Tiszta Forrás
2022. december 06.   
Névnap: Miklós, Csinszka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

OLVASMÁNY: 2022-12-06 ~ ~ ~ ~ Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! -- mondja a ti Istenetek. ~ ~ Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és kiáltsátok neki, hogy letelt szolgálata, letörlesztette bűnét, hiszen kétszeresen meglakolt az Úr kezétől minden vétkéért! ~ ~ Egy hang kiált: ˝Készítsétek a pusztában az Úr útját, egyengessetek ösvényt a sivatagban Istenünknek! Minden völgy emelkedjék fel, minden hegy és halom süllyedjen alá; a göröngyös legyen egyenessé, és a hegyláncok síksággá! ~ ~Akkor kinyilvánul az Úr dicsősége, és látni fogja minden ember egyaránt. Bizony, az Úr szája szólt.˝ ~ ~ Egy hang szól: ˝Kiálts!˝ És mondtam: ˝Mit kiáltsak?˝ ~ ~ Minden test csak fű, és minden szépsége olyan, mint a mező virága. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha az Úr lehelete ráfúj. Valóban csak fű a nép. Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk szava megmarad örökre. ~ ~ Magas hegyre menj föl, te, aki jó hírt viszel Sionnak! Emeld fel erősen hangodat, aki jó hírt viszel Jeruzsálemnek! ~ ~ Emeld fel, ne félj! Mondd Júda városainak: ˝Íme, a ti Istenetek! Íme, az Úristen hatalommal jön, és karja uralkodik; íme, fizetsége vele van, és szerzeménye a színe előtt. Mint pásztor, legelteti nyáját, karjával összegyűjti a bárányokat, és ölébe veszi, az anyajuhokat gondosan vezeti.˝ /Iz 40,1-11/ ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
29 látogató

Látogatások

- ma: 71
- tegnap: 246
2015.11.24. 19:40 JóB
Hozzászólások: 0

Brit demokrácia - 2015

Brit demokrácia - 2015

Nem adják le az imára buzdító hirdetést a brit mozikban

2015. november 24. kedd 18:30

A három legnagyobb brit mozihálózat, az Odeon, a Vue és a Cineworld sem adja le az anglikán egyház hirdetését, attól tartva, hogy sértené többek érzékenységét – számolt be róla a The Guardian hírportálja.

 

Az egyperces videóban különböző nemzetiségű és társadalmi csoportokba tartozó hétköznapi emberek (rendőr, súlyemelő, menekült, iskolás gyerek) imádkozzák a Miatyánkot.

 

A hirdetések leadása mellett kiállt az ateista Richard Dawkins is, kifejtve, hogy a vallási reklám semmivel sem offenzívebb, mint mondjuk egy szappanhirdetés. Mint a The Guardiannek elmondta, először úgy vélte, nem a szólásszabadság megsértéséről van szó, hanem a mozihálózatok döntési szabadságáról, mégsem ért egyet azzal, hogy a hirdetés esetében valamilyen érzékenység megsértéséről lenne szó. Szerinte ha valaki támadva érzi magát egy olyan triviális dolog miatt, mint amilyen az ima, akkor az az ember megérdemli, hogy megsértődjön.

 

 

Arun Arora, az anglikán egyház kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott a The Guardiannek: az imádságra buzdító hirdetés lejátszásának lehetőségét a Star Wars (Csillagok háborúja) sorozat új epizódjának december 18-ai bemutatója adta. Az imádságot népszerűsítő videót a karácsony előtti héttől vetített új film előtt játszották volna a mozikban.

https://www.youtube.com/watch?v=bxgwWzh0h-w

A Miatyánkot emberek milliói imádkozzák mindennap a világon, és Nagy-Britanniában is évszázadok óta a hétköznapi élet része – fogalmazott a kommunikációs igazgató. – Az imádság a kultúra minden területét áthatja a popdaloktól a rekviemeken át a mindennapi közösségi találkozásokig és nemzeti megemlékezésekig. Éppen ezért a mozihálózatok döntése egyfelől „pusztán butaság”, másfelől pedig a szólásszabadságot veszélyezteti. A mozik még mindig megváltoztathatják döntésüket, amit az egyház örömmel fogadna – tette hozzá Arun Arora.

Forrás: MNO.hu; The Guardian   Fotó: MNO.hu    Magyar Kurír

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=JnS1UqMqnK4  

Our Father which art in heaven, Hallowed be thy name.

Thy kingdom come, Thy will be done in earth, as it is in heaven.

Give us this day our daily bread.

And forgive us our debts, as we forgive our debtors.

And lead us not into temptation, but deliver us from evil: For thine is the kingdom, and the power, and the glory, for ever.

Amen.

 

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,

jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;

mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,

és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;

és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.

Ámen.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás