Tiszta Forrás
2019. október 21.   
Névnap: Orsolya, Zsolt

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2019-10-21 ~ ~ ~ ~ Valaki megszólította a tömegből: ˝Mester! Mondd testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget!˝ ~ ~ Ő azt felelte neki: ˝Ember! Ki tett engem bíróvá vagy végrehajtóvá közöttetek?˝ ~ ~ Aztán így szólt hozzájuk: ˝Vigyázzatok és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert nem a vagyonban való bővelkedéstől függ az ember élete.˝ ~ ~ Példabeszédet is mondott nekik: ˝Egy gazdag embernek a földje bőséges termést hozott. ~ Akkor így gondolkozott magában:´Mit tegyek? Nincs hová gyűjtsem a termésemet.´ ~ Majd azt mondta: ´Ezt fogom tenni: Lebontom magtáraimat, nagyobbakat építek, és oda gyűjtöm minden termésemet és vagyonomat. Azután azt mondom lelkemnek: Én lelkem! Van sok javad, sok esztendőre eltéve; nyugodjál, egyél, igyál, élvezd az életet!´ ~ Isten azonban így szólt hozzá: ´Esztelen! Még az éjjel számon kérik tőled lelkedet. Kié lesz mindaz, amit szereztél?´ ~ Így jár az, aki kincset gyűjt magának, és nem az Istenben gazdag.˝ /Lk 12,13-21/

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 362
- tegnap: 1107
2015.11.24. 19:40 JóB
Hozzászólások: 0

Brit demokrácia - 2015

Brit demokrácia - 2015

Nem adják le az imára buzdító hirdetést a brit mozikban

2015. november 24. kedd 18:30

A három legnagyobb brit mozihálózat, az Odeon, a Vue és a Cineworld sem adja le az anglikán egyház hirdetését, attól tartva, hogy sértené többek érzékenységét – számolt be róla a The Guardian hírportálja.

 

Az egyperces videóban különböző nemzetiségű és társadalmi csoportokba tartozó hétköznapi emberek (rendőr, súlyemelő, menekült, iskolás gyerek) imádkozzák a Miatyánkot.

 

A hirdetések leadása mellett kiállt az ateista Richard Dawkins is, kifejtve, hogy a vallási reklám semmivel sem offenzívebb, mint mondjuk egy szappanhirdetés. Mint a The Guardiannek elmondta, először úgy vélte, nem a szólásszabadság megsértéséről van szó, hanem a mozihálózatok döntési szabadságáról, mégsem ért egyet azzal, hogy a hirdetés esetében valamilyen érzékenység megsértéséről lenne szó. Szerinte ha valaki támadva érzi magát egy olyan triviális dolog miatt, mint amilyen az ima, akkor az az ember megérdemli, hogy megsértődjön.

 

 

Arun Arora, az anglikán egyház kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott a The Guardiannek: az imádságra buzdító hirdetés lejátszásának lehetőségét a Star Wars (Csillagok háborúja) sorozat új epizódjának december 18-ai bemutatója adta. Az imádságot népszerűsítő videót a karácsony előtti héttől vetített új film előtt játszották volna a mozikban.

https://www.youtube.com/watch?v=bxgwWzh0h-w

A Miatyánkot emberek milliói imádkozzák mindennap a világon, és Nagy-Britanniában is évszázadok óta a hétköznapi élet része – fogalmazott a kommunikációs igazgató. – Az imádság a kultúra minden területét áthatja a popdaloktól a rekviemeken át a mindennapi közösségi találkozásokig és nemzeti megemlékezésekig. Éppen ezért a mozihálózatok döntése egyfelől „pusztán butaság”, másfelől pedig a szólásszabadságot veszélyezteti. A mozik még mindig megváltoztathatják döntésüket, amit az egyház örömmel fogadna – tette hozzá Arun Arora.

Forrás: MNO.hu; The Guardian   Fotó: MNO.hu    Magyar Kurír

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=JnS1UqMqnK4  

Our Father which art in heaven, Hallowed be thy name.

Thy kingdom come, Thy will be done in earth, as it is in heaven.

Give us this day our daily bread.

And forgive us our debts, as we forgive our debtors.

And lead us not into temptation, but deliver us from evil: For thine is the kingdom, and the power, and the glory, for ever.

Amen.

 

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,

jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;

mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,

és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;

és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.

Ámen.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás