Tiszta Forrás
2020. április 07.   
Névnap: Herman, János

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 270
- tegnap: 307
2015.09.10. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Kiengedték a börtönből a melegházasságokat akadályozó jegyzőnőt az Egyesült Államokban

Kiengedték a börtönből a melegházasságokat akadályozó jegyzőnőt az Egyesült Államokban
 

 

Hatnapi elzárás után szeptember 8-án kiengedték a börtönből azt a Kentucky állambeli jegyzőnőt, aki vallási alapon megtagadta, hogy házassági okmányokat állítson ki azonos nemű pároknak – számol be az MTI.

 

 

 

Kim Davis Rowan megyei jegyzőt a bírósággal való szembeszegülés miatt ítélte elzárásra egy szövetségi bíró a kentuckyi Ashlandben. David Bunning bíró csaknem egy héttel később közölte: elégedett azzal, hogy a jegyzői hivatal a meleg és leszbikus párok számára is kiállítja a házassági anyakönyvi kivonatokat az amerikai Legfelsőbb Bíróság határozatával összhangban. Egyúttal arra figyelmeztetett, hogy ha Davis akadályozná a helyettesei által elvégzett okmánykibocsátást, akkor „megfelelő intézkedéseket” vesz majd fontolóra.

Davis hat helyettese közül öt vállalta, hogy mindenki számára kiállítja a házassági okiratokat. Az egyetlen kivétel a jegyzőnő fia.

Kim Davis fellebbezése egészen a Legfelsőbb Bíróságig eljutott azzal a bírói utasítással szemben, amelynek értelmében ki kellett volna állítania a szükséges házassági okiratokat minden arra jogosult párnak, legyen az hetero- vagy homoszexuális. A Rowan megyei jegyzői hivatal semmilyen házassági anyakönyvi kivonatot nem állított ki az Egyesült Államok legmagasabb szintű bírói testületének azon júniusi döntését követően sem, amely az egész országban legalizálta az azonos nemű párok egybekelését.

 

A Legfelsőbb Bíróság múlt hétfőn, augusztus 31-én vetette el Davis fellebbezését, ám egy nappal később Davis „az Úr fennhatóságára” hivatkozva újabb azonos nemű párok házassági bejegyzési kérelmét utasított el.

 

 

Kim Davisé az eddig legnagyobb figyelmet kapott olyan eset az Egyesült Államokban, amikor egy köztisztviselő vallási meggyőződésére hivatkozva szegült szembe a Legfelsőbb Bíróságnak a melegházasságokat törvényesítő döntésével.

Az ügy a választási küzdelemre is hatást gyakorolt: Mike Huckabee republikánus elnökjelölt-aspiráns, volt arkansasi kormányzó szeptember 8-án, kedden felkereste Davist a börtönben, és több mint ezer fős nagygyűlést szervezett fogva tartásának helye elé. Huckabee, aki egyébként felszentelt baptista lelkész is, kijelentette, hogy ő is kész lenne vállalni a börtönt a hitéért.

Az ashlandi büntetés-végrehajtási intézetben a nap folyamán megfordult Huckabee vetélytársa, Ted Cruz texasi szenátor is.

Davis 2014 óta megyei jegyző, miután 27 éven át helyettes volt az anyja mellett, aki 37 éven keresztül töltötte be ezt a posztot.

Magyar Kurír

Képek az Internetről.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.09.10.   12:51:25   JóB
Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának a véleményét itt olvashatjátok:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/1278/Az-Egyesult-Allamok-Katolikus-Puspoki-Konferenciaja-/

Isten Ezékiel prófétával is üzent a szodomita népségnek:

- Ez 20.37
"Botom alatt kell majd elvonulnotok, és csak keveset vezetek vissza belőletek."
- Ez 20.43
"Ott majd visszagondoltok útjaitokra és gonosz tetteitekre, amelyekkel beszennyeztétek magatokat, és undorodtok magatoktól a sok gonoszság miatt, amit elkövettetek."
- Ez 22.20
"Amint összegyűjtik az olvasztókemencébe az ezüstöt, rezet, vasat, ólmot, ónt, és tüzet gyújtanak alá, hogy megolvassza az egészet, ugyanúgy én is összegyűjtelek benneteket haragomban és indulatomban, és megolvasztalak titeket."