Tiszta Forrás
2023. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Napi intelem: • • • Kerüljétek hát a hasztalan zúgolódást, óvjátok nyelveteket a rágalmazástól, mert a titkos beszéd sem marad büntetlen, s a száj, amely hazudik, megöli a lelket. (Bölcsességek könyve 1.11 ) • • •

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 27
- tegnap: 114
2015.09.13. 20:05 JóB
Hozzászólások: 4

Németországnak elege lett

Németországnak elege lett

Újra lesz határellenőrzés Németország déli és keleti részén, a jelenlegi menekültválság miatt. Németország ezzel felfüggeszti a schengeni megállapodást. Sajtóinformációk szerint Berlinben a hadsereg bevetését is fontolgatják. 

Átmenetileg újra lesz ellenőrzés Németország déli határain – írták német lapok vasárnap délután. A Bild szerint az ideiglenes határellenőrzés bevezetése csak a német-osztrák határra vonatkozik. A lap azt írja, hogy az intézkedés válasz a kialakult menekültválságra, és egyben azt jelenti, hogyNémetország átmenetileg felfüggeszti a schengeni megállapodást.

A német határ, itt még őrizetlenül

Forrás: AFP/Oliver Berg

Az újságok azt is írják, hogy a szövetségi rendőrséget riadókészültségbe helyezték és valamennyi mozgósítható rendőrt Bajorországba küldenek. A Spiegel szerint német kormánykörökben azt fontolgatják, esetleg a hadsereget is bevetik, de ez a hivatalos kommentárokban egyelőre nem vetődött fel.

Célpontban a csempészek

A hatóságok szigorúbban lépnek fel az embercsempészekkel szemben is.A határközeli térségekben különleges "mobil, ellenőrző és megfigyelő egységekkel" keresik majd őket. Ez a német-cseh, illetve a német-lengyel határrégiókra terjed ki, célja pedig az, hogy megakadályozzák az osztrák-német határon bevezetett határellenőrzés megkerülését.

Thomas de Maiziere

Forrás: AFP/Alain Jocard
Németország időt akar nyerni
Időt akarunk nyerni. Többek között ezzel indokolta Karl Ernst Thomas de Maizière német belügyminiszter vasárnapi sajtótájékoztatóján, hogy újra bevezetik a határellenőrzést. A schengeni egyezmény lényegi felfüggesztése nem oldja meg a menekültkrízist, ezt a belügyminiszter is elismerte. Azt ígérte, hogy lesznek további intézkedések is. Hétfőn mindenesetre egyeztetnek az EU-s belügyminiszterek. Hogy világos legyen: a németek nem akarják, hogy az összes menekült náluk kössön ki. Szolidaritásra, a többi tagország szolidaritására van szükség, mondta de Maizière.

A schengeni megállapodás szerintvan arra lehetőség, hogy határellenőrzést vezessen be egy tagállam,ha a közrend vagy a belbiztonság súlyos veszélybe kerül. Erről előre kell szólni az Európai Bizottságnak és a többi tagállamnak is.

A határellenőrzés bevezetésével együtt felfüggesztették az Ausztriából Németországba tartó vonatközlekezést is, így valószínűleg több ezer migráns rekedt osztrák területen, mert az őket szállító szerelvény már nem ért át Bajorországba.

Ők még elértek Münchenig

Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) közlése szerint német kollégáik kérték, hogy ne jöjjön több vonat hozzájuk, a Deutsche Bahn szerint a közlekedést hétfő reggel 6 óráig függesztik fel.

Bombariadó Münchenben

Közben bombariadó volt a müncheni főpályaudvaron, ahová az elmúlt hetekben tízezrével érkeztek Ausztriából a migránsok. A rendőrség evakuálta a környéket, bombakereső kutyákat vetett be, de, mint közölték, az incidensnek „semmi köze a menekültekhez”, a vonatok pontosságához viszont valószínűleg lesz.

A rendőrség mindenkit evakuált. Képünk illusztráció

Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

Szijjártó csak félig elégedett

„A német kormány fontos döntést hozott, amikor újra bevezette a határellenőrzést – reagált a fejleményekre Szijjártó Péter, de szerinte még egy fontos intézkedés hátravan. –Haladéktalanul meg kell védeni Görögország külső határait, mert a balkáni ország erre nem képes.Az uniónak segítenie kell ebben, akár uniós, akár kétoldalú megállapodások keretében. Magyarország ebben kész egy »masszív hozzájárulással« kivenni a részét.” (A miniszter szavairól bővebben itt olvashat.)

Forrás: Origó

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#4    2015.09.14.   08:30:21   __
Úgy látom ide egyszerre csak egyet tudok feltenni, nem gond.
#3    2015.09.14.   08:28:44   __
Első kép a Facebook oldala, a másodikon már vígan integet, mert bejutott illegálisan.
#2    2015.09.14.   08:25:37   __
Mélységesen elítélem az N1 Tv riporternőjének a gáncsolásait, amikor először egy muszlin férfit a gyerekével, utána pedig gyerekeket buktatott ki. Meg volt a magyarázata is, hogy megijedt a rendőrsorfalon kitörő és felé özönlő nép nyomán, de ez sem menti fel tettéért. Hála Istennek bocsánatot is kért, de azóta issza is a fekete levest, mert az ISIS feltörte a TV honlapját és az azonnali hatállyal kirúgott operatőrnőt pedig életveszélyesen megfenyegette, hogy kiírtja a családjával együtt. A ballib média azonnal ki is derítette, hogy a kigáncsolt férfi Szíriában foci edző volt és milyen komoly ember lehetett. Nos azóta viszont már egy arab hírportál viszont kinyomozta ennek az ellenkezőjét, s még az is lehet, hogy pár év múlva (mert most a regisztrálása miatt biztos csendben lesz), pont emiatt a nem helyén való tett miatt lesz a figyelem középpontjába és nem fog tudni terror cselekményt végre hajtani :

"A magyar újságírónő által elgáncsolt szíriai menekült az Iszlám Állam szervezet támogatója" - írja főcímben az Arabesque.tn nevű arab nyelvű hírportál. A lap földerítette a középkorú szíriai férfi Facebook-oldalát, amelyre személy szerint az utolsó bejegyzését ez év júniusában írta. A férfi 2013-ban az egyik facebookos bejegyzésében "szent háborút vívó harcosoknak" nevezi és tömjénezi az Iszlám Állam gyilkos terroristáit.
A Magyarországon keresztül egy hét-nyolcéves korú kisfiúval együtt valószínűleg Németországba távozott férfi neve Oszámá el-'Ábd el-Mohszen. Születési- és lakóhelye az Iszlám Állam terrorszervezet által megszállt szíriai Dir ez-Zór kormányzóság székhelye, a hasonló nevű Dir ez-Zór városa. A Facebook-oldalára feltöltött fényképek tanúsága szerint ez az Oszámá nevű férfi egyéb elfoglaltságai mellett egy helybeli labdarúgócsapat edzője is lehetett. A kisfiú, idősebb kora ellenére is valószínűleg a saját fia. Zoom Ahová lépek, ott terrorista terem - ebből a "gáncsolásból" lett világszám A Facebook-oldalára kitett fényképek között láthatjuk a Basár el-Ászád szíriai elnök kormánycsapatai ellen harcoló nemzetközi szedett-vedett terrorista társulatok által használt zöld-fehér-fekete, három vörös csillagos zászlót (ez volt Szíria hivatalos zászlója az 1963-as bá'ászista fordulat előtt - J. K.). De látható itt (borítóképként!) még a fekete alapon fehér betűkkel írt muszlim "Hiszekegy" (sahádá) szövegét megjelenítő, a többi között az iszlamista Nuszra Front nevű El-Ászád-ellenes terrorszervezet által is használt lobogó, amelynek alsó szegélyében a férfi neve olvasható arab betűkkel írva. Zoom A Nuszra Front lobogója mint borítókép Oszámá el-'Ábd el-Mohszen a Facebook-oldalán 2013. október 12-én az egyik bejegyzésében "mudzsáhidín"-nek nevezi az Iszlám Állam terroristáit (az arab szövegben ez a szó az Abesque.tn hírportál hírében be van keretezve.) Az arab nyelvben a "mudzsáhid - مجاهد" szó jelentése: "szent háborút, azaz dzsihádot vívó harcos". Zoom Az Iszlám Állam terroristáit "szent háborút vívó harcosoknak" nevezi Oszámá Az "elgáncsolt" férfival csevegők, üzeneteket váltók legtöbbje az iszlamistákra jellemzően szakállas, s ezen kívül muszlim vallásos fordulatokkal él, amikor megszólítanak másokat. A férfit többen is "usztádzuná"-nak (tanítómesterünk) szólítják... Ami arra utal, hogy nem akárki lehetett Dir ez-Zórban az iszlamisták szemében. Dir ez-Zór városát, ahonnan állítólag a férfi a kisfiúval elmenekült, az utóbbi hetekben El-Ászád csapatai többször is támadták, de nem foglalták vissza a terroristáktól. A hírek szerint a kormányerők mintegy 200 dollár fejében engedik ki a városból az onnan elmenekülőket. Nem tudjuk, hogy Oszámának és a kisfiúnak miért kellett menekülnie az általa támogatott iszlamisták uralta Dir ez-Zórból. Ha egyáltalán menekülnie kellett... Menekülésének tényéről, szándékáról nem találtunk infót. Az biztos, hogy a férfi szunnita iszlamista, s a terroristákat hősöknek tekinti. Ezt a két kitett zászló és a mudzsáhid, azaz "szent háborút vívó harcosok" kifejezése is tanúsítja.

Most már vígan integet Németországból és perrel fenyegetőzik Oszámá épségben Németországba érkezett családjával, közli az örömhírt a Human of the Refuge Facebook-oldala. Az IÁ-támogató perrel fenyegeti László Petrát, mert - elmondása szerint - az operatőrnő miatt fogták el a rendőrök és vettek tőle ujjlenyomatot (vagyis tartatták be vele a törvényt), így kevesebb lehetősége marad ugyanis kijátszani a rendszert, hivatalosan nem tud Németországban menekültstátuszhoz folyamodni.

#1    2015.09.14.   08:12:55   __
Már csak egy nap és holnaptól életbe lép a migráns válsághelyzet! Bízom benne, hogy megáll ez az őrületes muszlim népvándorlás. Nagyon helyeslem a Miniszterelnökünk határozott fellépését, sajnos az elvakult nyugati ballib még nem lát az orránál tovább, de idővel talán nem csak nézni, hanem látni is fognak és nem fogják már minden oldaltól támadni Orbán Viktort.