Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 12
- tegnap: 161
2014.12.21. 01:00
Hozzászólások: 0

ADVENT NEGYEDIK VASÁRNAPJA (Arany vasárnap)

ADVENT NEGYEDIK VASÁRNAPJA (Arany vasárnap)
Térdeden állj!
 
     Az adventi időszak – mint várakozás –, az életünk során másként és másként érintett meg bennünket! Ugyan azt vártuk mindig, de nem ugyanúgy! Ha néha el is hangolódtunk a Reá figyelésben, a keresztény ünnepkörök mindig felhívták a figyelmünket – amiként most is –, halljuk lelkiismeretünk szavát: hová rohansz ember, lassíts! Tekints a betlehemi jászolra és térdeden állj, mert megszületett az égi s földi Király! 
     A kereszténység az egyetlen vallás, amelyben az Isten megtestesült, vagyis kisded Gyermekként született közénk. Nem palotai bársonyos ágyban pihent, hanem istállói jászolban. Megosztotta velünk a mindennapjainkat, meghirdette nekünk Isten Országát és a megtérést, meghalt, eltemették és feltámadt! Neki is egyszeri emberi élete volt a történelemben. Jövőt és célt adott újra az emberi létnek, az üdvösség lehetőségével. Neki nem voltak mai média-eszközei, hogy hirdesse a megváltás Igéit, hanem csak egy tucat tanítvány vette körül, mégis beteljesült az ígérete: „az ég, a föld elmúlnak, de az én Igéim el nem múlnak”. És most megint itt vagyunk, várjuk Őt – az Igét –, imádjuk Őt – a Második Isteni Személyt és követjük Őt, aki a megtestesült Szeretet!
Meghitt, szeretetben gazdag Szentestét kívánok!

advent 4. vasárnapja.jpg

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás