Tiszta Forrás
2020. július 07.   
Névnap: Apollónia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI OLVASMÁNY: 2020-07-07 ~ ~ ~ ~ Királyokat választottak ők nélkülem; fejedelmeket választottak tudtomon kívül; ezüstjükből és aranyukból bálványokat csináltak, hogy elvesszenek. ~ ~ Odalesz a borjúd, Szamaria! ~ ~ Haragom felgerjed ellenük; még meddig nem tudnak megtisztulni? ~ ~ Hiszen az is Izraelből való, mesterember készítette, nem isten az, és bizony szilánkokká lesz Szamaria borja! ~ ~ Szelet vetnek ők, de majd vihart aratnak, s a búzaszál nem hány kalászt, a kalász nem ad lisztet, és ha ad is, idegenek eszik meg azt. ~ ~ Mert sok oltárt épített Efraim, hogy vétkezzék, bűnné lettek számára az oltárok. ~ ~ Ha még oly sok törvényemet írom is elő neki, ő csak idegeneknek tekinti őket. ~ ~ Szeretik a véresáldozatokat, húst áldoznak és esznek, de az Úr nem veszi ezt kegyesen; megemlékezik most gonoszságaikról, és megtorolja rajtuk bűneiket. ~ ~ Visszatérnek ők majd Egyiptomba! /Oz 8,4-7.11-13/

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 91
- tegnap: 208
2015.07.21. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

„Lájk” helyett „áment” nyomhatunk a Faceglorián

„Lájk” helyett „áment” nyomhatunk a Faceglorián

2015.07.21

 

Csak jó híreket olvashatunk a Faceglorián, Zuckerbergék azonban máris „üldözik” a brazil fejlesztést.

 

 

Néhány evangélikus jó barát úgy találta, túl sok az olyan bejegyzés a népszerű közösségi portálon, a Facebookon, ami rossz hatással van a gyülekezet életére, ezért összedobtak egy csak jó híreket közlő oldalt, amit Facegloria névre kereszteltek.

Az igazi Facebook azonban nem nagyon örül a keresztény oldalnak, sőt levélben szólították fel őket, hogy hagyjanak fel a brandjük másolásával.

 

„Lájk” helyett „áment” nyomhatunk a Faceglorián

Máris százezren

A Facebook, aminek 1,2 milliárd aktív felhasználója van, lehetőséget ad arra, hogy elrejtsük vagy akár jelentsük is az olyan bejegyzéseket, amelyek számunkra sértő vagy zavaró tartalmúak. Mondhatnánk, ennyi felhasználóval miért nem hagyja békén a „kis” brazil vetélytársát, ám a Facegloria számai nagyon imponálóak. Bő egy hónappal ezelőtt kezdte meg működését és máris több mint 100 ezer felhasználója van, ami csak nőni fog, hiszen az ország evangélikus népessége is folyamatosan gyarapodik.

 

Tabuszavak

A Facegloria egyébként nem kevesebb, mint 600 szót korlátoz, így az erotikus tartalmak, az erőszak, sőt a homoszexualitás sem jelenik meg a felhasználók hírfolyamában. (Érdekességképp, mindez egy olyan országban történik, amelyik két évvel hamarabb legalizálta az azonos neműek házasságát, mint az Egyesült Államok.) Az evangélikus oldalon természetesen ugyanúgy kinyilváníthatják a tagok a tetszésüket, ám „lájk” helyett erre az „ámen” gomb áll rendelkezésükre. A fejlesztők úgy érzik, ideje kilépniük a globális piacra, ezért meg is vették már a Faceglory.com nevet, az egyik alapító Barros Attila pedig örömmel találkozna Mark Zuckerberggel, hogy lefektessék egy jövőbeli együttműködés alapjait.

Forrás: szon.hu

 

Az oldalt egyelőre úgy látom, csak spanyol nyelven itt lehet elérni:

http://facegloria.com/index.php?r=user/auth/login

 

Mindeközben a sátán már nem tetszését fejezi ki, amit ebből a sajnálotos híreket közlő cikkből tudhatunk meg:

 

Nagy lépést tett Európa a melegházasság felé

2015. 07. 21. kedd

 
Mostantól még Oroszországban is kénytelenek lesznek hivatalosan elfogadni az azonos nemű párok együttélését. Vagy a melegek a gatyájukból is kiperelhetik az államokat.

Nagyon fontos döntést hozott ma az Emberi Jogok Európai Bírósága. Kimondták, hogy sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének 8. paragrafusát, hogy vannak országok, ahol nem léphetnek semmilyen fajta hivatalosan elismert kapcsolatba az azonos nemű párok. 

A bíróság a precedensértékű döntést annak kapcsán hozta meg, hogy több olasz pár perelte Olaszországot, mert szerintük is az európai alapjogokba ütközött, hogy nem élhetnek legalább az állam által elismert élettársi kapcsolatban, ezáltal nem élhettek annyi joggal, mint a különböző nemű párok. 

Putyin szomorkodhat

Mivel Európában nincsen precedensjog, ezért a döntés nem jelenti, hogy automatikusan az összes olyan országban be kell vezetni az élettársi kapcsolatot, ahol még nincs. Viszont ezután ha például egy szlovák azonos nemű pár beperli Szlovákiát, mert nem ismeri el a kapcsolatukat, akkor nagy valószínűséggel nyerni fognak, Szlovákiának pedig kártérítést kell fizetnie.

Ez történt most Olaszországgal is, az állam az alpereseknek fejenként 5 ezer eurót lesz köteles fizetni, valamint a perköltségeket is. A gyakorlatban ez oda vezethet, hogy ha sokan perelnek, az államoknak előbb-utóbb elegük lesz az állandó pereskedésből/kártalanításból, és elfogadják a bejegyzett élettársi kapcsolatot. 

Külön érdekesség, hogy a bíróság döntése nem az Európai Unióra, hanem az Emberi Jogok Európai Egyezményének 47 aláíró országára terjed ki, így például Oroszországra és Törökországra is. Európában még sok helyen nem fogadja el az állam az élettársak kapcsolatát, például Lengyelországban és Görögországban sem.

Forrás: index.hu

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás