Tiszta Forrás
2022. november 30.   
Névnap: András, Andor

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
34 látogató

Látogatások

- ma: 138
- tegnap: 239
2015.12.05. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Országszerte és a külhonban is megnyílnak a szent kapuk a mai napon

Országszerte és a külhonban is megnyílnak a szent kapuk a mai napon

 

 

 

 

Az irgalmasság rendkívüli szentévének kezdetén a magyarországi és külhoni egyházmegyék kijelölt templomaiban is sor kerül a szentévi kapuk ünnepélyes megnyitására. A szentkapuk megnyitásának időpontjait az alábbiakban közöljük.

 

 

 

 

 

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye:
December 8-án, kedden Nyíregyházán, a nyíregyháza-örökösföldi Isteni Irgalmasság templomában a 18 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében nyitja meg Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a szent kaput.

Egri Főegyházmegye:
December 13-án, vasárnap az egri bazilikában a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében nyitja meg a szentkaput Ternyák Csaba egri érsek. A sárospataki bazilikában is nyílik szentkapu, amelyet szintén Ternyák Csaba nyit meg december 8-án, a 17 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében.

Esztergom- Budapesti Főegyházmegye:
December 13-án, vasárnap három helyszínen kerül sor szent kapuk ünnepélyes megnyitására: a budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros a 10 órakor kezdődő szentmisében, Máriaremetén, a Kisboldogasszony-bazilikában Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök a 10.30-kor kezdődő szentmisében, valamint Esztergomban, a főszékesegyházban Snell György esztergom-budapesti segédpüspök a 10.30-kor kezdődő szentmisében megnyitja a szent kaput.

Győri Egyházmegye:
December 13-án, vasárnap a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban (belvárosi plébánia) a 12 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Pápai Lajos győri megyéspüspök megnyitja a szentévi kaput.

Görögkatolikus Metropólia:
December 8-án, kedden 18 órakor Máriapócson, a kegytemplomban Kocsis Fülöp metropolita és Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke, valamint a december 12-én beiktatandó apostoli adminisztrátor, Szocska A. Ábel OSBM ünnepélyesen megnyitják a szentévi kaput. Ezen a napon 17 órától közös vecsernyét végeznek, a szent kapu megnyitása után virrasztást tartanak.

Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye:
December 8-án, kedden 10 órakor a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony-templomban, december 13-án, vasárnap délelőtt 10.30-kor pedig a kecskeméti társszékesegyházban nyitja meg Bábel Balázs érsek ünnepi szentmise keretében  a szent kaput.

Kaposvári Egyházmegye:
December 8-án, kedden 15 órakor a zalakarosi Isten Irgalmasság-templomban Balás Béla kaposvári megyéspüspök megnyitja a szentévi kaput.

Pannonhalmi Főapátság:
December 8-án, kedden 18 órakor Győr-Kismegyerben az Isteni Irgalmasság templomában Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát-püspök ünnepi koncelebrált szentmise keretében nyitja meg a szent kaput.

Pécsi Egyházmegye:
December 8-án, kedden a pécsi székesegyházban a bűnbánati liturgiát, katekézist, valamint rózsafüzér imádságot követően 18 órakor ünnepi szentmise keretében nyitja meg Udvardy György megyéspüspök a szentévi kaput.

Szeged-Csanádi Egyházmegye:
December 13-án, vasárnap a szegedi dómban a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Kiss-Rigó László megyéspüspök nyitja meg a szent kaput.

Székesfehérvári Egyházmegye:
Székesfehérváron december 13-án, vasárnap 10.30-kor kerül sor a szentévi kapu megnyitására a Szent Imre-templomban. Spányi Antal megyéspüspök vezetésével a szent kapun való áthaladás és az Irgalmasság keresztjének elhelyezése után a székesegyházban folyatódik az ünnep szentmisével.

Szombathelyi Egyházmegye:
December 13-án, vasárnap 9 órakor Veres András szombathelyi megyéspüspök a szombathelyi székesegyházban ünnepi szentmise keretében nyitja meg a szent kaput, egyben megáldja a jubileumi Szent Márton-évre készített bronzkaput.

Váci Egyházmegye:
A Váci Egyházmegyében Beer Miklós váci megyéspüspök három helyszínen nyitja meg a szentévi kaput: december 8-án, kedden 10 órakor a váci székesegyházban, december 12-én, szombaton 16.30-kor Mátraverebély-Szentkúton és december 13-án, vasárnap 9 órakor Gödöllő-Máriabesnyőn.

Veszprémi Főegyházmegye:
A Veszprémi Egyházmegyében Márfi Gyula érsek három helyszínen ünnepi szentmise keretében nyitja meg a szent kaput: december 12-én, szombaton 18 órakor Sümegen, a ferences kegytemplomban, december 13-án, vasárnap 10.30-kor Veszprémben, a Szent Mihály-bazilikában, december 14-én, hétfőn 17 órakor Keszthelyen, a karmelita bazilikában.

Külhoni egyházmegyék:
Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség:

Az irgalmasság kapuját Jakubinyi György érsek nyitja meg december 13-án, vasárnap Csíksomlyón, a 12.30 órakor kezdődő ünnepi liturgia keretében.

Szatmári Római Katolikus Érsekség:
A szatmári egyházmegyében a szatmárnémeti székesegyházat, a nagykárolyi Kalazanci Szent József-, a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly- és a nagybányai Szentháromság-templomokat jelölte ki Schönberger Jenő irgalmasság kapuinak helyéül. A kapuk megnyitására advent harmadik vasárnapján, december 13-án a főmiséken kerül sor. A megyéspüspök a szatmárnémeti székesegyház kapujának megnyitását végzi, a további helyeken az esperesek nyitják meg a kapukat.

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás