Tiszta Forrás
2022. december 08.   
Névnap: Mária, Emőke

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 76
- tegnap: 130
2015.07.02. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Dzsihadisták fenyegetik a jeruzsálemi keresztényeket

Dzsihadisták fenyegetik a jeruzsálemi keresztényeket
2015. július 1.

 

A közelmúltban röplapokat találtak Jeruzsálem keleti részének arabok lakta negyedében, amelyek a jeruzsálemi keresztényeket halállal fenyegetik, ha nem hagyják el a várost július 18-a, vagyis a ramadán vége előtt – adja hírül a Vatikáni Rádió.

 

 

Az iratok szerzője a magát Palesztinai Iszlám Államnak nevező eddig ismeretlen szervezet, melynek nyilvánvaló célja, hogy összefüggésbe hozza magát az Iszlám Állam terrorszervezettel. Az izraeli hatóságok jelentése szerint a röplapokon – melyeken az Iszlám Állam jelvénye is látható – halállal fenyegetik a keresztényeket, ha nem hagyják el Jeruzsálemet július 18-a, vagyis a ramadán vége előtt. Az üzenetben – amely fenyegetéseket tartalmaz Mahmud Abbász palesztin elnök részére is – a keresztényeket izraeli ügynököknek nevezik.

 

 

A jeruzsálemi egyház reakciója

A megfélemlítő célzatú röpcédulák megjelenésére azonnal reagált Michel Szabbah jeruzsálemi latin pátriárka és Szebasztiai Theodóziosz görög ortodox pátriárka is. „Nem tudni, ki terjesztette a röplapokat. Őszintén meg kell vallanunk, nem érezzük magunkon őrült csoportok nyomását” – nyilatkozta a Fides missziós hírügynökségnek Raed Abuszahliah atya, a jeruzsálemi karitász főigazgatója. „Ugyanakkor az eset aggodalmat váltott ki a keresztények egy részéből. Van, aki azt kérdezi: »Hogyan történhetett meg, hogy ezek az őrültek idáig elértek?«”

Jeruzsálem - az Olajfák hegye a Nemzetek Templomával

 

A muzulmánok is elítélik a dzsihadista fenyegetést

Raed atya azt is elmondta, hogy a muzulmánok már előbb reagáltak, mint a keresztények: sok muzulmán vezető elítélte a fenyegető röpcédulákat, és az mondták, elsőként fogják megvédeni keresztény testvéreiket, ha történik valami. Sok keresztény pedig kijelentette, soha nem hagyják el Krisztus földjét, ahol születtek. A jeruzsálemi karitász igazgatója felhívta a figyelmet, hogy e csoportokat a háttérben támogathatják, mint ahogy Irak és Szíria esetében történik. Lehet, hogy most valaki azt akarja, hogy a keresztények kiszolgáltatottnak és támogatásra szorulónak tűnjenek, nyilván nem minden érdek nélkül.

 

Kilátás az Óvárosra, az Olajfák hegyéről, előtérben, egy orosz ortodox templommal

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás