Tiszta Forrás
2021. február 25.   
Névnap: Géza, Cézár

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~~~~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~~ II ~~ Február hónapban imáinkat a munkanélküliekért, a munkaképtelen emberekért, a szegényekért, és az idős, beteg testvéreinkért ajánljuk fel. ~~ II ~~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~~~~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~~~~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~~~~

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 85
- tegnap: 151
2015.07.26. 00:05 __
Hozzászólások: 0

A pakisztáni legfelsőbb bíróság felfüggesztette Asia Bibi halálos ítéletét

A pakisztáni legfelsőbb bíróság felfüggesztette Asia Bibi halálos ítéletét
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sokan emlékeztek még biztosan Asia Bibire, akiért immár 6 éve imádkozom/zunk közösen, talán lassan beérik az imánk gyümölcse Istennek legyen hála érte!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015. július 22.

A pakisztáni legfelsőbb bíróság július 22-én felfüggesztette az istenkáromlással vádolt Asia Bibire kirótt halálos ítéletet – tájékoztat a Fides hírügynökség.

A lahori bírák elfogadhatónak találták Asia Bibi védőügyvédje, Joseph Nadeem indoklását. Az ügyvéd elmondta, ez alkalommal nyugodt körülmények között, muzulmán szélsőségesek jelenléte nélkül zajlott a tárgyalás. Fontosnak nevezte a mai lépést, amivel nagyon elégedettek; most imádkozni kell, hogy az Úr lágyítsa meg az érintettek, többek között a bírák szívét, és szülessen igazságos ítélet, Asia Bibi nyerje vissza szabadságát – fogalmazott Joseph Nadeem a hírügynökségnek.

 

A hamisan megvádolt ötgyermekes családanyát 2009-ben tartóztatták le, és 2010-ben első fokon halálra ítélték. Védője fellebbezést nyújtott be, de a legfelsőbb bíróság azóta is halogatja a tárgyalást. A pakisztáni hatóságokra a nyugati közvélemény az asszony javára, míg az iszlám szélsőségesek a halálos ítélet mielőbbi végrehajtása érdekében gyakorolnak nyomást, így a bíróság próbálja halogatni a jogerős ítélet meghozatalát.

 

 

Asia Bibi letartóztatása nagy vitát kavart a káromlási törvény és annak alkalmazása körül mind Pakisztánban, mind pedig a világ többi részén, és éles feszültségeket teremtett a pakisztáni hatóságok és az iszlamisták között. 2011-ben a vallási kisebbségügyi minisztert, a katolikus Shahbaz Bhattit, aki támogatta Asia Bibi ügyét, és a káromlási törvény felülvizsgálatát kérte, iszlamista fegyveresek a nyílt utcán meggyilkolták.

Fotó: News.va

Magyar Kurír

 

Ez év áprilisában Asia Bibi családja találkozott Ferenc pápával is:

2015. április 17.

Asia Bibi férje és lánya találkozott Ferenc pápával az általános kihallgatáson

 

http://www.magyarkurir.hu/hirek/asia-bibi-ferje-es-lanya-talalkozott-ferenc-papaval-az-altalanos-audiencian

 

Aki esetleg még nem hallott volna ennek a keresztény pakisztáni asszonynak a kálváriájáról, akkor álljon itt 3 régebbi cikk róla:

 

http://www.magyarkurir.hu/hirek/asia-bibi-isten-meg-fogja-hallgatni-az-imaimat-es-kijutok-boertoenbol

http://www.magyarkurir.hu/hirek/asia-bibi-tizmillio-pakisztani-all-keszen-arra-hogy-megoeljoen

http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-halalra-itelt-asia-bibi-ferenc-papa-imajat-keri

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás