Tiszta Forrás
2020. július 11.   
Névnap: Nóra, Lili

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 121
- tegnap: 173
2015.06.28. 11:00 Pela
Hozzászólások: 0

Iustitia et Pax tanács: Több együttérzést a menekültekkel szemben!

Iustitia et Pax tanács: Több együttérzést a menekültekkel szemben!
2015. június 25.

 

A Iustitia et Pax Bizottságok Európai Konferenciája június 22-én, hétfőn közzétett dokumentumában a menekültekkel szembeni felelősségére figyelmeztette az Európai Uniót – írja a Vatikáni Rádió.

 

 

Az európai Unió szükségszerű felelőssége a menekültek helyzetét tekintve, hogy hosszú távú politikai rendelkezéseket hozzon a konfliktusok megelőzése és a fenntartható fejlődés érdekében. Együttérzőbb bánásmódra van szükség azokkal szemben, akiknek háború, polgári zavargások, természeti katasztrófák vagy tűrhetetlen gazdasági és társadalmi körülmények miatt nem maradt más választásuk, mint elhagyni a hazájukat – fogalmazott az európai országokhoz intézett felhívsásban a Iustitia et Pax Pápai Tanács.

A legsürgősebb kérdések egyike, hogy az államfők és kormányok megháromszorozzák a Földközi-tenger térségében való segítségnyújtásra szánt anyagi erőforrásokat. Szorgalmazzák továbbá olyan jogszerű intézkedések biztosítását, amelyek megfékezik az embercsempészetet és az emberkereskedelmet, és így véget vetnek a menekültek kárára elkövetett bűncselekményeknek. A Iustitia et Pax tanács ugyanakkor elismeri minden állam jogát, hogy gyakorolja saját határai ellenőrzésének szuverén jogát, mindaddig, amíg azt az emberek méltósága és jogaik szükségszerű tiszteletben tartásával teszi.

A pápai tanács emlékezteti az EU-t, hogy elérkezett a pillanat, amikor fontolóra kell venni az elvándorlás új, törvényes módozatait. A Iustitia et Pax támogatja továbbá azt a javaslatot, miszerint létre lehetne hozni egy közös határőrséget, ahogyan azt május 13-án, az Európai Bizottság által kiadott Európai Migrációs Agenda javasolja. Ugyanez a dokumentum kilátásba helyezi 40.000 Görögországból és Olaszországból érkező menekült más tagországokba való átszállítását, illetve 20.000 harmadik világbeli országokból származó menekült áttelepítését, akiket az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) nemzetközi védelemre szorulónak ítélt meg. Mindkét intézkedésnek − folytatja a Iustitia et Pax − a következő két évre kellene szólnia, és mindkettő a krízisre adott azonnali válasznak tekinthető.

I.

 

A menekültek tagállamok közötti elosztásának a következő négy kritérium alapján kellene történnie: a bruttó hazai termék (GDP), a népesség, a munkanélküliség és a már befogadott menekültek száma. A menekültek elosztásának egy folyamatos mechanizmussá kellene válnia, amelynek az alapja a menekültek iránti felelősség megosztása − hívja fel a figyelmet a Iustitia et Pax Pápai Tanács. Sajnos, − állapítja meg továbbá − különböző európai kormányok ellenzik a menekültek egy kvóta alapján való elosztását. Ezért néhány nappal a június 25-26-i európai csúcs előtt a Iustitia et Pax Pápai Tanács arra kéri a még vonakodó kormányokat, hogy vizsgálják felül erőforrásaikat, és kötelezzék el magukat konstruktívan a javaslat megvitatásában.

Forrás: Vatikáni Rádió

 

És akkor most jöjjön az érem másik oldala is:

Vitathatalan, hogy az a legtermészetesebb emberi és keresztényi kötelességünk, hogy segítsünk ezeken a szegény, a hazájukból vallási okok miatt elüldözött szírirai, iraki, líbiai menekülteken, de sajnos velük együtt befognak áramlani azok is akik elől menekültek. Mégpedig az Iszlám Állam terroristái! Nagy kihívás előtt áll az EU, hogy kiszűrje az agyongyötört és megkínzott migránsok közül a muszlim barbárság képviselőit (mint ahogy az alább közölt gyilkosság módja is az IÁ szokványos módszerét idézi), több politikus is figyelmeztetett már erre és sajnos az első lépés már meg is történt, Európa most Mohamed karikatúrák gúnyolása nélkül is megkapta az első leckét tőlük, úgyhogy ideje már lépni valamit ennek a népvándorlásnak a megoldásában komolyan és hatékonyan:

Lefejezett holttestet találtak egy francia gázgyárnál

 
2015.06.26. 11:53

Lefejezett holttestet találtak egy francia gázgyárnál, valószínűleg iszlamisták követtek el merényletet. Az akció után néhány órával már az elkövető nevét is nyilvánosságra hozták, úgy tudni, szalafista mozgalmakkal állt kapcsolatban, a hatóságok pedig két éven át figyelték. A francia elnök terrortámadásnak nevezte a történteket.

Az Iszlám Állam zászlaját lengető merénylő támadott meg egy franciaországi gázgyárat, a rendőrség szerint egy embert megölt, kettőt megsebesített. A Lyon közelében fekvő Saint-Quentin-Fallavier-i Air Products gyára előtt gázkonténerek is robbantak, a pennsylvaniai központú cég itteni üzemében veszélyes anyagokat is felhasználnak.

 

Az AFP forrása szerint a támadó egy Ford személygépkocsival délelőtt 10 óra körül hatolt be az üzembe, ahol több kisebb robbanószerkezetet helyezett el, amelyek ezután működésbe léptek. A rendőrség szerint a további terv az volt, hogy az üzem tartályainak vezetik az autót, amik ettől berobbantak volna. A merényélet indítékai egyelőre tisztázatlanok – nem tudni azt sem, hogy van-e kapcsolat a január Charlie Hebdo-merénylettel –, de az eset után egy fej nélküli holttestet találtak a helyszínen.

A helyi újság, a Le Dauphiné Libéré szerint nem a gyár alkalmazottja volt az áldozat, hanem egy 30 kilométerrel arrébb székelő chassieu-i szállítmányozó cég alkalmazottja, aki Saint-Quentin-Fallavier felé tartott, amikor megtámadták. A lap azt is írja, hogy a fejét a gyár kerítésén találták meg, rajta arab felirattal.

000 Par8211492

 

Manuel Valls miniszterelnök pedig Rhône-Alpes régió alapos átkutatására adott utasítást, az éppen a brüsszeli EU-csúcson részt vevő Francois Hollande államfő pedig kora délután állt a nyilvánosság elé, és közölte: semmi kétség, ez egy terrortámadás.

Részleteket ugyanakkor a rendőrségi vizsgálatra hivatkozva nem mondott, csak annyit, hogy „bár vannak most érzelmeink, de azok helyett tettekkel kell válaszolni”.

A francia elnök az uniós csúcsot otthagyva azonnal visszautazik Párizsba, ahol délután tart megbeszélést az illetékesekkel az Élysée-palotában. David Cameron brit kormányfő közben részvétét fejezte ki Hollande-nak a „megdöbbentő esemény” hallatán.

Forrás: Origó hírportál

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás