Tiszta Forrás
2019. október 23.   
Névnap: Gyöngyvér, János

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 63.ÉVFORDULÓJA VAN. ~ ~ ♡ ~ ~ SZENTLECKE: 2019-10-23 ~ ~ ~ ~ Ne uralkodjék testeteken a bűn, és ne engedelmeskedjetek kívánságainak! Ne adjátok át tagjaitokat a bűn szolgálatára a gonoszság eszközeként, hanem mint akik a halálból életre keltek, adjátok magatokat Isten szolgálatára, tagjaitokat pedig az igazság eszközéül szenteljétek az Istennek. A bűn ugyanis többé nem uralkodik rajtatok, mert nem az ószövetségi törvény alá vetve éltek, hanem a kegyelemben. ~ ~ Mi következik ebből? Vétkezzünk tehát, mert nem a törvény alatt, hanem a kegyelemben élünk? Isten mentsen! Nem tudjátok-e, hogy Isten szolgái vagytok, és neki kell engedelmeskednetek, akinek mint szolgák alárendelitek magatokat? ~ ~ Vagy a bűnnek engedelmeskedtek, és ez halálra vezet; vagy az Istennek engedelmeskedtek, és ez a megigazulásra vezet. Hála legyen azonban Istennek, hogy – bár a bűnnek szolgáltatok – most már szívből engedelmeskedtek annak a tanításnak, amelyre oktattak. A bűntől megszabadulva, az igaz élet szolgái lettetek. (Róm 6,12-18) ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
26 látogató

Látogatások

- ma: 409
- tegnap: 1018
2015.07.26. 00:05 Pela
Hozzászólások: 0

A pakisztáni legfelsőbb bíróság felfüggesztette Asia Bibi halálos ítéletét

A pakisztáni legfelsőbb bíróság felfüggesztette Asia Bibi halálos ítéletét
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sokan emlékeztek még biztosan Asia Bibire, akiért immár 6 éve imádkozom/zunk közösen, talán lassan beérik az imánk gyümölcse Istennek legyen hála érte!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015. július 22.

A pakisztáni legfelsőbb bíróság július 22-én felfüggesztette az istenkáromlással vádolt Asia Bibire kirótt halálos ítéletet – tájékoztat a Fides hírügynökség.

A lahori bírák elfogadhatónak találták Asia Bibi védőügyvédje, Joseph Nadeem indoklását. Az ügyvéd elmondta, ez alkalommal nyugodt körülmények között, muzulmán szélsőségesek jelenléte nélkül zajlott a tárgyalás. Fontosnak nevezte a mai lépést, amivel nagyon elégedettek; most imádkozni kell, hogy az Úr lágyítsa meg az érintettek, többek között a bírák szívét, és szülessen igazságos ítélet, Asia Bibi nyerje vissza szabadságát – fogalmazott Joseph Nadeem a hírügynökségnek.

 

A hamisan megvádolt ötgyermekes családanyát 2009-ben tartóztatták le, és 2010-ben első fokon halálra ítélték. Védője fellebbezést nyújtott be, de a legfelsőbb bíróság azóta is halogatja a tárgyalást. A pakisztáni hatóságokra a nyugati közvélemény az asszony javára, míg az iszlám szélsőségesek a halálos ítélet mielőbbi végrehajtása érdekében gyakorolnak nyomást, így a bíróság próbálja halogatni a jogerős ítélet meghozatalát.

 

 

Asia Bibi letartóztatása nagy vitát kavart a káromlási törvény és annak alkalmazása körül mind Pakisztánban, mind pedig a világ többi részén, és éles feszültségeket teremtett a pakisztáni hatóságok és az iszlamisták között. 2011-ben a vallási kisebbségügyi minisztert, a katolikus Shahbaz Bhattit, aki támogatta Asia Bibi ügyét, és a káromlási törvény felülvizsgálatát kérte, iszlamista fegyveresek a nyílt utcán meggyilkolták.

Fotó: News.va

Magyar Kurír

 

Ez év áprilisában Asia Bibi családja találkozott Ferenc pápával is:

2015. április 17.

Asia Bibi férje és lánya találkozott Ferenc pápával az általános kihallgatáson

 

http://www.magyarkurir.hu/hirek/asia-bibi-ferje-es-lanya-talalkozott-ferenc-papaval-az-altalanos-audiencian

 

Aki esetleg még nem hallott volna ennek a keresztény pakisztáni asszonynak a kálváriájáról, akkor álljon itt 3 régebbi cikk róla:

 

http://www.magyarkurir.hu/hirek/asia-bibi-isten-meg-fogja-hallgatni-az-imaimat-es-kijutok-boertoenbol

http://www.magyarkurir.hu/hirek/asia-bibi-tizmillio-pakisztani-all-keszen-arra-hogy-megoeljoen

http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-halalra-itelt-asia-bibi-ferenc-papa-imajat-keri

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás