Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
26 látogató

Látogatások

- ma: 108
- tegnap: 148
2015.08.18. 20:20 JóB
Hozzászólások: 0

Napi sokkoló

Napi sokkoló

A közösség megtartó erejét kéri a Mária Rádió

2015. augusztus 18. kedd 17:07

~ ~ ~ ~

Az illetékes Médiatanács megvonta a keresztény Mária Rádió frekvenciáját.  A magyarországi keresztények rádiója államalapító királyunk, Szent István ünnepén már nem lesz hallható az ország területén. (Beszédes az időzítés!) A Tilos rádió viszont megkapta a sugárzáshoz szükséges frekvenciát. Emlékezünk még rá, amikor a Klubrádió nem kapott frekvenciát. A hír olyannyira sokkolta az esélyegyenlőséget firtató, a sajtószabadságot féltő, és éberen őrző honi véleményformálókat, hogy   Hilary Clintont is értesítették a nem mindennapi döntésről, aki fel is szólalt Amerikában a Klubrádió védelmében.

~ ~ ~ ~

Mivel a rádió augusztus 19-én éjfélkor befejezi adását a fővárost lefedő FM 94,2-es frekvencián, augusztus 17. és 19. között tematikus napokat hirdetett „Összefogás a Mária Rádióért” címmel. A rádió sajtóközleményét olvashatják.

A rádió munkatársai, önkéntesei és hallgatói az utolsó órákban együtt adnak hálát azért a közel tíz évért, amikor a rádió szólni tudott ezen a frekvencián.

Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke az Összefogás a Mária Rádióért tematikus napok kezdetén hangsúlyozta: a Mária Rádió célja, hogy Magyarország újra keresztény legyen. Miután a Mária Rádió frekvenciahelyzete rendeződik, a rádió a következő tíz évben a magyar társadalom legmélyebb problémáira igyekszik majd keresztény választ adni. A rádió az elmúlt tíz évben letette az alapokat a kereszténység életformává válásához. A következő tíz évben a gyermekvállalás és a családok érdekében szólal majd meg hangsúlyozottan.

Az összefogás keretében többek között Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Bábel Balázs érsek, Székely János püspök, Beer Miklós püspök, Barsi Balázs ferences szerzetes, Böjte Csaba ferences szerzetes, Náray-Szabó Gábor akadémikus is felszólaltak a Mária Rádió érdekében.

A Mária Rádió augusztus 20-tól egy ideiglenes frekvencián szólal meg Budapesten – az FM 96,8-on –, amely csak a főváros néhány kerületében lesz hallható. A rádió budapesti lefedettségének – átmeneti – csökkenése megrengeti a Mária Rádió létét és fennmaradását, hiszen a rádió vidéki frekvenciáit is a budapesti hallgatók adományai tartották fenn.

Azért, hogy a Mária Rádió fel tudjon épülni ebből a balesetből, ami érte, az összefogás idején arra biztatja hallgatóit, hogy továbbra is támogassák imával, önkéntes szolgálattal és adományokkal a Mária Rádió működését, akkor is, ha adását a következő néhány hónapban nem érik el. Az összefogás erejét kifejezendő ebben a néhány napban a 06-1-999 44 30-as telefonszámon jelentkezhet mindenki, aki imával, a közösség szervezésével, önkéntes munkával és adománnyal támogatná a Mária Rádiót. Ezen a telefonszámon lehet jelentkezni imádságra, apostolkodásra, s fel lehet ajánlani nagyobb összeget annak érdekében, hogy a rádió átvészelje az előtte álló nehéz időszakot

A Mária Rádió az elmúlt tíz évben nem volt más, mint az áldozatkészség megnyilvánulása. Jót akaró emberek összefogása egymásért, a társadalom építése igaz és örök értékek mentén. A Mária Rádió mellett kitartó emberek hűségének és elköteleződésének alapja – a Szűzanya szeretetén túl – egy keresztény ország építése. Hallgatóit, önkénteseit ez a szolgálat köti össze, s az összefogás napjain ehhez kérik továbbra is a közösség megtartó erejét.

 

Fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás