Tiszta Forrás
2022. november 26.   
Névnap: Virág, Szvetlana

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

SZENTLECKE: 2022-11-26 ~ ~ ~ ~ Azután megmutatta nekem az élet vizének folyóját, amely ragyogó volt, mint a kristály, és Isten és a Bárány királyi székéből fakadt. ~ ~ Utcája közepén és a folyó mindkét partján az élet fája volt, amely tizenkétszer terem gyümölcsöt, minden egyes hónapban meghozza a maga gyümölcsét; és a fa levelei a nemzetek gyógyulására szolgálnak. ~ ~ Nem lesz többé átok a városon, hanem Isten és a Bárány királyi széke áll benne, és szolgái szolgálnak neki. ~ ~ Látni fogják az ő arcát, és homlokukon lesz az ő neve. ~ ~ Nem lesz többé éjszaka, és nem lesz szükségük lámpafényre, sem napfényre, mert az Úr, az Isten világosítja meg őket, és uralkodni fognak örökkön-örökké. ~ ~ Akkor így szólt hozzám: ˝Ezek az igék valóban hitelesek és igazak, és az Úr, a próféták szellemeinek Istene küldte el angyalát, hogy megmutassa szolgáinak mindazt, aminek rövidesen meg kell történnie. Íme, hamarosan eljövök. Boldog, aki megtartja e könyv jövendölésének igéit!˝ /Jel 22,1-7/

Jelen van

0 felhasználó
24 látogató

Látogatások

- ma: 40
- tegnap: 117
2015.09.28. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Kolostoron kívül: díjnyertes fotók szerzetesekről

Kolostoron kívül: díjnyertes fotók szerzetesekről

 

 

 

Kihirdették a Rendben lenni - képek szerzetesekről című digitális fotópályázat győzteseit.

 

 

 

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája által meghirdetett pályázatra két -színes és fekete-fehér - kategóriában lehetett fotókat benyújtani, amelyek témája egy-egy szerzetes, vagy a szerzetesrendek életének, hétköznapjainak bemutatása volt. A pályázatra 29 hivatásos és amatőr fotós több mint 400 képpel nevezett.

 

 

A beérkezett fényképek szinte mind a kolostorok falain kívül készültek. A pályázattal szerették volna elismerni és a közönséggel megismertetni azoknak a sajtófotósoknak a munkáját, akik különféle egyházi eseményekről is tudósítanak.

 

Fotó: Gieszer Richárd

 

A színes kategóriában az első helyezést Gieszer Richárd fényképe nyerte el, amely egy szerzetest levegőbe dobó csoportot örökít meg a Mátraverebély-Szentkútra tartó zarándoklatról. A második helyezett Bolla László munkája lett, amely egy Pozsony óvárosában sétáló apácát ábrázol. A harmadik helyezett Tóth-Piusz István fotóján szintén egy apáca látható Lőcse óvárosából, amint éppen egy bankautomatát használ.

 

                                                                                                           Fotó: Bolla László

 

A fekete-fehér kategóriában az első helyezést Komka Péter, az MTI/MTVA fotóriporterének képe szerezte meg, amelyet a 32. Egerszalóki Katolikus Ifjúsági Találkozón készített egy körtáncot járó csoportról 2014 júliusában.

 

Fotó: Komka Péter

 

A pályázat védnöke a Magyar Fotóművészek Világszövetsége volt, amelynek különdíját Puchard Zoltán érdemelte ki fényképével (címfotónk). A nyertes fotó egy csoport fiatal ferences szerzetest örökített meg, amint lenyűgözve figyelik az orvietói katedrális homlokzatát.

 

Fotó: Tóth-Piusz István

 

A pályázatra beérkezett munkákat elbíráló zsűri Kardos Csongor ferences szerzetesből, Mudrák Attila fotóművészből, Tornay Krisztina Petra nővérből, Ujvári Sándor fotóriporterből és Velican-Patrus Dóra fotóművészből állt. 

Forrás:http://www.sokszinuvidek.hu/

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás