Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
29 látogató

Látogatások

- ma: 26
- tegnap: 148
2014.11.30. 21:45 JóB
Hozzászólások: 0

Megszentelt Élet Éve

Megszentelt Élet Éve

Ferenc pápa meghirdette a Megszentelt élet évét


Péter utódaként írok nektek, akire rábízta az Úr a feladatot, hogy megerősítse testvéreit a hitben (vö. Lk 22,32), de úgy is írok, mint testvéretek, hiszen magam is Istennek szentelt személy vagyok.

Adjunk hálát együtt az Atyának, aki meghívott minket Jézus követésére, teljesen az ő evangéliumának és az egyház szolgálatának szentelve magunkat, és kiárasztotta szívünkbe a Szentlelket, aki örömmel tölt el és képessé tesz bennünket arra, hogy az egész világ előtt tanúságot tegyünk az ő szeretetéről és irgalmáról.

Sokatok kívánságát megsejtve és a Megszentelt Élet Intézményei és Apostoli Élet Társaságai Kongregációja kérésének eleget téve úgy döntöttem, hogy meghirdetem a megszentelt élet évét az egyházról szóló Lumen gentium dogmatikai konstitúció – mely a hatodik fejezetben tárgyal a szerzetesekről –, valamint a szerzetesélet megújításáról szóló Perfectae caritatis határozat ötvenedik évfordulója alkalmából. Ez az év 2014. november 30-án, advent első vasárnapján kezdődik, és Jézus templomban való bemutatásának ünnepén, 2016. február 2-án zárul.

Miután meghallgattam a Megszentelt Élet Intézményei és Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának véleményét, ezen év fő céljául ugyanazt tűztem ki, amit Szent II. János Pál pápa fogalmazott meg az egyház számára a harmadik évezred kezdetén, bizonyos értelemben megismételve azt, amit már a Vita consecrata kezdetű, szinódus utáni apostoli buzdításában leírt: „Nemcsak dicsőséges történelmetek van, amelyet fel kell idéznetek és el kell mesélnetek, hanem hosszú történelem áll előttetek is, amelyet még építenetek kell! Tekintsetek a jövőbe, amely felé a Szentlélek indít benneteket, hogy továbbra is csodálatos dolgokat vigyen végbe általatok!” (110. pont)

A továbbiak címszavakban:


I. A megszentelt élet évének célkitűzései

II. A megszentelt élet évéhez fűződő várakozásaink

III. A megszentelt élet évének távlatai

 

Kelt Vatikánvárosban, 2014. november 21-én, Szűz Mária templomban való bemutatásának ünnepén.

Ferenc pápa

( A teljes cikk itt olvasható:   Forrás: Magyar Kurír )

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás