Tiszta Forrás
2019. október 18.   
Névnap: Lukács, Jusztusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
26 látogató

Látogatások

- ma: 459
- tegnap: 980
2015.06.21. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Védelmezzük gyermekeinket – milliós tüntetés Rómában

Védelmezzük gyermekeinket – milliós tüntetés Rómában
2015. június 21. vasárnap 16:28

 

 

Június 20-án több mint egy millióan tüntettek Rómában a „Védelmezzük gyermekeinket!” elnevezésű, katolikus és világi civil szervezeteket tömörítő szervezet hívására az azonos neműek közötti párkapcsolat családként való elismerése és a genderelmélet iskolai oktatásának terjedése ellen.

 

 

 

Az alulról, a civil lakosság spontán szerveződéséből induló kezdeményezés, nem várt tömegeket vonzott a római Lateráni Szent János térre és az ahhoz vezető utakra. A tüntetés szervezője, a Védelmezzük gyermekeinket! mozgalom alá több katolikus és világi civil szervezet tartozik, többek között a Pro Vita, az Anyát akarom, a Manif pour Tous Italia, a Katolikus Családszövetség, a Ne nyúljatok a családhoz, a Jogászok az életért és A 26. paragrafus bizottsága. A tüntetést támogatta az Olasz Püspöki Konferencia is.

 

 

A milliós tüntetésen politikai és felekezeti világnézettől függetlenül jelen voltak mindazok, akik jelenlétükkel is hitet tettek a hagyományos családmodell mellett, annak szépségében és létjogosultságában. A békés tüntetés célja az volt, hogy felhívja az olaszországi politikai elit figyelmét: a gyermekek nem kísérleti nyulak, nem szabad rossz irányban befolyásolni ártatlanságukat a genderelmélettel. Az ideológiai kolonizáció, azaz a „gender theory”, amelyet Ferenc pápa több alkalommal is határozottan elítélt – legutóbb a 2015. április 15-én elmondott katekézisében –, az olasz iskolákban vészjóslóan terjed.

Az olasz oktatásban szeptembertől érvénybe lépő iskolareform, a Buona Scuola, amely a nemzeti tanterv alapját képezi, már mélyen átitatott a genderelmélet világnézetével. A Fedeli politikus nevét viselő törvényjavaslat (amelyről a napokban születik döntés) pedig kötelezővé tenné a genderelmélet oktatását óvodás kortól egészen az egyetemig.

 

A tüntetés másik sarkalatos témája, a Cirina olasz politikus nevéhez fűződő törvénytervezet, amely az azonos neműek közötti kapcsolatot házasságként ismerné el, engedélyezve a béranyaságot és az ún. stepchild adoption örökbefogadást (teljes jogú szülőkké emeli a homoszexuális pár mindkét tagját, abban az esetben, ha egyikük természetes utóddal rendelkezik). A Scalfarotto-törvényjavaslat pedig lehetővé tenné a homofób-beszéd büntetését, mely által a továbbiakban az egy nő és férfi kapcsolatán alapuló házasságról való nyílt beszédet ellehetetlenülne.

A rendezvényt megelőzően Vincenzo Paglia érsek, a Család Pápai Tanácsának elnöke levélben bátorította és kérte a családokat, hogy személyesen tegyenek tanúságot ebben a nehéz történelmi pillanatban. Arra kérte a családokat, hogy mutassák be a mai világnak és a jövő generációjának a stabil szeretetre épülő családmodellt, amely képes a világot jobbá és nemesebbé tenni; hirdessék a keresztény család szépségét és nagyságát! Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki kar elnöke számos megnyilvánulásában bátorította a katolikusokat, hogy ne féljenek bátran ellenállni az ideológiai kolonizációnak. Támogatásáról és csatlakozásáról biztosította a rendezvényt Agostino Vallini bíboros, Ferenc pápa római helynöke is.

 

Ferenc pápa Nunzio Galantino érseket az olasz püspöki kar főtitkárát bízta meg a rendezvény követésével, és biztosította a családokat támogatásáról és imáiról. „Szülők, elsősorban a ti felelősségetek gyermekeitek és a fiatalok nevelése. Fiataljaink egyre gyakrabban hallanak furcsa gondolatokat, ez az ideológiai kolonizáció, amely megfertőzi lelküket, és amely ellen a családoknak harcolniuk kell!” – mondta Ferenc pápa a római egyházmegye családjainak múlt vasárnap.

Riccardo di Segni, Róma főrabbija a sabat ünneplése miatt nem lehetett jelen a téren, de levélben elismerő szavakkal csatlakozott a rendezvényhez. Hangsúlyozta, nem engedhetjük, hogy a múlt hagyományait és szilárd alapjait új ideológiai hullámok söpörjék el. Közös elkötelezettségre szólított fel, hogy ebben a globalizált világban olyan elfogadható modelleket keressünk, amelyek a tiszteletre, a másik iránti érzékenységre és a hagyományra épülnek.

Imam Ahmed az iszlám közösség nevében a hagyományos Isten által alkotott természetes család mellett emelte fel szavát, és elítélte azt a pusztítást, amelyet sokszor leplezetlenül terjesztenek az iskolákban.

A protestáns felekezetet Giacomo Ciccione, az Evangélikus Szövetség elnöke képviselte.

 

A rendezvény szóvivője Massimo Gandolfini idegsebész, a Tudomány és Élet Szövetség elnöke tudományos érvekkel cáfolta a genderelmélet létjogosultságát: nem csupán férfinak vagy nőnek születünk cáfolhatatlan biológiai adottságokkal, és nem csupán XX, XY kromoszómáink igazolják ezt, hanem agyműködésünk is sajátságos nemi jellegzetességeket mutat. Gianfranco Amato jogász, a Jogászok az Életért szervezet elnöke a vitatott törvényjavaslatok veszélyeit és zsákutcáit vázolta fel. Mario Adinolfi, a La Croce katolikus napilap vezetője pedig a béranyaság és a stepchild adoption örökbefogadás embertelenségéről beszélt, ahol ártatlan gyermekek árucikké, adás-vétel tárgyává válnak.

Az esemény záróakkordjaként Kiko Argüello, a Neokatekumenális Út alapítója mondta el elmélkedését. Szavait a Nagy jel című ének vezette be, amely a napba öltözött asszony apokaliptikus alakjáról szól. Az áldott állapotban lévő, vajúdó asszonnyal harcba száll a tűzvörös sárkány, hogy elnyelje születendő fiát. Kiko Argüello ehhez a szimbolikus jelenethez hasonlította az emberiség és az egyház helyzetét, amely a fény és a sötétség harcát vívja; és hangsúlyozta: „Az a küldetésünk, hogy a feltámadt Krisztust és a halálon való győzelmet hirdessük ebben a nehéz történelmi pillanatban.”

 

A genderelmélet...

– az állampolgári egyenlőség nevében megkérdőjelezi a nemi különbözőség értelmét. A férfi és női nemet társadalmi képződményként fogja föl, amelyet le kell bontani, hogy mindenki személyes irányultságának megfelelően teremthessen társas kapcsolatot. 

– különválasztja a biológiai nemet a gendertől (társadalmi nemtől). Az ember fizikailag lehet férfi vagy nő, de valójában nem ez számít, hanem az, hogy az illető a férfi, női, homoszexuális, transzszexuális, vagy valami más – maga által jónak tartott – nemhez tartozónak tartja-e magát. Így mindenféle házastársi és családi forma létezhet. A létrejövő kapcsolatokat pedig, mivel léteznek, törvényesen el kell ismerni.

– szerint a nőknek meg kell szabadulniuk a férfiak hatalmától, és minden téren meg kell valósítaniuk az egyenlőséget. Ezért kell csökkenteni az olyan egyenlőtlenségeket, amelyek például a terhességgel kapcsolatosak (fogamzásgátlás, abortusz, munkavállalás).

– szerint a nemi identitás az ember vágyaitól függ, nem pedig nemiséggel bíró testétől. A törvényeknek figyelembe kell ezt venniük, és harcolniuk kell a diszkrimináció, különösen a homoszexuálisokat érintő hátrányos megkülönböztetés ellen. A hivatalos iratokon többé nem az ember neme, hanem a gendere, vagyis társadalmi neme szerepel.

Forrás: André Vingt-Trois: A genderelmélet által felvetett kérdések

 

Fotó: ANSA, Vatican Radio

Jánosi Dalma/Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás