Tiszta Forrás
2020. március 29.   
Névnap: Auguszta, Bertold

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2020-03-29 ~~~~ Lázár testvérei megüzenték Jézusnak: ˝Uram, nézd, beteg, akit szeretsz!˝ Amikor Jézus meghallotta ezt, így szólt: ˝Ez a betegség nem halálos, hanem Isten dicsőségére fog szolgálni, hogy az Isten Fia megdicsőüljön.˝ ~~ Jézus szerette őket: Mártát, Máriát és Lázárt. Amikor tehát meghallotta, hogy Lázár beteg, két napig ott időzött még, ahol volt, aztán így szólt a tanítványokhoz: ˝Menjünk el ismét Judeába!˝ ~~ Amikor Jézus megérkezett, Lázár már négy napja a sírban feküdt. ~~ Amint Márta meghallotta, hogy Jézus jön, eléje sietett, míg Mária otthon maradt. Márta így szólt Jézushoz: ˝Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem! De tudom, hogy most is, bármit kérsz Istentől, megadja neked.˝ Jézus ezt felelte neki: ˝Testvéred fel fog támadni.˝ Erre Márta így szólt: ˝Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon.˝ ~~ Jézus folytatta: ˝Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meg is hal, élni fog. Mindaz, aki él és hisz énbennem, az nem hal meg örökre. Hiszed ezt?˝ Márta ezt válaszolta neki: ˝Igen, Uram! Hiszem, hogy te vagy a Messiás, az Isten Fia, aki a világba jön!˝ ~~ Jézus a lelke mélyéig megrendült és megindult. Megkérdezte: ˝Hova temettétek?˝ Azok így szóltak: ˝jöjj, Uram, és lásd!˝ Ekkor Jézus könnyekre fakadt. Erre a zsidók megjegyezték: ˝Nézzétek, mennyire szerette őt!˝ Némelyek azonban így szóltak: ˝Ő, aki visszaadta a vak látását, nem akadályozhatta volna meg, hogy meghaljon?˝ ~~ Jézus pedig, még mindig mélyen megrendülve a sírhoz ment, amely egy kővel elzárt barlang volt. Jézus így szólt: ˝Vegyétek el a követ!˝ Márta, az elhunyt testvére megjegyezte: ˝Uram, már szaga van, hiszen negyednapos.˝ Jézus ezt válaszolta neki: ˝Mondtam már neked, hogy ha hiszel, meglátod Isten dicsőségét!˝ Elvették tehát a követ. Jézus az égre emelte szemét, és így szólt: ˝Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Én ugyan tudom, hogy mindenkor meghallgatsz, csak a körülálló nép miatt mondom, hogy higgyék: te küldöttél engem!˝ ~~ E szavak után Jézus hangos szóval kiáltotta: ˝Lázár, jöjj ki!˝ A halott azonnal kijött, kezén és lábán a rátekert leplekkel, arcán pedig a kendővel, amelyet fejére csavartak. Jézus megparancsolta: ˝Oldjátok föl, hogy járni tudjon!˝ ~~ A zsidók közül, akik Máriához jöttek, sokan hittek Jézusban, miután látták, amit cselekedett. (Jn 11,1-45) ~~~~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
34 látogató

Látogatások

- ma: 77
- tegnap: 210
2014.11.23. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Felhívás a máriapócsi kegyhely jubileumára készülve

Felhívás a máriapócsi kegyhely jubileumára készülve

Jövőre ünneplik Máriapócson a kegykép könnyezésének 300. évfordulóját. Ennek alkalmából Kapin István máriapócsi parókus felhívást intéz a hívekhez – adta hírül a Hajdúdorogi Egyházmegye.

Kedves Testvérek!

A kegyhelyünk jövő évi 300. születésnapjára készülve egy régi mulasztásunkat szeretnénk pótolni. Sokan vagyunk, akik életében a Máriapócsi Könnyező Istenszülő Szűz közbenjárása egész életet megváltoztató hatással volt és van. Magam is, pócsi papként, számos csodatörténetet ismerek, gyógyulást, szerelmet, megbékélést és újjászületést. Ezeket a történeteket szeretnénk összegyűjteni, ezért arra kérjük a kedves olvasót, akinek van ilyen története, névvel vagy név nélkül ossza meg velünk, hogy e jeles évben egy kiadványban megjelentethessük.

A történeteket a következő címre várják: 
Kapin István 4326 Máriapócs, Kossuth tér 25.
e-mail: pocskegyhely@gmail.com

Kapin István felhívásához történetet is csatolt, egy kislány, Lili csodálatos gyógyulásáról.

A történetet Csánkné Balogh Ilona osztotta meg, aki május végén a kegytemplomban beszélt testvére unokájának csodálatos gyógyulásáról.

2012. november 6-án az akkor 6 éves Balogh Lilinél egy elesés után csomót vettek észre a lapockáján. Azonnal orvoshoz vitték a szülei, néhány nap alatt kiderült, Ewing-szarkómája van. Az alma nagyságú csontdaganat az esés miatti rándulás hatására ugrott ki a lapocka mögül – hála Istennek –, és vált láthatóvá. Semmi egyéb tünete, fájdalma nem volt a kislánynak.

A szüleivel közölték, hogy haladéktalanul elkezdik a kemoterápiát, mert a daganat így nem operálható, ezután döntik el, mikor kerüljön sor először a daganat, majd később a lapocka eltávolítására.

Csánkné Balogh Ilona rögtön a Szűzanyához fordult, miután megtudta a hírt, imaláncot szervezett a család és a barátok közreműködésével. Decemberben több helyen egyszerre imádkoztak és mutattak be szentmisét Lili gyógyulásáért: Máriapócson, Szegeden, Szekszárdon.

A Szűzanya és a Jóisten meghallgatta az imákat, és a daganat csökkenni kezdett. Két kemoterápiás kezelés után a kezelő orvos azt mondta az édesapának, csoda történt, a daganat eltűnt!

A kezeléseket ugyan a protokoll szerint végig kellett csinálni, és el kellett távolítani a lapockát is, mert a daganat nagyon meggyengítette. A sok szenvedést átélt kislány harcáról a Gyermekrák Alapítvány is készített filmet. Sem szülei, sem a család soha, egyetlen pillanatra nem adták fel a reményt, hogy imáik meghallgatásra találnak.

Végül következő év október végére gyakorlatilag tünetmentesnek nyilvánították az orvosok Lilit, s vitaminokon kívül nem kap más gyógyszert. Gyógyultnak öt év tünetmentesség után nyilváníthatják majd.

Tavaly decemberben ismét szentmisén adtak hálát a kapott kegyelemért, mintegy százötven ember imádkozott együtt újra.

Fotó: Hajdúdorogi Egyházmegye

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás