, vesd magad a tengerbe, anélkül, hogy kételkedne a szívében, mert hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, akkor az tényleg megtörténik. Megtörténik az, amit hittel kérünk – hangsúlyozta a Szentatya. – Ez a hitből fakadó élet stílusa. „De atyám, mit kellene tennem ezért?”, kérdezhetjük. Kérd az Urat, hogy segítsen téged jót tenni, de hittel! Csak egy feltétel van. Amikor imádkozni kezdtek, kérjétek a megbocsátást, ha vétkeztetek valaki ellen. Ez a harmadik életstílus. A hit, hogy segítsünk másoknak, hogy Isten közelébe jussunk. Az ilyen hit csodákra képes!

Végül így imádkozott Ferenc pápa: Kérjük ma az Urat, tanítsa meg nekünk a hit szerinti életstílust, és segítsen bennünket, hogy el ne essünk, és ne engedjünk a sterilitásnak és az üzletelésnek az egyházban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: L'Osservatore Romano

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás