Tiszta Forrás
2021. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡♡ ~ ~ Ma a Gyöngyvirág Palkó című népmesét látjátok. ~ ☼ ~ Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, a fecskék és a gólyák messze, délen szállnak. ~ ☼ ~ Tanuljatok szorgalmasan, gyűjtsétek az ötösöket, és a piros pontokat! ~ ☼ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ☼ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 92
- tegnap: 144
2015.11.14. 08:00 JóB
Hozzászólások: 3

Horror Párizsban

Horror Párizsban

Támadássorozat Párizsban: legalább 126 halott

 

 

Szerző: 

 

 

 

Legalább 126 ember életét vesztette Párizsban, ahol egyszerre öt helyszínen történt terrortámadás.

Három robbantás volt a Stade de France stadionnál, ahol a francia és a német válogatott játszott. A maszkos támadók túszokat is ejtettek egy koncertteremben. A túszokat éjjel 1 órakor szabadították ki, a terroristákat megölték. A merénylők a támadás előtt azt kiáltották, Allah Akbar.

A francia elnök kihirdette a szükségállapotot, visszaállították a határellenőrzést. Párizst a második világháború óta nem érte ekkora támadás.

 • Legalább öt helyen volt terrortámadás
 • Legalább 126 ember meghalt, de az áldozatok száma nem végleges 
 • Fegyveresek lövöldöztek a Petite Cambodge, a Le Carillon és a La Belle Equipe étteremben
 • Lövöldöztek a Bataclan nevű klubban, ahol túszokat ejtettek, és nem hivatalos értesülések szerint legalább 90 ember meghalt
 • Robbantás volt a Stadte de France stadion közelében, ebből 1 öngyilkos merénylő
 • A Bataclan klubot éjjel egykor rohamozták meg a rendőrök, kiszabadították a túszokat, 3 támadót megöltek
 • Az éjszaka folyamán 5 terroristát ártalmatlanítottak
 • A merénylők franciául beszéltek, de azt kiáltották, Allah Akbar. A merényletet egyelőre senki nem vállalta magára
 • Kihirdették a szükségállapotot, bevezették a határellenőrzést
 • A párizsiakat felszólították, hogy maradjanak otthon, a rendőrség és a katonaság nagy erőkkel az utcákon
 • Szombaton zárva lesznek a közintézmények Párizsban

Lövöldözés és három robbantás történt pénteken több helyen, Párizs északi részén, és az incidenseknek legalább 126 áldozata, további 83 sérült állapota válságos, és 132 további sérült van, akiket kórházban ápolnak. Sajtóértesülések szerint csak Bataclan koncertteremben történt lövöldözésben 90-en haltak meg. A robbantások a párizsi Stade de France stadion közelében történtek, ahol a francia válogatott éppen a németekkel játszott.

 

A Le Parisien hatósági forrásokra hivatkozva a következő 6 helyszínről és áldozatokról számolt be szombaton hajnalban:

 1. Bataclan: legalább 100 halott, 7 sérült kritikus állapotban, 4 további sérült
 2. Rue Charonne (feltehetően a La Belle Equipe étterem – szerk.): 19 halott, 13 sérült kritikus állapotban, 10 további sérült
 3. Rue Bichat: 14 halott, 10 sérült kritikus állapotban, 10 további sérült
 4. Avenue de la Republique: 4 halott, 11 sérült kritikus állapotban, 10 további sérült
 5. Stade de France: 4 halott, 11 sérült kritikus állapotban, 39 további sérült
 6. Rue Beaumarchais: 3 sérült kritikus állapotban, 4 további sérült 

Robbanások a stadion közelében

Szemtanúk szerint kedden éjjel három robbantást lehetett hallani a stadion közelében, a rendőrség szerrint öngyilkos merénylőkről van szó. Egyes hírek szerint egy feldarabolt holttestet is találtak a hatóságok. Az AP rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hárman haltak meg a robbantásokban.

Fotó: 

A meccsen jelen volt Francois Hollande francia államfő is, de őt kimenekítették a stadionból, ahonnan egyből a belügyminiszériumba sietett válságtanácskozásra.

A szurkolókat egészen éjjel 1 óráig nem engedték ki a hatóságok a stadionból, többen arról számoltak be, hogy folyamatosan helikopterek köröztek a stadion felett.

 

Túszokat ejtettek a Bataclan klubban, rengetegen meghaltak

A Bataclan klubban koncert zajlott, amit több maszkos fegyveres férfi megrohamozott, és lövöldözni kezdtek. A klubban 1500-an voltak, és a legfrisebb hírek szerint ott legalább 90-en meghaltak.

A France 24-nek az egyik szemtanú úgy nyilatkozott, hogy mindenki kinn volt a teraszon, amikor maszkos fegyveresek minden irányból elkezdtek lövöldözni. Egy szemtanú azt mondta: Allah Ahbart kiáltottak és tüzet nyitottak. Egy francia újságíró tweeter-bejegyzése szerint 5-6 fegyveres volt, és Szíriát emlegette a lövöldözés előtt.

A hírügynökségi jelentések szerint a fegyveresek legalább 100 túszt ejtettek, órák óta hatalmas a környéken a rendőri készültség.

Egy szemtanú a koncertterem melletti bárban volt, és végig egy asztal alatt hasalt. Így számolt be a történtekről:

 

Furcsa ezt elmesélni, hogy úgy hallod a lövéseket, mint a filmeken, csak éppen sokkal hangosabb és igazabb... Például a töltényt cserélő fegyveres nagy zajjal jár. És ami még furcsább, hogy úgy érzed, senki nem tudja, mit tegyen, mintha mindenki gyerek lenne, mintha nem létezne többé a logika. Mindenki a bárban a családját, a szeretteit hívta, mintha biztosak lettek volna abban, hogy meg fognak halni. Nem tudom, hogy fogalmazzam meg, de olyan volt, mintha az nem az igazi élet lett volna.

Éjjel fél 1 körül 4 robbanást és fegyverropogást lehetett hallani a bárból, a francia televíziók szerint a túszokat kezdték el kivégezni. Az AP-nek viszont a rendőrség megerősítette, hogy megindult a roham a túszok kiszabadítására.

A Le Figarónak egy szemtanú arról számolt be, hogy többeket hoznak ki az épületből tarkóra tett kézzel. Sajtóértesülések szerint a rendrőségi akcióban 3 merénylőt lelőttek. A BBC szerint 4 merénylő halt meg a klubban, 3 attól, hogy felrobbantotta magát.

Sokkolva beszéltek a történtekről azok, akiknek sikerült a koncertteremből kimenekülniük: egy férfi szerint minden csupa vér a helységben.

Fotó: 

Egy francia riporter szerint több tucat ember megmenekült a klubban, sikerült elrejtőzniük a terroristák elől. Két magyar is a klubban volt, és túlélték, a lövöldözés után kiszöktek az épületből.

Több helyszínen öltek egyszerre

A harmadik helyszínen, egy étterembe egy férfi sétált be, és félautomata fegyverből adott le lövéseket. Legalább tíz ember vesztette életét.

A Les Halles környékén is agyonlőttek valakit. A France Inter rádió munkatársa két rendőr közötti beszélgetésre hivatkozva azt írta, a Parmentier és a Place Républic környékén kutattak gyanúsítottak után. Mindkét hely a támadások helyszíneinek közelében – előbbi nyugatra, a másik keletre. A környéken sok az éjszakai szórakozóhely.

A rendőrség azt kérte a párizsiaktól, hogy ne mozduljanak ki a lakásaikból.

Életbe lépett a Vörös Alfa Terv

200 különlegesen kiképzett katonát irányítottak éjfél előtt kicsit Párizs érintett, 10. és 11. kerületébe – tudta meg a Libération. Hollenade francia elnök szerint példa nélküli támadás történt Franciaorszég ellen, ezért lezáratta a határokat, így se ki, se be nem lehet menni.

Párizsban életben léptették az úgynevezett Vörös Alfa tervet, amelyet arra az esetre dolgoztak ki, ha több helyszínt is terrortámadás érne. A terv értelmében azonnal maximálisra fokozták a biztonsági készültséget minden úgynevezett kényes, stratégiai szempontból fontos helyszínen.

A francia elnök kihirdette a szükségállapotot.

Fotó: 

Éjjel 2 után a Francois Hollande sajtótájékoztatót tartott a Bataclan előtt, és könyörtelen harcot hirdetett a terroristák ellen. Hollande ezt követően visszatért a belügyminisztériumba, hogy a további tennivalókról döntsenek.

A főügyész éjszaka közölte: lehettek a támadóknak segítői, és a nyomozás a gyilkosok ellen terrorista cselekmény elkövetése miatt folyik.

Szombaton minden közintézmény zára lesz, beleértve az iskolákat, múzeumokat, könyvtárakat, élelmiszerpiacokat, edzőtermeket, uszódákat. Betiltanak minden tüntetést, és minden kerületi polgármesteri hivatal is zárva lesz.

Obama: terrortámadás történt

Obama televíziós beszédében azt mondta, ez nem csak Franciaország elleni támadás, és az USA kiáll a franciák mellett. Az amerikai elnök szerint egyértelműen terrortámadás történt.

Az american Airlines felfüggesztette az összes párizsi járatát, míg a rend helyre nem áll. A nagy amerikai városokban szigorítják a biztonsági ellenőrzést a terrortámadások miatt.

A New Yorki One World Centert a franciák melletti szolidaritás jeleként a francia zászló színeivel világították ki éjjel:

A kanadai miniszterelnök is azonnal felajánlotta a segítséget a franciáknak. Kanada legmagasabb tornyát, a CN Towert is francia színekkel világították ki:

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a francia elnöknek címzett hajnali levelében azt üzente a Franciaország elleni támadás merénylet egész Európa ellen, és Franciaország nincs egyedül. Donald Tusk levelében kiemelte, hogy az Európai Unió segítséget nyújt Franciaországnak. A politikus ígéretet tett arra, hogy a világ húsz legfejlettebb országának (G20) vasárnapi törökországi csúcstalálkozóján arra kéri majd a résztvevőket, tegyenek a terrorfenyegetettség elhárításáért.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#3    2015.11.15.   09:59:08   JóB
Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak - értesült a horvát RTL televízió vasárnap. Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott.

A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták. Az horvát RTL értesülései szerint a francia rendőrség elküldte az egyik merénylet helyszínén talált szír útlevél másolatát minden olyan országnak, amely érintett a migrációs válságban. A fénykép alapján kiderült, hogy az útlevél tulajdonosát október 3-án Görögországban, Lérosz szigetén, majd október 8-án Opatovacon is nyilvántartásba vették.

Az opatovaci sátortáborban ugyan nem vettek ujjlenyomatot a migránsoktól, de mindenkit lefotóztak. Október 16-áig, a horvát-magyar zöldhatár lezárásáig, a horvát hatóságok a Közel-Keletről érkező bevándorlókat a magyar határra szállították tovább.

Forrás: Kisalföld.hu

http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/terror_parizsban_-_megyenken_keresztul_erkezhetett_franciaorszagba_az_egyik_merenylo/2452660/
#2    2015.11.14.   19:16:47   Kriszta
Notre Père

Notre Père qui es aux cieux,
que ton nom soit sanctifié,
que ton règne vienne,
que ta volonté soit faite sur la terre comme au ciel.
Donne-nous aujourd’hui notre pain de ce jour.
Pardonne-nous nos offenses,
comme nous pardonnons aussi à ceux qui nous ont offensés.
Et ne nous soumets pas à la tentation,
mais délivre-nous du Mal.

Amen

Miatyánk

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
Ámen.
Módosítva: 2015.11.14.   19:29:07-kor Kriszta által
#1    2015.11.14.   13:25:00   __
Isten nyugosztalja az ártatlan áldozatokat!
Ez már várható volt, és nem akarok vész madár lenni, de ez vár a mai Európa népeire az év bármely napján bármely városában a közel jövőben. Ideje lenne már az idióta agyhalott eu-s politikusoknak határzárat rakni mindenhová és visszavonni a "Meghívót", megállítva ezzel a migráns cunamit.